w moim ogrodzie dominuje styl " kocham wszystkie kwiatki ".i teraz zaczynają się schody .tu nie pasuje mi kolor.tu pokrój itp.
zauważyłam że lepiej widać te niedociągnięcia na zdjęciach i dlatego zaczęłam fotografować swój ogród.
Alino, ile lat ma ta kępa tojeści orszelinowatej. W jakim jest towarzystwie? Z bodziszkami? Teraz właśnie u mnie kwitnie. Jest cudna, mam zaledwie gałązkę.
Trzymając się tematu gości pokażę Wam kogoś, kto sobie nocował prze kilka sierpniowych nocy w mojej szklarni pod ogórkami. Niestety, już jej nie widzę W tych samych dniach mało do zawału mnie nie doprowadził ogromny zaskroniec buszujacy w szklarni, z kolei za szklarnią, pomiędzy workami z korą mieszkało sobie coś wyglądające na żmiję, może one zeżarły moją ropuszkę?
Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .
Pozostało jedynie wsadzić rośliny
rewelacyja
Pięknie będzie z wrzoścami. A jakie rhododendrony tam rosną?
"Nova Zemble" - Choć kwitną uroczo to mam co do tej odmiany wątpliwości. Podobno są wymagające a ja nie bardzo wiem póki co jak im "dogodzić" . Zima za pasem , będzie czas na zdobywanie wiedzy merytorycznej .... Chciałabym je również formować ..... kiedy i jak będę musiała tę wiedzę przestudiować ....
Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .
rewelacyja
Chyba Nova Zembla, raczej to one bo liście są pofalowane
rewelacyja
Witam o poranku Nika bardzo mi miło i cieszę się że Ci się podoba
Ogród wciąż nie ukończony i powstawał metodą prób i błędów.Ale wizje jakieś są tylko z realizacją niektórych ciężko-bo pewne elementy musi zrobić mój M a że cierpi na notoryczny brak czasu.....
A to zdjęcie na dowód że jednak przy pergoli coś rosło
Ho,ho,ho! Skowronki już buszują!
A u mnie za oknem......pochmurno i dżdżysto........
Trzeba się zmobilizować,ale i pies się nie naprasza......coś w tym jest.....
Słoneczka jak zwykle życzę i poprawy porannych humorów!Jeszcze mamy lato!
chociaż zwątpić można........
Jeszcze w tym miejscu odrobinę w dniu wczorajszym szperałam . Dotarły na miejsce bluszcze Hedera helix no i oczywiście jako element uzupełniający kora mielona ..... Chyba bardziej mi się podoba ta niż grubsza . No ale ....... grubszą dostaną większe drzewka np. świerki a mniejsze bylinki jak przystało na wielkość .... mniejszą
Jako tako kącik odrobinę ogarnięty ...... z "utęsknieniem" czekam na mocny powiew wiatru i przysypanie mojego posprzątanego kącika lipskimi liśćmi - już tłumaczę - liśćmi z lip ...... ogromniastych.