Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 22:50, 28 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
sorki, że Wam się wstrzelę nie w temacie
Asia jak na Twoje oko? Nadadzą się? Czy to takie jakieś skitrane miejsce i nie ufać takim przybytkom?
http://olx.pl/oferta/klon-tatarski-odm-ginnala-acer-ginnala-CID628-IDaTnW3.html#1384f3ecf4

Ale.Ty szybka jestes.
Powiem tak ja specem nie jestem.ale.i nie.kupuje.raczej w takich miejscach zwlaszcza kluczowych roslin a takimi bedzie u Ciebie to drzewo.
Zbadaj jeszcze temat w szkolkach wokol siebie.a tych popros o fotki pojedynczej sadzonki i bryly wyciagnietej z doniczki.
Choc powiem Ci ze wygladaja niezle.czy moga miec jakies choroby? Nie wiem. Magnolia/Marta zwracala mi uwage na to by nie byly ciete na wysokosc bo to niszczy ich naturalny pokroj.
Typografia ogrodu 20:31, 28 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Asia a on z tych mało wymagających ten ginnala? Ja to mam trochę gliniasto, więc nie wiem czy by mu to służyło... Jeszcze mi po głowie chodzi jabloń Ola, ale to na 100% omijałaś szerokim łukiem, bo na różowo kwitnie

A te drzewka tak sadzone kilka w jednym miejscu to fajny pomysł. Każde można tak upchnąć?

Klona ginnala ma np Malkul i to wlasnie na glinie.on to raczej nawet mniej wymagajacy od ss. Polecala mi go Magnolia (pewnie znasz) i gdyby nie to ze nie znalazlam go w odpowiednim rozmiarze i pokroju i cenie to bym go miala.choc jednego i tak planuje tyle ze u mnie niedaleko ladne okazy byly za 260 zl.a przy 5 sztukach to juz trochę.

Jak na rozowo to omijalam

Czy kazde? Raczej nie bo np wisnia kulista slabo by w takim zestawieniu wygladala ale graby,brzozy tak sie robi.
Anna i Ogród 19:28, 28 lip 2016

Do góry
A to chorujące roślinki (Topsin muszę kupić)
Princess Aleksandra

History

Magnolia Susana

Sosna Fastigiata
Dla odmiany czas na zmiany... 13:18, 28 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
tak, bo to pnącze prymitywne, czyli ma pędy nie sztywne i nie owjające się.
Ale potem bedzie ładniej, bo beda miały duzo pędów i na nich sporo kwiatów, których łodyzki sie podniosą.
Ale najfaniej jak się będa przeplatać z trawami czy innymi roslinami.
Postaram się zrobić foty jak się teraz układaja moi aryści.

Można też w pierwszych latach podpierać je patyczkiem i sznurkiem- wtedy będą stać jak bylina
może mam fote z przez roku- związany lekko i do patyczka:

Dzięki, Marto
Moje małe wielkie marzenie 12:02, 28 lip 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Przejrzałam początek i koniec, na całość muszę znaleźć więcej czasu...
Bardzo podobają mi się zmiany na rabatce obok schodów. Faktycznie aż się prosi o drugą stronę identyczną lub chociaż trochę podobną.
Rabata z hortensjami świetna! super wszystko wygląda...

Będę podglądać

Witam Cię Basiu! Ja muszę metodą małych kroczków działać, na tej rabacie z begoniami była kiedyś magnolia i eM nie chciał jej ruszać, ale ostatecznie jak widać udało się ją przenieść w inne miejsce Podobnie jest z tą rabatą, na której planuję hortensje, jemu podoba się właśnie w takiej wersji jak jest teraz, więc trochę urabiania przede mną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 28 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

aaa no to ok ale tez zielone będą czy jaki kolor mam zrywac do jedzenia?

pomarańczowe.
Dla odmiany czas na zmiany... 11:19, 28 lip 2016

Do góry
tak, bo to pnącze prymitywne, czyli ma pędy nie sztywne i nie owjające się.
Ale potem bedzie ładniej, bo beda miały duzo pędów i na nich sporo kwiatów, których łodyzki sie podniosą.
Ale najfaniej jak się będa przeplatać z trawami czy innymi roslinami.
Postaram się zrobić foty jak się teraz układaja moi aryści.

Można też w pierwszych latach podpierać je patyczkiem i sznurkiem- wtedy będą stać jak bylina
może mam fote z przez roku- związany lekko i do patyczka:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 28 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

To raczej ozdobna.
Mała ode mnie jest jaki mini dynia.

aaa no to ok ale tez zielone będą czy jaki kolor mam zrywac do jedzenia?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:06, 28 lip 2016

Do góry
beta napisał(a)

hejka...no kupiłam...az 5 szt...posadziłam przy tarasie na rabacie na wprost tej z szałwią....dzis patrzyłam i wygląda słabo...leży...sadzonki bardzo ładne...ok 20 cm maja...tez mam nadzieję że sie dżwignie

Magnolia ma Małego Artystę. Ma już pogląd zapewne.

Magnolio, słyszysz nas? Czy Mały Artysta zawsze się pokłada?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:03, 28 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jak ślicznie u Was!

witam Panią....dziękuję Martuś....

Sebek napisał(a)
Beata - no cudnie masz! pięknie wszystko współgra ze sobą

czesć...dzięki...czasem myślę tak jak Ty a czasem mam takiego nerwa, że wolę przez okno nie wyglądać...ale ponoć tak juz jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 28 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Wysiałam coś i nei mam pewności czy to dynia ozdobna?
czy dynia od Magnolii do faszerowania???
czy jeszcze coś innego?

ktos zna?

To raczej ozdobna.
Mała ode mnie jest jaki mini dynia.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:39, 28 lip 2016

Do góry
jak ślicznie u Was!

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:17, 27 lip 2016

Do góry
No to teraz trochę teoretyzowania i zastanawiactwa. Otóż jeszcze raz mój self-projekt

Posadzona rabata to rabata numer 6.
Ten x w kółeczku na niej to była sobie magnolia... W czasie przeszłym.

Teraz mam zagwozdkę z czwórką.
Po jej obu stronach na rysunku są w śliwy czerwonolistna.
Ostatecznie wyznaczona rabata ma w swoim obrębie te drzewka.
No i muszę posadzić coś pomiędzy.
Rosną tam dwie samotne tawuły, ale trochę mi nie pasują.
Dodam, że po przeciwnej stronie tarasu rosną dwie hakuro-nishiki, ale dosadzę trzecią w rzędzie. No i pomiędzy nimi posadzę jakąś niską i grubą trawkę, np kocią. Wszystko będzie w żwirku, aż po lawendę (2).
Dlatego chciałabym, aby ta rabata nr 4 też była w żwirku. Ale co tam dać?
Ogród z łezką II 16:55, 27 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Będzie mi kwitła sasanka Aaaa...i żółta magnolia ma ze 3 pąki, nie mam zdjęcia...

I podarowane dalie. Od Irenki i Mariolki

Szok, ale się jej zebrało
Dalie piękniusie motylki też, postarałaś się.
U mnie chyba Susan ma też 3 pąki, hcyba twoja tez z tych powtarzającyh kwitnienie. Jak będą deszcze i ciepło, będą dokazywać magnolki.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:20, 27 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jesteś mega szybka!

tak jakoś wyszło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:32, 27 lip 2016

Do góry
jesteś mega szybka!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:09, 27 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
pewnie że grzeczna czasem

Co 30-35 cm. Tylko z Pic Carlitem tez może być tak że szybko się zestarzeje. Wtedy trzeba wyjąć, urąbać , posadzić młode sadzonki ze starych.
Potrzebujesz 8 szt.
Pamiętam że Ensata kupowała swoje w Albmarze i piękne miała, nie pomylone z niedźwiedzim futrem

zakupiłam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:36, 27 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Co 30-35 cm. Tylko z Pic Carlitem tez może być tak że szybko się zestarzeje. Wtedy trzeba wyjąć, urąbać , posadzić młode sadzonki ze starych.
Potrzebujesz 8 szt.
Pamiętam że Ensata kupowała swoje w Albmarze i piękne miała, nie pomylone z niedźwiedzim futrem

jesteś nieoceniona.

ps. bywam grzeczna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:40, 27 lip 2016

Do góry

Potrzebujesz 8 szt.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 27 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

hej Gosiu
U Was nie ma słabych dni ogrodzie. Pięknie jest, nawet z uwiądem i rdzą czy przypalonymi liśćmi.

mogę wtrącić trzy grosiki?- na fotce powyżej , pod donicami Twojego M brakuje mi czegoś niskiego, co wypełni przestzreń miedzy gabionem a tarasem. Może kostrzea Pic Carlit, albo jakiś carex....
A może się czepiam...

jestem grzeczna
kupię zatem kostrzewę Pic Carlit
będzie ok?
z lekką przerwą lepiej posadzić to co ile rozstawa?
tam jest 280x25 cm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies