Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Gosi 22:25, 14 sty 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)

Zima jest bardzo fotogeniczna.
Ogród z koniczynką 21:53, 14 sty 2025

Do góry
Po fotkach Magary i opisach zniszczeń szybko pojechaliśmy na naszą działkę zobaczyć, co u nas...Jadąc widzieliśmy ile drzew w lesie połamanych, no i gałęzi cała masa. A u nas przy bramie i furtce śniegu do kolan, więc nie udało się otworzyć, bo jadąc w pośpiechu nie zabraliśmy łopaty...wszystko zablokowane śniegiem... Popatrzyliśmy jedynie przez bramę, ale niewiele tak można było zobaczyć... Jedynie widać że spadający śnieg z dachu zasypał całe schody...

To koniczynka, berberysy przyklapnięte pod śniegiem, pewnie trzeba będzie obciąć je do zera.

a to chodnik prowadzący do domu, a ten prostokąt z tyłu drzewka, to właśnie schody
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:21, 14 sty 2025

Do góry
Puszysław w warzywniku.

Uwielbia moje kocimiętki Purrsian Blue.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:06, 14 sty 2025

Do góry
Monia81 napisał(a)
Siedzę i oglądam fotki z sezonu i cieszę się bo zaraz będzie na powrót cudnie

jest:

będzie:

jest:

będzie:

I tu i tu pieknie
Te fioletowe to liatry? czy szałwie?
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:59, 14 sty 2025

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetny pomysł na to zestawienie tych samych rabat o różnych porach roku. Tak szybko się zapomina, że przed tą szarością było tak kolorowo.
Teraz szykuję się na podziwianie Twoich dalii i piwonii w nowym sezonie.

Dokładnie tak Haniu, takie zestawienia potrafią uruchomić wyobraźnię i od razu lżej się robi i czeka się na to co za chwilę nastąpi dalie i piwonie to jedne z moich najbardziej ulubionych, może dlatego, że przy nich wracam wspomnieniami do babcinego ogródka i jak narazie nawet wykopywanie tych karp daliowych mi nie straszne

z serii: jest

i będzie chociaż może trochę inaczej, bo też parę bylinek dosadziłam

Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 19:46, 14 sty 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Hej, podziel się z nami zimową odsłoną ogrodu. Jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda.

Cześć Patrycja . Dawno nie robiłam zdjęć. Jutro jak wrócę z pracy wcześniej i uda mi się za dnia zrobić zdjęcia to wrzucę kilka ujęć. Tymczasem wstawiam z listopada.

Sezon 2017 u Hanusi 19:24, 14 sty 2025

Do góry
Powoli szykuję się do wysiewów, na początek papryka i duże pomidory. Pierwsze doniczki naszykowane, jeszcze tylko podłoże, potem kiełkowanie, i tak zejdzie mi do lutego. Będzie więcej światła, to i oczy nie będą fiksować. A jak Wy ze swymi planami wiosennymi się ustawiacie? oniżej zdjęcie z mojego ogrodu AKTUALNE.

Sezon 2017 u Hanusi 19:11, 14 sty 2025

Do góry
Dzisiaj 14 styczeń czy 14 marca znajdę w mym ogrodzie takie widoki? Zdjęcia z 14 marca 2010r.

Pokażę nasz ogród 17:57, 14 sty 2025

Do góry
asica napisał(a)

Hej, witam się na wątku po raz pierwszy. Zwabił mnie tutaj Twój warzywnik, który znalazłam w jednym z działów przypadkiem. Teraz widzę, że nie tylko część warzywną masz dopracowaną, ale tą ozdobną również. Masz oko proporcji w ogodzie, wyznaczania osi. Mam pytanko - co to za miskant po prawo? Czy to jedna sztuka?
Ciemiernik - Helleborus 17:46, 14 sty 2025

Do góry
Bez robienia zdjęcia wiem, że u Nn liście są jednolicie zielone.

St. Cecilia. Zdrowa odmiana, 2 egz. posadziłam w wymiennych donicach przed wejscie.

Edytowałam - raczej trudno doszukać się marmurkowych linii.
Ciemiernik - Helleborus 17:20, 14 sty 2025

Do góry
Z tych pięknych kęp zrobiły się niewielkie. Może odmiana nieistotna.
Jutro zrobię zdjęcie liściom.

Penny's Pink w lutym 2024- jeszcze w doniczce.

Ten sam - marzec 2024.
Ciemiernik - Helleborus 17:03, 14 sty 2025

Do góry
Małe porównanie wielkości kępy ciemiernika VIV Valeria młoda sadzonka fot.4.03.2024r.

I ta sama sadzonka w grudniu w 2024r.Bardzo szybko przyrasta..

Styczeń 2025r.
Ciemiernik - Helleborus 16:55, 14 sty 2025

Do góry
mimik333 napisał(a)

Ona nas kusi Świetny przegląd. Widać jak w niedługim czasie powiększają się kępy.
Zastanawiam się, czy nie zapełnić jakiegoś wirtualnego koszyka
Tymczasem rozsądek mowi: nie. Oto siewka bezimiennego marketowego różniąca się od rośliny matecznej.

Kwiat matecznej.
Ala ja to się nie mogę zdecydować w którym sklepie złożyć zamówienie ale stacjonarnie najbardziej lubię kupować ciemierniki, jakoś bardziej cięszą mnie te zakupyTen na pierwszym zdj wygląda podobnie jak odm.Elly
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 14:02, 14 sty 2025

Do góry
Dzień dobry,

jak sutuacja pogodowa ksztaltuje się w różnych częściach Polski?
U mnie zima trwała dwa dni i zdąźyłam zrobić tylko jedno zdjęcie.
Dziś już buro i ponuro.
Zdązyłam posadzic do ziemi jednego ciemiernika i zamowić trochę nasion.
W tym tygodniu chyba zrobię rozsadę papryki.
Co by tu jeszcze zrobić ogrodowego?

Do wiosny jeszcze dwa miesiące

Grzebiuszka ziemna 13:54, 14 sty 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Patrysia, no weź przestań, bo moja dużo skromniejsza będzie, stąd porównywanie może nie wyjść mojej na sucho
Poniżej grzebiuszka zaklina rzeczywistość w oczekiwaniu na wiosnę

Oj, a co to? Wiosna u Ciebie?

Chyba wskoczę w buty i kurtkę i przejdę się po okolicznych sklepach
Co prawda u mnie jeszcze sporo dekoracji świątecznych ale jakas wychodząca z ziemi cebulka by się przydała.
Ciemiernik - Helleborus 12:31, 14 sty 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Moniko Twoja kolekcja ciemierników jest naprawdę imponująca!

Ona nas kusi Świetny przegląd. Widać jak w niedługim czasie powiększają się kępy.
Zastanawiam się, czy nie zapełnić jakiegoś wirtualnego koszyka
Tymczasem rozsądek mowi: nie. Oto siewka bezimiennego marketowego różniąca się od rośliny matecznej.

Kwiat matecznej.
April podbija las... 11:19, 14 sty 2025

Do góry
April napisał(a)

Zachwycam się tym kadrem!!! Ale oczywiście reszta też przepiękna! Cudne ze świecznicą! Ta super świeci w Twoim lesie!
Zieleń, drewno i antracyt 11:06, 14 sty 2025

Do góry
Dziewczyny, dziękuję zbiorowo

Kiepsko mi dzisiaj praca idzie, skupić się nie mogę, to sobie w ramach przerwy pogrzebałam w kolejnych starych folderach ogrodowych
czerwiec 2020

czerwiec 2024

i jeszcze widok z ławki
czerwiec 2020

czerwiec 2024

Ogrod nad bajorkiem 10:41, 14 sty 2025

Do góry
Pewnie jak wiekszosc ogrodniczek chce juz wiosny. Zaszylam sie w domu jak ten kurz w kącie, nawet nie chce mi sie robic fotek ptaszkow tylko je obserwuje. Ostatnio przychodzi czesto wiewiorka i chyba powoli ja do nas przyzwyczajam, daje orzechy, grzyby, jabłka i marchewke. Przyprowadzila kumpli a my nadrabiamy filmowo, ogladamy stare seriale i nowe pozycje filmowe.
Poza tym nad bajorem cisza jeszcze. Czasem wilk przemyka, widujemy go od ubieglego roku. Na ogrodzie bialo, bajoro ma lekka skorupke lodową.
Łamiąc niechęć pogodowa zamowilam w przedsprzedaży kilka roslin. Ale bez szału

Zostawiam fotki zasniezonego ogrodu, gdańskiego żurawia po remoncie popoludniową porą oraz "naczelnego siatkowego" naszego domu, ten to potrafi mi humorek poprawic

April podbija las... 09:55, 14 sty 2025

Do góry
April napisał(a)
Trudno uwierzyć że to był listopad

O matko jak pięknie!❤
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies