Ewcia nastepnym razem tak zrobie
Wczoraj poprosiłam meza zeby moja malutka podlał i zlal ja prysznicem , stipa lezy hihihi mam nadzieje, ze sie podniesie
Beatko, to odskocznia po pracy. Sama wiesz, jak to działa.
Choć dziś w pracy miałam dobry dzień.
A po pracy znowu ładnie, więc poszłam dziś znowu podziałać w ogródku. Wiosna tak ruszyła, ze ja się boję, ze nie zdążę wszystkiego zrobić , zanim roślinki wystartują. Pracuję na kilku rabatkach jednocześnie.
Skutki efektu domina.
Wczoraj wysadziłam mahonię, przenocowałam ją w garażu, a dziś musiałam dla niej miejscówkę zaplanować. Nie była naniesiona na plan zimowy, hi, hi Niespodzianki się zdarzają. Chyba mi rabat zaczyna brakować Słonecznych. Bo północna cały czas czeka na zagospodarowanie.
Gosiu, te marketowe roślinki może są łądne, ale faktycznie ja chyba też będe już zaglądać do doniczek. Trochę dziewczyny mnie uspokoiły, tylko teraz muszę o nie dbać.
Stipę przesadzałam pojedynczo albo po dwie trawki do multidoniczki miesiąc po sianiu. Miała wtedy po 4 niteczki. Tak wyglądała przed rozsadzeniem:
A tu znajdziesz opis, jak przesadzałam. Mi się przydał stary widelec do wyjmowania z pojemnika. https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=20
Małgosiu, kusi mnie krokosmia. Czy teraz można ją kupić i posadzić? Może by wypełniła wolne miejsca? Poszukam jej
Moja stipa skiełkowała po tygodniu. Ta moja jest wysiana 4 lutego, 3 marca ją rozsadzałam
Stipa niestety nie wykiełkowała. Werbena też strzeliła focha i jest tyciusia, wygląda na to, że nie ma zamiaru urosnąć. Ale nic na siłę. Na pociechę wysiałam sobie koleusy i ładnie wzeszły .