Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Lawendowy zawrót głowy 09:43, 18 mar 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
dzień doberek, ale masz piękną stipę
ja swoją posiałam w weekend chyba do maja wyrośnie

Agatko ale narozrabiałam stipa ze sklepu to był tski mały zarcik (
Lawendowy zawrót głowy 08:27, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, stipę się pikuje po jednej, nie cała kępka naraz. Nie wiesz?

Ewcia nastepnym razem tak zrobie
Wczoraj poprosiłam meza zeby moja malutka podlał i zlal ja prysznicem , stipa lezy hihihi mam nadzieje, ze sie podniesie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:32, 18 mar 2015

Do góry
Relacja z szkólki swietna Twoja stipa chyba wszystkie inne przebiła ....duzo i gesto tego chcemy

Zakupy fajne ach te cisy obiekty moich marzen
Ogródek Iwony 22:09, 17 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, te marketowe roślinki może są łądne, ale faktycznie ja chyba też będe już zaglądać do doniczek. Trochę dziewczyny mnie uspokoiły, tylko teraz muszę o nie dbać.
Stipę przesadzałam pojedynczo albo po dwie trawki do multidoniczki miesiąc po sianiu. Miała wtedy po 4 niteczki. Tak wyglądała przed rozsadzeniem:

A tu znajdziesz opis, jak przesadzałam. Mi się przydał stary widelec do wyjmowania z pojemnika.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=20

Fajna plantacja
Mi też wzeszła ale jest na razie taka na 2cm. Daleko jej do twojej. Dzieje się u Ciebie ostatnio
Prawie - jak ogród 22:09, 17 mar 2015

Do góry
Moja posiana stipa ma już wysokość zapałki Będę ją miała pierwszy raz (jedna z chorób ogrodowiskowych)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 17 mar 2015

Do góry
U mnie róże juz pociete i odkryte. Stipa obcięta 3 tygodnie temu wypuściła nowe przyrosty - soczyscie zielone. A forsycje milcza .
Ogródek Iwony 21:34, 17 mar 2015

Do góry
Ojej, moja stipa też już wielkości zapałki To co przesadzamy?
Ogródek Iwony 21:03, 17 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, te marketowe roślinki może są łądne, ale faktycznie ja chyba też będe już zaglądać do doniczek. Trochę dziewczyny mnie uspokoiły, tylko teraz muszę o nie dbać.
Stipę przesadzałam pojedynczo albo po dwie trawki do multidoniczki miesiąc po sianiu. Miała wtedy po 4 niteczki. Tak wyglądała przed rozsadzeniem:

A tu znajdziesz opis, jak przesadzałam. Mi się przydał stary widelec do wyjmowania z pojemnika.

Iwonko, dziekuję za informację
Żebym to ja jeszcze pamiętała kiedy swoją stipę siałam
Będę czekała na etap 4 źdźbeł.
Ogródek Iwony 20:35, 17 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Iwonka, ale zarażasz energią do działania...
Co wejdę na Twój wątek, to od razu myslę, ze czas w rabatki wyskoczyć
Stipa pokazowa, moja dopiero zaczyna się dzielic, ale o wiele później siałam, bo przesyłak z nasionkami coś nie mogła do mnie dotrzeć...

Pozdrawiam słonecznie, bo wiosna wszędzie

Beatko, to odskocznia po pracy. Sama wiesz, jak to działa.
Choć dziś w pracy miałam dobry dzień.
A po pracy znowu ładnie, więc poszłam dziś znowu podziałać w ogródku. Wiosna tak ruszyła, ze ja się boję, ze nie zdążę wszystkiego zrobić , zanim roślinki wystartują. Pracuję na kilku rabatkach jednocześnie.
Skutki efektu domina.
Wczoraj wysadziłam mahonię, przenocowałam ją w garażu, a dziś musiałam dla niej miejscówkę zaplanować. Nie była naniesiona na plan zimowy, hi, hi Niespodzianki się zdarzają. Chyba mi rabat zaczyna brakować Słonecznych. Bo północna cały czas czeka na zagospodarowanie.
Lawendowy zawrót głowy 20:34, 17 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Och wreszcie stipa popikowana haha

no no... takie duże te stipy pikujesz Nawet od razu piękne etykiety dodajesz ;P

Krokusiki śliczne! A i trawki super!
Ogródek Iwony 20:27, 17 mar 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, ależ Twój wątek pędzi, jeden dzień nie zaglądałam a tu kilka stron do nadrobienia
Buszpanki ładne masz, ale z tymi korzeniami to szok. Ale to i tak dobrze ze je miały. Ja w zeszłym roku kupiłam w markecie cyprysika na pniu, piękny był. Tyle że jak go chciałam posadzić to okazało się, że miał bardzo poucinane korzenie. Niestety mimo dbania i podlewania nie przeżył. Dla mnie to nauczka była, teraz mam "uraz" do marketowych i jak tylko się da to wyciągam roślinę z doniczki, żeby zobaczyć stan korzeni, albo nie kupuję.
A przy okazji piękną masz stipę
Czy mogłabyś mi podpowiedzieć kiedy należy ją rozsadzać do pojedyńczych doniczek ?
Mam w tym roku pierwszy raz i jestem "zielona" w temacie...
Pozdrawiam wiosennie

Ogródek Iwony 20:09, 17 mar 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Iwonko, kupiłam 15 cebulek krokosomii, kolor pomarańczowy, kępa była całkiem spora, pędy sztywne, niepokładające się, kwiaty widoczne z daleka. Bardzo Ci ją polecam. Zakwitła już pod koniec lipca, w sierpniu przesadziłam ją na ognistą rabatę, kwitła do przymrozków. W grudniu część cebulek wykopałam, część zostawiłam na zimę na test, przykryłam tylko wysuszoną trawą. Cebulki przezimowały i już się budzą. Aha, są w nieosłoniętym, bardzo wietrznym miejscu i tej zimy dały radę.

Śliczną masz stipę, ja dostałam nasionka niedawno, jeszcze nieskiełkowała. Werbena i u mnie rośnie, część na szczęście przezimowała w ogrodzie.
Firletkę siałam w tamtym roku, zdążyła zakwitnąć w sierpniu.
Pięknie działasz, poszukuję czasu na ogród, ale ten się chowa przede mną Albo dzieci mi go podkradają

Małgosiu, kusi mnie krokosmia. Czy teraz można ją kupić i posadzić? Może by wypełniła wolne miejsca? Poszukam jej
Moja stipa skiełkowała po tygodniu. Ta moja jest wysiana 4 lutego, 3 marca ją rozsadzałam
Prawie - jak ogród 17:26, 17 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Faktycznie, stipa jak nowa.

A TY Karol nie zaraziłeś się chorobą stipową? Coś nie kojarzę coby u Ciebie wielkie sianie było
Ja jestem od stipy chwilowo uzależniona
Moja bajka 14:04, 17 mar 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
hmm.. tak myślałam..szkoda

Co tam Agatka, nie wyrosła stipa, to wyrośnie coś innego .
Moja bajka 14:03, 17 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

To dobrze rokuje a co z stipa? Taka uparta?

Stipa niestety nie wykiełkowała. Werbena też strzeliła focha i jest tyciusia, wygląda na to, że nie ma zamiaru urosnąć. Ale nic na siłę. Na pociechę wysiałam sobie koleusy i ładnie wzeszły .
Moja bajka 13:31, 17 mar 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Gosiaczek ja zdążyłam dziś tylko hortki przyciąć, ale i tak cieszy . Zrobiłam trochę odkładów i sadzonek. Przy okazji okazało się, że nie tylko ogródek mam z gumy, ale parapety też . Udało się jeszcze upchnąć kolejne doniczki z sadzonkami . Buźka.

To dobrze rokuje a co z stipa? Taka uparta?
Lawendowy zawrót głowy 11:51, 17 mar 2015

Do góry
Moja stipa dopiero czeka na pikowanie, ale malutka, nawet nie ma sensu robić zdjęć. U Ciebie to już trawa jak się patrzy
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 11:39, 17 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Czyli prace ruszyły do przodu.

powoli powoli
stipa wysiana, trawa pompasowa różowa i biała też, do tego groszek pachnący rudbekia, ostróżkę

a jeszcze małe co nie co w planach
Lawendowy zawrót głowy 11:36, 17 mar 2015

Do góry
Duża ta stipa Ci urosła
hehe

Lawendowy zawrót głowy 11:21, 17 mar 2015

Do góry
Och wreszcie stipa popikowana haha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies