Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:34, 18 lut 2022

Do góry
Ogarnięte przy ognisku

pod budlejami

i żyrafowa

pod budlejami muszę odkopać obwódkę z kostki...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:32, 18 lut 2022

Do góry

W podwórku trawa się zieleni

pszczoły buszują w ciemiernikach

wreszcie przyświeca słonko

kalina
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:26, 18 lut 2022

Do góry
Tama poskręcana

wystająca część zostanie odcięta, a resztę będę chciała ukryć w roślinach
Dużo gliny w ogrodzie 21:10, 18 lut 2022

Do góry
Witam.Czy na tym terenie musze zrobic drenaz? czy wystarczy wymieszac to z piaskiem i kompostem>?
Jesli jednak drenaz to jak gleboko i co ile cm kazda rura?
Holenderski Ogród Kwiatowy w Łazienkach Królewskich 20:52, 18 lut 2022

Do góry
latem do ogrodu wynoszone są drzewka pomarańczowe- widoczne na zdjęciu w oddali
Znowu na wsi 20:46, 18 lut 2022

Do góry

Cyklameny powędrują na rabatę a pozostałe kwiatki najpierw do donicy a później ewentualnie na rabatę.

W sklepie był duży wybór różnych pierwiosnków i cebulowych w doniczkach, bratków. Były też krzewy, drzewka ale ze względu na brak czasu te rejony pominęłam. Zresztą i tak nie mam miejsca na posadzenie czegoś większego. Były różne fajne ozdoby ogrodowe, nie mogłam się powstrzymać przed uszczęśliwieniem siebie taką lampką solarną. Póki co nie chce się świecić, muszę rozgryźć w czym problem.

Ogród z zegarem 20:44, 18 lut 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Dziś wody było trochę mniej, ale nadal na rabatach jest bardzo ciumkająco.
Także będzie rów, zwany szumnie fosą, naokoło altanki i z jednej strony oczka.
Wykopałam dziś mały rowek, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać. I nawet jakoś wygląda.

Ożesz.... nooo, Aga, zaczęłaś sezon z przytupem!
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:43, 18 lut 2022

Do góry
eda napisał(a)
Botaniczne krokuski jak orzeszki wyglądają ciekawa jestem płatków Monia
macham

Dokładnie przy krokusach wielkokwiatowych wyglądają na mikrusyzdj z wiosny 2021r.
Znowu na wsi 20:32, 18 lut 2022

Do góry

Bardzo podobają mi się liście tego jesiennego cyklamena. Bardzo dobrze przetrwały zimę i zdobią rabatę ale za kilka tygodni zaczną zamierać.

A w ostatnim tygodniu trafił mi się ekspresowy wypad do naszych zachodnich sąsiadów i na trasie pojawił się dobrze zaopatrzony sklep ogrodniczy. Wzbogaciłam się o taką "skrzyneczkę szczęścia"

Znowu na wsi 20:26, 18 lut 2022

Do góry
Tymczasem w ogrodzie powoli pojawiają się oznaki wiosny. Jeszcze nieśmiałe, ale widać postęp w kierunku bardziej przyjaznych pór roku. Żadnych porządków jeszcze nie robiłam bo pogoda niesprzyjająca. Albo deszcz i zimno albo dodatkowo wichura.

W ogródku Martki 20:22, 18 lut 2022

Do góry
Justyna, jeżówki też rosną w pobliżu To był mój pierwszy sezon jeżówek, gaur i penstemonów, także niezapominajek w donicy o siewkach pojęcie blade gaury zostały wyeliminowane.

Mirko, Jankosia to artystyczna dusza opisuje i pokazuje cudownie, a przy tym ma duże doświadczenie. Siewki są owłosione. Zdjęcie po wgraniu zatraciło ten szczegół. Czyli niezapominajki? Judith tak od razu typowała.

Zuziu, niezapominajki miałam, stały niedaleko w donicy.

Asiu Roociko, właśnie o taką równowagę mi chodzi, żeby płakać, że kończy się każdy sezon, a nie tylko ogrodowy obecnie tak nie mam, ogród stał się dużo ważniejszy od dotychczasowych hobby Szycia gratuluję praktycznie i kreatywnie, możesz wyczarować co chcesz. Rodzinie i sobie. Ja nawet z igłą mam problem, z cerowaniem. Zdolności brak.

Magaro, ociepleniem są dodatkowe wkładki z alpaki, które można zamówić dodatkowo. Plus skarpetki. Ten typ jest letni, na stronie Poddy&Black jest jeszcze wersja Chelsea Chop na bardzo grząskie okoliczności.

Judith, zakończyłam przejmowanie się pandemią jakiś czas temu. Trzy szczepienia i na tym koniec, kolejne kraje i linie lotnicze znoszą obostrzenia, jestem dobrej myśli. Całkiem dalsze podróże odkładam jeszcze na przyszły rok, ale staram się zapomnieć o tym czasie. 11 cm - szał Jaki kolor? W takim razie - byś szybko je zużyła, życzę

Maglesko, będziemy miały takie same widoki na czubki palców

Aguś, elegancji w ogrodzie nie powinno zabraknąć

Lidko, istotną kwestią może okazać się także kolor skarpetek

Ewo, kiedyś podsunęłaś mi pomysł, by zajrzeć do króliczkowego sklepu takie są efekty Butki mega wygodne, chyba rozwiążą kilka moich problemów

Nicol21, o siebie trzeba dbać  szaleństwa na przedwiośniu mają swój sens

Mrokasiu, przebieżka po ogrodzie już była. Na więcej nie pozwoliła pogoda. Kiedy byłam mała i dostałam swoje wymarzone balerinki, postanowiłam w nich spać na szczęście wyrosłam

Jolanko, Helen, priv, wstawiam jeszcze ujęcie boczne

Ranczo Edy 20:14, 18 lut 2022

Do góry

Ranczo Edy 20:10, 18 lut 2022

Do góry
Deszcze wichury a wiosna cierpliwa rozwija się stopniowo...

Ogród prawie romantyczny 19:32, 18 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Teraz obejrzałam wizytówkę . Piękne rośliny, piekny romantyczny ogród Tawuły śliczne, hortensje i róże . No i ambrowce cudo

Dziękuję Bardzo się cieszę, że ogród się Tobie podoba

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:32, 18 lut 2022

Do góry
Ścięłam rozplenice. Niech się dzieje wola nieba. Mam teraz odciski od noża. I 7 wielkich worków siana. Jutro jak nie będzie mocno wiało pod nóż idzie reszta miskantow. I moze w niedziele bedzie ognisko bo z 40/50 miskantow slomy bedzie cala masa.

Mam jeszcze wiekszosc ogrodu do ogarnięcia, suche byliny, trawy I chwasty. Nuda mi nie grozi

Milego wieczoru I weekendu

Ogród prawie romantyczny 19:26, 18 lut 2022

Do góry
April napisał(a)
Witaj, nie wiem jak to się stało że tu wcześniej nie trafiłam. Teraz obejrzałam wizytówkę i jestem zachwycona Twoim ogrodem. Wspaniałe, zdrowe, pięknie kwitnące byliny. Cudne róże. Z ogromną przyjemnością przemierzałam barwne rabaty, tym bardziej że ja cierpię na brak miejsc słonecznych w moim lesie.
Z ciekawością będę obserwować jak pielęgnujesz ogród, że rośliny są takie dorodne i tak obficie kwitnące.

Bardzo miło mi Cię widzieć w moim ogrodzie. Tyle sympatycznych słów na temat mojego ogrodu, że aż się zarumieniłam Dziękuję
Ogród co roku się zmienia, niektóre rośliny wypadają, inne zajmują ich miejsce i to jest wspaniałe, bo ogród żyje swoim życiem, rozwija się, pięknieje

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:23, 18 lut 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pierwsze pszczółki dzisiaj przyleciały...dobrze, ze wrzośce i ciemierniki już kwitną, choć ciemierników jeszcze nie znalazły, ale fajnie móc znowu zobaczyć te pracowite, paskowane dupcie

zdjęcia też inaczej się wgrywają

ja miło

co tam ze sprzętem kłopot ? mam nadzieje że już oki Sylwuś.
macham
Wilczy ogród 18:52, 18 lut 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Martka dziękuję ...... o tak ....jak trawy ścięte ,to od razu jakoś czyściej się zrobiło-chociaż jeszcze wiele drobnych prac porządkowych trzeba zrobić

coś moja wyobraznia jeszcze mocno leniwa ....kombinuję te linie rabat na nowej i nic mi do głowy nie przychodzi ....

chciałabym coś w tym stylu zrobić ,żeby pasowało do reszty ( takie prostokąty trawnika )

a na górnym kwadraty

tak jak tu są

chyba bez metra i rysunków na kartce nic nie wymyślę

Moim zdaniem są fajne dlatego że nie całkiem równe, ja nic bym nie zmieniała.
Zieleń, drewno i antracyt 18:50, 18 lut 2022

Do góry

Przedwczoraj spacerowałam kilka kilometrów dalej i sytuacja jest podobna. Pozostałości starorzecza na całej długości(nie tak jak do tej pory punktowo) łączą się z głównym korytem Warty. Po weekendzie, jeżeli wiatr pozwoli zajadę jeszcze kawałek dalej, ciekawi mnie jaki tam widok zastanę.
Zieleń, drewno i antracyt 18:44, 18 lut 2022

Do góry
Chyba tak Haniu...
Odwiedziłam dzisiaj "moje" łąki i tu też dramatyzm w pełnej krasie. Takiej wody jeszcze tu nie wiedziałam, w tym momencie mogłabym napisać, że to "moje jeziora", w dodatku dość głębokie.
Temu miejscu woda nie zaszkodzi, przynajmniej przyroda odpocznie trochę od wszędobylskich ostatnio kładów. Wszystkie dojścia i dojazdy zostały odcięte. Żurawie i inne skrzydlate wyglądały na zadowolone. Nie zazdroszczę jednak tym, którzy nierozważnie postanowili stawiać domy w pobliżu takich miejsc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies