Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:55, 09 lip 2025

Harnasia będziemy jeść do jesieni, resztę posadzę w październiku. Na zimę zostawiam Sloniowy bo harnaś mi wysycha i pleśnienie
Makao 20:00, 09 lip 2025

Dobrze wiedzieć. Dzięki
Kontonaogrod 20:05, 09 lip 2025

Do usług
Margo2 00:45, 10 lip 2025

Szalona kobieto
Ten wątek czyta się jak jakąś powieść sensacyjną.
Tyle zwrotów akcji.
Nawet wyczytałam, że planujesz powoli pozbyć się obecnej budowy.
Coś niesamowitego.
Wafel 01:42, 10 lip 2025

Szybkie akcje u ciebie Serial ogrodowiskowy będzie miał nowy sezon A wiesz,że moja córka też teraz jest w Szwajcarii
Kontonaogrod 06:40, 10 lip 2025

Jak będę miała 100 lat i przestanę ogarniać to pewnie ten hektar znajdzie nowego właściciela. Albo jak mnie szlag trafi z tą wykończeniówką - to wcześniej.

Ale póki co z powodów podatkowych 3,5 roku roku musimy to trzymać. I KOWR. Niech drzewa rosną może nawet jakieś dynie urosną też

Zobaczymy

Póki co mi się podoba, dużo miejsca i mało sąsiadów. Zobaczymy jak będzie się tam mieszkać

Całkiem niedawno zrozumiałam że człowiek to nie drzewo i zmiany nie są złe. Zwłaszcza że pracę mamy zdalną, możemy mieszkać gdziekolwiek, a problemu z dojazdami nie będzie Za rok Młoda idzie na studia to już w ogóle

Myślałam że tutaj będziemy mieszkać do emerytury, dlatego wybrałam projekt domu parterowego. Ale to jeszcze 15 lat, ze trzy razy jeszcze mogę się przeprowadzić. buahahaha no i parterówke żegnamy, dom z poddaszem użytkowym budujemy/wykańczamy póki co. Zobaczymy jak będzie dalej?

Na tych szacher-macherach z przeprowadzkami i budowami nie tracimy, wręcz przeciwnie, tylko co się człowiek urobi i najeździ to nasze moje autko ma za moment 100 tysięcy km przebiegu a jeżdżę tylko na przystanek z Młodą i na budowę (już kolejną) i to tyle….

Szwajcaria jest piękna, nigdy tam nie byłam, ale czy chcę pojechać? Wolę gdzie indziej bardziej egzotycznie i taniej, gdzie się nie zastanawiam ile co kosztuje - w końcu jestem na wakacjach. A Szwajcaria jest najdroższym krajem na świecie... i nie chodzę po górach, lubię mieć cel chodzenia gdziekolwiek (np. na grzyby, wtedy mogę dzikie kilometry zrobić, po górach też
sylwia_slomc... 10:56, 10 lip 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Łatwe to to nie jest

Ty już czosnek zaplatasz ja dopiero będę wiązać żeby nie kwitł
Kontonaogrod 10:57, 10 lip 2025

Urwałam kwiatostany ale chyba na początku czerwca? Dawno temu w każdym razie teraz powysychał, leje więc w gruncie trzymać szkoda. Wysieję cukinie w tym miejscu, ciekawe czy zdążą
Kontonaogrod 12:08, 10 lip 2025

Ostatnia partia bo rozmoczone przez deszcz. 3,5 kilo (nie wszystko na zdjęciu)

Taaaakie oczy mają

Kontonaogrod 17:44, 10 lip 2025

Jej

Śliwa japońska oishi wase