Witam serdecznie,
Trzymając się tematyki wątków - przeklejam kilka informacji z mojego wątku i o samym projekcie będzie tutaj
Tak wygląda orientacyjny rzut działki
Tak wygląda widok z frontu domu (północ)
Tak ze wschodniego boku:
Tak z zachodniego:
I tak tył domu z tarasu (południe):
patrzcie i zazdrośćcie byłam na spotkanie z Mają, kupiłam jej książkę i mam jej autograf
w imieniu nas wszystkich pogratulowałam programu i porosiłam o więcej zwłaszcza takich z udziałem Danusi
Będzie, Wiesia tak samo zrobiła, szkoda tylko, że nie podlałaś potem po tych opryskach na szkodniki płynnym Florovitem i dolistnie i doglebowwo, pewnie by lepiej wyglądał. Pokaż go potem na wiosnę, poradzimy co z nim robić Najważniejsze, że żyje.
Możesz podzielić ten zakątek na dwa kwadraty a nie koła, będzie ciekawie.
Twój rysunek jest kanciasty, w realu trzeba by było go wyokraglić, ale rozumiem, że rysowanie nie jest mocną stroną - rozumiem sygnalizuję poprawkę.
Podział na kwadraty pozwoli posadzić ekrany z cisa, żeby powstała furtka, przejście.
To jakiś inny wariant, ale koła też są dobre.
Nadmieniam, że plagiaty tutaj są dozwolone, nie tylko inspiracje. Podział przestrzeni na tak małej powierzchni nie uda sie w zbyt wielu wariantach, w końcu pomysłów nam zabraknie.
Podpowiadanie jednej osobie może służyć także innym, więc kopiowanie ich jest dozwolone - to nie są projekty zawodowe, choć ja czasem wklejam także fragmenty swoich zawodowych projektów.
Można poza tym zamienić rośliny, a układ nasadzeń pozostawić.
I zawsze jakieś zmiany wszystko idealnie przemyślane
Poczytałaś pierwszą stronkę?
"Edytowywuję" i zamieniam zdjęcia na te ze znakiem wodnym. i na świeższe
No i tak zaczęłam, myślisz, że to dobre zdjęcie na początek?
A teraz rabata za oczkiem, którą muszę jeszcze zrobić przed zimą
To wąski , usypany wał, który jest już obsadzony choiną kanadyjską.
Chciałam posadzić przed nią cunninghamy, ale obie z Sylwią obawiamy się, że jest tam na nie za mało miejsca ( ok. 1,2 m.)
Macie jakieś pomysły? jakiekolwiek?
Tak to wygląda :
Aniu , wydaje mi się , że można zrobić szpaler z cisu pospolitego na półokrągło w formie takiego parawanu .Można go formować i prowadzić na wysokość Tobie odpowiadającą . Na cisy można puścić powojnik w dowolnym kolorze aby pozbyć się monotonii a przed cisami posadzimy żurawki w kolorze czerwonym ciemnym .....
Na rh również znajdzie się odpowiednie miejsce .... już nawet wiem gdzie, i mam nazwy na poszczególne pokoje w Twoim ogrodzie ......
Na Choinę kanadyjską Jeddeloh znajdzie się bardziej odpowiednie miejsce opodal ....
Za ławeczką jest skarpa .... można ją uformować kamieniami ..... a przywieźć można mniejszym samochodem aby się zmieścił na Twojej posesji . Dołem można posadzić sześć świerków serbskich na wprost pleców ławki , szybko rosną
Sylwia, cudnie, brawo!
Masz gdzieś choinę kanadyjską jako tło? Długi masz watek nie mogę sie doszukać. Gęsta ona jest? Ładna?
świeżusie zdjęcia z dzisiejszego poranka
W przyszłym sezonie podkarmię , poprzycinam i będzie dobrze . Choinę kanadyjską możesz również prowadzić w formie żywopłotu . Mnie ta roślina przypadła do gustu ogromnie. Planuję jeszcze jeden szpaler z ich udziałem .....
Iwonko pięknie i widzę że trzymasz się projektu. Dzięki że wszystko pokazujesz co robisz. Muszę się cofnąć w Twoim wątku - co posadziłaś na tej wąskiej rabatce po przeciwnej stronie. Brawo i życzę Ci dużo zdrowia przy realizacji dzieła.
Muszę się trzymać planu bo mam tam siatkę na krety. Jak już w niej zrobię dziurę i coś osadzę to już amen.
Na tej wąskiej rabacie jest bujnie i żółto. Planowałam tam zrobić też taką spokojną zimozieloną rabatę, ale trochę mi szkoda tej letniej bujności i żółtości krokusów, rozchodników, liliowców, nachyłków i rudbeki. Teraz dosadzę tam żółte chryzantemy. Kilka roślin tam nie pasuję i na wiosnę zmieni miejsce.