Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 10:41, 17 lut 2022

Do góry
W ogrodzie już troszkę wiosennie.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:39, 17 lut 2022

Do góry
Agania napisał(a)
Kosodrzewina,
non stop igły do czyszczenia, wyłysiała nabrała coś w rodzaju niwaki

tu mam taką miniaturkę cała jeszcze zielona

U mnie też taka kosodrzewina, od dołu ogołocona, górę staram się formować na 3 piętra.
Takie nie za duże oczko jest fajne, ma swój klimat a roboty chyba nie jest przy nim za dużo? Musicie odmulać co roku? Napisz jakie prace przy nim wykonujecie?
Akwarium holenderskie i ja kiedyś miałam, wtedy całkiem porzuciłam ogród i tylko nim się zajmowałam, pojemność ponad 300m3. Jednak problemy życiowe na tyle mnie przygniotły że zlikwidowałam, teraz stoi puste, ale chyba ja już go nie uruchomię bo mnie stawy w dłoniach bolą, a tam trzeba się co tydzień moczyć, przycinki, czyszczenie szyb, podmiana wody
Wnusi kolejnej gratuluję
Podjazd też bardzo fajnie się prezentuje
Jak zdrowie, lepiej się czujesz, byłaś na antybiotykach na tę boreliozę?
Ogród z uśmiechem 10:19, 17 lut 2022

Do góry
Ten Grujecznik oprócz pięknego przebarwienia ma jeszcze cudowny pokrój, jak to zrobiłaś ?
On sam tak pięknie rośnie czy go kształtujesz? Jaki będzie wielki docelowo? Może i ja jeszcze się skuszę na niego?

Problem z wyświetlaniem forum 09:53, 17 lut 2022

Do góry
W spisie tematów nie widać autora wątku, tylko temat i kto ostatni odpowiedział (na tablecie)

Nowa wizja przedogrodka 09:26, 17 lut 2022

Do góry
Witam wszystkich, naoglądałam się Waszych pięknych aranżacji i również wymarzyłam sobie coś nowego.
Mam taki kawałek do zagospodarowania jak na zdjęciu szer Ok 4 -5m

Wymyśliłam coś takiego ale nie mam dużego doświadczenia i nie wiem które rozwiązanie będzie lepsze. Może jakieś sugestie z Waszej strony? Proszę pomóżcie

Wilczy ogród 09:19, 17 lut 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale się styrałaś pewnie, że hej, ale po takim spędzeniu czasu chopć wszystko boli to człowiekowi na duszy lżej Ja dzisiaj sprzątałam żyrafową, ale takiej perfekcji jak u Ciebie to nie osiągnę nigdy Co zrobić ze stipą? Ciachać? Jak nisko? Twoje ładne co roku napisz co z nimi robiszA najlepiej jakbyś mi pokazała???

Sylwuś dużo mniejsza działka niż u Ciebie więc łatwiej ogarnąć .....

ja stipę wycięłam -zawsze wycinam ,ale podobno można tylko wyczesać i ewentualnie trochę podciąć -ale ja wolę wycinanie ,bo taka wyczesywana szybciej w sezonie wygląda sianowato
wszystkie ścinam krótko ....tylko one u mnie się mocno sieją i jak któreś są brzydkie wygnite ,to zawsze mam na podmiankę
tu trochę widać ,jak krótko wycinam -nie mam lepszej fotki

niektóre są wygnite -jak nie ruszą ,to siewki już czekają na zastępstwo -siewki ścinam tylko troszeczkę od góry

ps. dzisiaj wszystko mnie boli ,więc nawet dobrze ,że leje i wieje
Sałatka pokrzywowa 09:17, 17 lut 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Wg mnie to skalnica, ja mam taką kwitnącą na czerwono-różowo, jes śliczna
Ale białe też piękne

Magara napisał(a)
Ja się nie znam ale moja skalnica wygląda podobnie
Sama zobacz, zdjęcie później usunę

Niech zostanie do porównania.

Z tym słowem "podobnie" kojarzy mi się nieodmiennie historia, jak wybrałam kolor ścian, a wykonawca kupił "podobny" Na szczęście to nie były moje ściany, a miejsce, do którego wybierałam na tyle pojemne, że i "podobne" uszło.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:59, 17 lut 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Tą miałam na myśli
Ale jeśli masz pospolitą, uśmiechnę się do Ciebie po nasionka, kiedyś, oczywiście, gdyby Ci się udało zebrać
Wilczy ogród 08:53, 17 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Madziu, cieszą te widoki, raz że porządek, dwa że można wreszcie pobyć w ogrodzie i rozwinąć swoją wyobraźnię  teraz wysiewy ! Gratulacje!

Martka dziękuję ...... o tak ....jak trawy ścięte ,to od razu jakoś czyściej się zrobiło-chociaż jeszcze wiele drobnych prac porządkowych trzeba zrobić

coś moja wyobraznia jeszcze mocno leniwa ....kombinuję te linie rabat na nowej i nic mi do głowy nie przychodzi ....

chciałabym coś w tym stylu zrobić ,żeby pasowało do reszty ( takie prostokąty trawnika )

a na górnym kwadraty

tak jak tu są

chyba bez metra i rysunków na kartce nic nie wymyślę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 07:57, 17 lut 2022

Do góry
Wiosnę oficjalnie uważam za rozpoczętą

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:25, 17 lut 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Ale one cudne, a pierwsze skojarzenia to yin i yang

Dokladnie, szczegolnie jak tak leza

Magary Dramaty z Rabaty 23:32, 16 lut 2022

Do góry
Zdjęcia porównawcze, po prawej wersja "królewska" po lewej "plebejska"

"Królewskie" nie dlatego, że Elżbieta używa Po prostu są z serii sygnowanej przez Królewskie Towarzystwo Ogrodnicze a ich jakość podobno jest potwierdzona licencją tegoż Towarzystwa

Wydają się być identyczne rozmiarowo, ale w tych "plebejskich" mam trochę (do ok. 5 mm) luzu w niektórych (co dziwne) placach. Jeszcze nie używałam bo mi żal (takie ładne, nowe, cioram stare ), ale wydaje mi się, że w pracach, które nimi wykonuję (grabienie, cięcie itp.) - nie będzie to wielką przeszkodą.

Jutro powinnam dostać te TARciowe - jak będziecie miały potrzebę to popełnię porównanie z pełnym zwymiarowaniem

EDIT: Jola - właśnie zerknęłam jeszcze na te TARciowe - S/M to najmniejszy dostępny rozmiar.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:18, 16 lut 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:16, 16 lut 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:11, 16 lut 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:09, 16 lut 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:04, 16 lut 2022

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 16 lut 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 21:58, 16 lut 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Ja też jestem ciekawa co i jak mi na tym poletku wyrośnie. Na pewno trawa a cebulowe dopiero w przyszłym roku.
Teraz za oknem też mam już wiatr straszny i czasem chlapnie deszczem. Znalazłam w tym jakiś plusik i zaczęłam wysiewy Większość jutro trafi do szklarni, w domu zostaną tylko papryki i karczochy.

co to za ładne torebeczki z nasionkami? Te brązowe na dole?

ja mam dziewczyny doła
nie wiem, może sobie jakieś zakupy ogrodnicze strzelę na pocieszkę
wszystko do bani,
do tego ptaszyska wyciągają mi cebulki szafirków i krokusów z rabat pod Domem Działkowca Myślałam, że będzie efekt wow, bo dużo nasadziłam a może być efekt pfff
oczywiście (jak to ja) nie poddaję się i codziennie zakopuję, co wyciągną- ale nie wiem, czy nie zżarły co nie co
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:57, 16 lut 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies