Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

anna_t 11:22, 19 paź 2016

ale Cię tu Iwon namawia do tych cisów ja ofkors też

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/
anna_t 11:23, 19 paź 2016

ach no i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO nasza piękna!
Toszka 11:48, 19 paź 2016

Aniu, ktoś na forum (bardzo przepraszam tę osobę, bo nie pamiętam kto to był) znakuje rośliny plastikowymi nożami z napisanymi markerem nazwami. Noże są przezroczyste.
Tess 12:17, 19 paź 2016

Iza, wszystkiego najlepszego W domu, zagrodzie i ogrodzie
anna_t 12:29, 19 paź 2016

Toszka napisał(a)
Aniu, ktoś na forum (bardzo przepraszam tę osobę, bo nie pamiętam kto to był) znakuje rośliny plastikowymi nożami z napisanymi markerem nazwami. Noże są przezroczyste.

o widzisz dobrze że zapytalam a troche glupio mi bylo bo moze to oczywiste a ja jak zwykle z głupa franc
lojalna_ 12:30, 19 paź 2016

Z życzeniami przyszłam )) )) tego prezentu ktorego sobie życzyłas nie mam ale to beznadziejny pomysł ))

Wszystkiego co sprawa Ci przyjemnosc , zadowolenia , braku nudy i spełniania najskrytszych )) buziak
Toszka 12:33, 19 paź 2016

anna_t napisał(a)

o widzisz dobrze że zapytalam a troche glupio mi bylo bo moze to oczywiste a ja jak zwykle z głupa franc

Aniu, głupio to jest wtedy, kiedy wszystkie posegregowane cebulki z powodu nagłego kataklizmu stołowego lądują na ziemi mając w nosie wcześniejszą segregację... O! wtedy to jest głupio
UrsaMaior 12:41, 19 paź 2016

Toszka napisał(a)
Jak ty buszowałaś w ogrodzie to mnie praca goniła, a teraz tez sadzę czosnki... niby dużo cebulek a jak znam życie na wiosnę okaże się, ze drugie tyle było posadzić
W każdym bądź razie kalarepy wylądowały koło buka

Zielona hochla jest bardziej okazała i szybciej rośnie. Mniej odchwaszczania będziesz mieć i bardziej spektakularny efekt. Na sadzenie hochli już za późno, ale na cisy to idealny czas
Inna sprawa, ze żółta dobra jest jako dodatek. Ogólnie żółty kolor. W masie oczopląs murowany

U mnie czosnki, tulipki i szachownice jeszcze czekają. Mam nadzieję, że pogoda się nie zepsuje:/
Cisy i zielona już postanowione. Jeszcze tylko muszę policzyć ile sadzonek potrzebuję. Chociaż może nie, po co się stresować hehe

anna_t napisał(a)
ale Cię tu Iwon namawia do tych cisów ja ofkors też

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/

Ja mam zielone znaczniki, takie jak w szkółkach mają, ale to do bani pomysł, bo muszę je kitrać między roślinami, a i tak są widoczne. Pomysł z nożami za to genialny!

Tess napisał(a)
Iza, wszystkiego najlepszego W domu, zagrodzie i ogrodzie

Tereska, Jola, Ania, dziękuję pięknie za życzenia! Wyobraźcie sobie, że jesteście szybsze od mojej rodziny haha Oni się jeszcze nie skapnęli chyba

Toszka napisał(a)

Aniu, głupio to jest wtedy, kiedy wszystkie posegregowane cebulki z powodu nagłego kataklizmu stołowego lądują na ziemi mając w nosie wcześniejszą segregację... O! wtedy to jest głupio

Dżizas. Chyba bym sobie w łeb strzeliła

A tak poza tym to do bani jest ten brak powiadomień, nie wiem kiedy piszecie!((
malgol 13:09, 19 paź 2016

Iza, wszystkiego naj naj najlepszego i przede wszystkim ogromnej satysfakcji ogrodowej
UrsaMaior 13:21, 19 paź 2016

Gosia, dziękuję!