Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 12:45, 24 cze 2025

Tawuły Tor przed cięciem i po cięciu rosną jak szalone.
DariaB 12:46, 24 cze 2025

DariaB 12:47, 24 cze 2025

ajka 15:06, 24 cze 2025

DariaB napisał(a)
Ścięłam i opryskałam trzcinniki, zobaczę czy coś to pomoże, jak będą dalej tak się zachowywać to nie wiem czy się nie pożegnamy
Będę chyba przerabiać frontową rabatę, tą przy wejściu bo nie mogę patrzeć na te rozwalone szałwie i penstemony, które wyrosły jak potwory. Potrzebuję tam spokoju. Zostawię seslerię, dosadziłam na wiosnę liatry i trzy krzewy lawendy. Planuję dosadzić sporobolusy. Mam kilka sadzonek i albo je tam przesadzę albo dokupię. Kupiłam też te turzyce raurief, zobaczymy jak im u mnie będzie.
Zostawiam kilka fotek

Kasiab bardzo narzekała na sporobolusy, które brzydko się zestarzały. Moze przemyśl sprawę.

Szałwie ja kiedyś wywalałam z frontowej, one ładnie wyglądają tylko wiosną i latem. Potem straszą. Penstemony kładą się od deszczu, u mnie podobnie.
DariaB 15:16, 24 cze 2025

ajka napisał(a)

Kasiab bardzo narzekała na sporobolusy, które brzydko się zestarzały. Moze przemyśl sprawę.

Szałwie ja kiedyś wywalałam z frontowej, one ładnie wyglądają tylko wiosną i latem. Potem straszą. Penstemony kładą się od deszczu, u mnie podobnie.

A to ciekawe ze sporobolusami, nigdzie nie trafiłam na info, że się brzydko starzeją, czytałam, że długo budują masę i to się faktycznie zgadza, ale objawów starzenia jeszcze u mnie nie widać, za to rozplenice w tym roku to jeden wielki dramat. Penstemony idą out i te wielkie szałwie też.