Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:44, 17 wrz 2011

Do góry
kaprys napisał(a)
patrzcie i zazdrośćcie byłam na spotkanie z Mają, kupiłam jej książkę i mam jej autograf
w imieniu nas wszystkich pogratulowałam programu i porosiłam o więcej zwłaszcza takich z udziałem Danusi

ZAZDRASZCZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Widzę, że Mai ciąża służy!fajnie wygląda!

A jak książka?ciekawa?pokażcie choć parę stroniczek dla Bogdy z prowincjiw dodatku zasmarkanej i z obolałymi gnatamilecę do łózia się wygrzać(((
Malwesowe początki 15:34, 17 wrz 2011

Do góry
Witam serdecznie,
Trzymając się tematyki wątków - przeklejam kilka informacji z mojego wątku i o samym projekcie będzie tutaj
Tak wygląda orientacyjny rzut działki

Tak wygląda widok z frontu domu (północ)

Tak ze wschodniego boku:

Tak z zachodniego:

I tak tył domu z tarasu (południe):
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:59, 17 wrz 2011

Do góry
patrzcie i zazdrośćcie byłam na spotkanie z Mają, kupiłam jej książkę i mam jej autograf
w imieniu nas wszystkich pogratulowałam programu i porosiłam o więcej zwłaszcza takich z udziałem Danusi

Na początek przedogródek do poprawki 13:07, 17 wrz 2011

Do góry
fajnie się zapowiada. mi wpadł w oko ten projekt, też wyglądałby dobrze

Ogródek vesper - pomożecie? 11:03, 17 wrz 2011

Do góry
vesper napisał(a)
Bukszpan był kiedyś ładną kulką, ale przemarzł mi na balkonie, chociaż donica była zabezpieczona na zimę w kartonie wypełnionym korą, a roślina okryta agrowłókniną. Oprócz tego były w ziemi jakieś małe robaczki, wygladały jak malutkie przecinki. Podlewałam Polysectem i Magiczną Siłą do iglaków i odbił, ma nowe przyrosty, ale nie wiem, czy jeszcze coś z niego będzie? Jest teraz posadzony w gruncie, na działce.

Będzie, Wiesia tak samo zrobiła, szkoda tylko, że nie podlałaś potem po tych opryskach na szkodniki płynnym Florovitem i dolistnie i doglebowwo, pewnie by lepiej wyglądał. Pokaż go potem na wiosnę, poradzimy co z nim robić Najważniejsze, że żyje.
Za szeregówką u Suiki 10:58, 17 wrz 2011

Do góry
Możesz podzielić ten zakątek na dwa kwadraty a nie koła, będzie ciekawie.
Twój rysunek jest kanciasty, w realu trzeba by było go wyokraglić, ale rozumiem, że rysowanie nie jest mocną stroną - rozumiem sygnalizuję poprawkę.

Podział na kwadraty pozwoli posadzić ekrany z cisa, żeby powstała furtka, przejście.

To jakiś inny wariant, ale koła też są dobre.

Nadmieniam, że plagiaty tutaj są dozwolone, nie tylko inspiracje. Podział przestrzeni na tak małej powierzchni nie uda sie w zbyt wielu wariantach, w końcu pomysłów nam zabraknie.

Podpowiadanie jednej osobie może służyć także innym, więc kopiowanie ich jest dozwolone - to nie są projekty zawodowe, choć ja czasem wklejam także fragmenty swoich zawodowych projektów.
Można poza tym zamienić rośliny, a układ nasadzeń pozostawić.

Tutaj przykład bez podziału na kąciki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:43, 17 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

I zawsze jakieś zmiany wszystko idealnie przemyślane

Poczytałaś pierwszą stronkę?
"Edytowywuję" i zamieniam zdjęcia na te ze znakiem wodnym. i na świeższe
No i tak zaczęłam, myślisz, że to dobre zdjęcie na początek?

To nałóg
Twój ogród zamiast śniadania a wieczorami Ogrodowisko do łóżka biorę zamiast męża
Ja też mam bałagan.... 10:39, 17 wrz 2011

Do góry

Podobny styl ma rzeźba anioła z ogrodu artystycznego Tilford Cottage Garden

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:27, 17 wrz 2011

Do góry
Ostatnio u Bogdy była dyskusja na temat miskantów, może chodzi Ci o tego: Apache (mały w paski)

Kaisia napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:20, 17 wrz 2011

Do góry
Limka napisał(a)

Poczytałaś pierwszą stronkę?
"Edytowywuję" i zamieniam zdjęcia na te ze znakiem wodnym. i na świeższe
No i tak zaczęłam, myślisz, że to dobre zdjęcie na początek?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:16, 17 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu, co to za trawy?

Czy to jakaś odmiana miskanta?

Tak to miskanty - jeden zebrinus drugi morning light(chyba)

Zebrinus z tyłu i dwa Variegatus z przodu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:05, 17 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Zielonym do góry czyli trudne początki .... 09:05, 17 wrz 2011

Do góry
anna_lastowska napisał(a)
A teraz rabata za oczkiem, którą muszę jeszcze zrobić przed zimą
To wąski , usypany wał, który jest już obsadzony choiną kanadyjską.
Chciałam posadzić przed nią cunninghamy, ale obie z Sylwią obawiamy się, że jest tam na nie za mało miejsca ( ok. 1,2 m.)
Macie jakieś pomysły? jakiekolwiek?
Tak to wygląda :

Aniu , wydaje mi się , że można zrobić szpaler z cisu pospolitego na półokrągło w formie takiego parawanu .Można go formować i prowadzić na wysokość Tobie odpowiadającą . Na cisy można puścić powojnik w dowolnym kolorze aby pozbyć się monotonii a przed cisami posadzimy żurawki w kolorze czerwonym ciemnym .....
Na rh również znajdzie się odpowiednie miejsce .... już nawet wiem gdzie, i mam nazwy na poszczególne pokoje w Twoim ogrodzie ......

Na Choinę kanadyjską Jeddeloh znajdzie się bardziej odpowiednie miejsce opodal ....

Za ławeczką jest skarpa .... można ją uformować kamieniami ..... a przywieźć można mniejszym samochodem aby się zmieścił na Twojej posesji . Dołem można posadzić sześć świerków serbskich na wprost pleców ławki , szybko rosną
Ogród Sylwii od początku :) 08:49, 17 wrz 2011

Do góry
Limka napisał(a)
Sylwia, cudnie, brawo!
Masz gdzieś choinę kanadyjską jako tło? Długi masz watek nie mogę sie doszukać. Gęsta ona jest? Ładna?

świeżusie zdjęcia z dzisiejszego poranka

W przyszłym sezonie podkarmię , poprzycinam i będzie dobrze . Choinę kanadyjską możesz również prowadzić w formie żywopłotu . Mnie ta roślina przypadła do gustu ogromnie. Planuję jeszcze jeden szpaler z ich udziałem .....
Raczkujący ogród Iwony 08:17, 17 wrz 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Iwonko pięknie i widzę że trzymasz się projektu. Dzięki że wszystko pokazujesz co robisz. Muszę się cofnąć w Twoim wątku - co posadziłaś na tej wąskiej rabatce po przeciwnej stronie. Brawo i życzę Ci dużo zdrowia przy realizacji dzieła.

Muszę się trzymać planu bo mam tam siatkę na krety. Jak już w niej zrobię dziurę i coś osadzę to już amen.

Na tej wąskiej rabacie jest bujnie i żółto. Planowałam tam zrobić też taką spokojną zimozieloną rabatę, ale trochę mi szkoda tej letniej bujności i żółtości krokusów, rozchodników, liliowców, nachyłków i rudbeki. Teraz dosadzę tam żółte chryzantemy. Kilka roślin tam nie pasuję i na wiosnę zmieni miejsce.

Tak było w maju.

Tak w sierpniu.

A tak jest teraz.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:38, 17 wrz 2011

Do góry
a dziś sundavilla

Ogród profanki 01:46, 17 wrz 2011

Do góry
Zagoniłam swojego dwulatka do roboty

Miniaturowy ogródek 23:43, 16 wrz 2011

Do góry
5. Pistache

Przed posadzeniem tak (to nie z Florini, z drugiego miejsca):

6. Burnished Bronze

7. Lemon Chiffon

8. Ginger Ale

Po zakupie wyglądała tak:

Ja też mam bałagan.... 23:38, 16 wrz 2011

Do góry
Powoli, powoli Kochani, kanciki są i zawsze były, żurawki również, ale o tym w kolejnych "odsłonach" haaaaaaa.

Spokojnie Gabrysiu pod drzewami są wzniesione rabaty i kamienie zostaną, bo podtrzymują ziemię.

Zebrinus zimuje na stojąco, bez okrycia i bez problemu, ale chyba jeszcze jest dzieciakiem i urośnie wiekszy.

Ogródek vesper - pomożecie? 23:36, 16 wrz 2011

Do góry
vesper napisał(a)

I kwiatki, które posadziłam wiosną, nie znam nazwy

Uploaded with ImageShack.us

No jak można nie znać aksamitki

To chyba najbardziej popularne kwiaty, jednak ta ma bardzo dziwne płatki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies