Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Nety- moje marzenie 13:45, 19 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Nie wiem tylko czy w takim razie róż, które są koło wierzby nie przesadzić, np na skraj skarpy. Tam już są 4 krzaki, dołożyłam te i byłby cały szpaler. Od tyłu jakies trawy, co?

jakie masz róże?
Ogród Nety- moje marzenie 13:34, 19 paź 2016

Do góry
ooo dereń boski!
Danka długo on kwitnie? poza kwitnieniem ma jakieś zalety?jak jasienią?
może i ja go do siebie na środkowe rabaty dam hmm..
Tu ma być ogród :) 13:31, 19 paź 2016

Do góry
2 zdecydowanie zgrabniej
Ogród z pergolą 12:56, 19 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Za rodki trzymam kciuki . Grujecznik masz jeszcże zielony oj to masz jeszcze bardziej zielono niz ja bo moj juz kurczaczkowaty jest.

Hortki masz jeszcze tskie letnie kwiaty białe ))) sadzisz cebulki czytam u Ursy ....ja nie mam pojecia jak to wszystko zapamietać a zaznaczanie u mnie nie ma sensu bo moj Fido i tak to wyciągnie /)))))

hej Jola
ja trochę na tego kurczaczka grujecznikowego czekam bo uwielbiam jesienne przebarwienia na roslinach
ja oznaczę czosnki bo tylko je mam i oby mi się to nie zmyło hihihih
Tu ma być ogród :) 12:51, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiesz co mamy podobny areał a u Ciebie jakoś więcej sie wydaje..moze ja tez mam miejsce na tulipanowca? hmm..
Ty tam pod umrami korę miałaś? jezu nie znoszę jej zdejmowania w rewolucjach.. miłej pracy Edyta!

Przyniosłam sobie wielką balię, korę do niej zwinęłam i do dzieła ze szpadlem, robota w kamieniach dla mnie znacznie gorsza.

Z tym areałem to chyba kwestia rozmieszczenia różnych obiektów na działce, za domem od strony garażu mam pasek o szerokości 10 m, a od tej strony co widać na zdjęciach około 30 m.
Tu ma być ogród :) 12:48, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja to non stop rozdrażniona chodzę
śnieg spadnie to się wyluzuję

nie wywołuj wilka z lasu, oby spadł jak najpóźniej, najlepiej na same święta
Ogród pod lasem 12:41, 19 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Jak ty buszowałaś w ogrodzie to mnie praca goniła, a teraz tez sadzę czosnki... niby dużo cebulek a jak znam życie na wiosnę okaże się, ze drugie tyle było posadzić
W każdym bądź razie kalarepy wylądowały koło buka

Zielona hochla jest bardziej okazała i szybciej rośnie. Mniej odchwaszczania będziesz mieć i bardziej spektakularny efekt. Na sadzenie hochli już za późno, ale na cisy to idealny czas
Inna sprawa, ze żółta dobra jest jako dodatek. Ogólnie żółty kolor. W masie oczopląs murowany

U mnie czosnki, tulipki i szachownice jeszcze czekają. Mam nadzieję, że pogoda się nie zepsuje:/
Cisy i zielona już postanowione. Jeszcze tylko muszę policzyć ile sadzonek potrzebuję. Chociaż może nie, po co się stresować hehe

anna_t napisał(a)
ale Cię tu Iwon namawia do tych cisów ja ofkors też

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/

Ja mam zielone znaczniki, takie jak w szkółkach mają, ale to do bani pomysł, bo muszę je kitrać między roślinami, a i tak są widoczne. Pomysł z nożami za to genialny!

Tess napisał(a)
Iza, wszystkiego najlepszego W domu, zagrodzie i ogrodzie

Tereska, Jola, Ania, dziękuję pięknie za życzenia! Wyobraźcie sobie, że jesteście szybsze od mojej rodziny haha Oni się jeszcze nie skapnęli chyba

Toszka napisał(a)

Aniu, głupio to jest wtedy, kiedy wszystkie posegregowane cebulki z powodu nagłego kataklizmu stołowego lądują na ziemi mając w nosie wcześniejszą segregację... O! wtedy to jest głupio

Dżizas. Chyba bym sobie w łeb strzeliła

A tak poza tym to do bani jest ten brak powiadomień, nie wiem kiedy piszecie!((
Ogród pod lasem 12:33, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o widzisz dobrze że zapytalam a troche glupio mi bylo bo moze to oczywiste a ja jak zwykle z głupa franc

Aniu, głupio to jest wtedy, kiedy wszystkie posegregowane cebulki z powodu nagłego kataklizmu stołowego lądują na ziemi mając w nosie wcześniejszą segregację... O! wtedy to jest głupio
Ogród pod lasem 12:29, 19 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Aniu, ktoś na forum (bardzo przepraszam tę osobę, bo nie pamiętam kto to był) znakuje rośliny plastikowymi nożami z napisanymi markerem nazwami. Noże są przezroczyste.

o widzisz dobrze że zapytalam a troche glupio mi bylo bo moze to oczywiste a ja jak zwykle z głupa franc
Ogród Nety- moje marzenie 12:27, 19 paź 2016

Do góry
niewiem czy od czapy bo to może lepiej doswiadczone projektowo dziewczyny Ci podpowiedzą ale możesz powtorzyć kule cisowe pod hortkami pod platanami.

posadź narazie tak a w przyszłym roku jak Ci będzie za pusto to dosadzisz np hakone czy zurawek
Choroby róż 12:24, 19 paź 2016

Do góry
zrobiłam oprysk Ht ale potem lalo non stop i nie pryskałam juz teraz nie pada i widzę że wciąz jest mączniak i do tego przeszedl z louis odier jeszcze na swany. kupiłam topas. Walery ile razy mam prysnąć i w jakich odstępach? i czy HT tez moge pryskać nadal? chyba że odpuścic topas i tylko HT?
chyba cos jeszcze im jest?

czytam wyżej że żółknące listki to niedobór zelaza to moze podlac je żelazem trochę?
Ogród z pergolą 12:12, 19 paź 2016

Do góry
grujeczniki

i jeszcze nie pokazywana glediczja

Ogród z pergolą 12:11, 19 paź 2016

Do góry
i moje ledwo żywe rododendrony

i te przesadzone

Ogród z pergolą 12:09, 19 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Nadrobiłam te kilka stron Aniu idziesz jak burza

czy ja wiem...

reszta fotek
Paschmina

Pastella

lawenda to kiedy przestaje kwitnąć??
Ogród z pergolą 12:06, 19 paź 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Takie, metalowe, pocięte na wymaganą wysokość, bluszcz szybko otoczy to rusztowanie, ma się po czym piąć. Kwadrat np. długość 1,5 metra razy cztery strony,wysokość zależna od potrzeby, proste i łatwe do wykonania efekt szybki i mało wymagające cięcie korygujące na bieżąco.

http://www.sklep.parkane.com/?gclid=CNCB2Iyj5s8CFWLqcgod3XUDbg

też fajny pomysł, ja to bym tak max 30cm wysokie zrobiła
tylko musiałabym bluszcza z jednej strony tylko posadzić np 3 sadzonki żeby móc to podnosić na jedną stronę
dzięki
Ogród z pergolą 12:03, 19 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Cis jako żywopłot przed domem. Niby oczywiste, ale jakie to było odkrycie, że JA tak zrobię ha ha A kostki mi się baardzo podobają, może to też kwestia czasu i będą u mnie.
Mąż bakterie rozpuszczał w misce z wodą, zostawiał na pół godziny, a potem siup do kibelka

a wiesz że ja tez wczesniej cisów nie chciałam ale im częściej na nie patrzę tym bardziej lubię. poza tym choroby bukszpanów skutecznie mnie z nich wyleczyły, ja idę w cisy

moje hortki dla Ciebie

Ogród z pergolą 12:01, 19 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

I tu sedno jest- wydaje nam się, że pozostali robią więcej niż my

ja to wogóle po 2 latach siedzenia w domu się rozmasliłam..

zaległe fotki, szału nie ma
na początek świdośliwy. coś czuję zę za pare lat jak mi serby urosną to śś będą gwiazdami jesiennych przebarwień na froncie. teraz bardziej zachwycają jarzabki i brzozy poza ogrodzeniem

rudbekie..moje odkrycie dzięki forum. w życiu bym ie pomyslała ze będę mieć żółty w ogrodzie zmienią miejscówkę bo tu sa od czapy ale podobaja mi się!

i przekwitająca werbena

Ogród Nety- moje marzenie 11:26, 19 paź 2016

Do góry
dlaczego nie żurawki? trzeba łamać ogrodowiskowe standardy i tworzyc cos nowego dla nowych pokoleń zgapiających

jeżówki chyba wzrostem lepsze ale werbena na tylach tez zrobi pieknie

Ogród pod lasem 11:23, 19 paź 2016

Do góry
ach no i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO nasza piękna!
Ogród pod lasem 11:22, 19 paź 2016

Do góry
ale Cię tu Iwon namawia do tych cisów ja ofkors też

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies