I jeszcze takie pytanko -mam taką żółtą funkię, rosła sobie w kącie ogrodu,trochę zagłuszona,przeniosłam ją niech sobie czeka na swoje stałe miejsce
ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaka to odmiana, w szkółce takiej nie widziałam a chciałabym więcej-może mogłabym ją wsadzić przy hortensjach?
Przez ten przedogródek spac nie mogę
No to teoretycznie pousuwałam jałowce i wymyśliłam sobie coś takiego
zielony stożek,przy nim żółta trzmielina,obok rozchodnik okazały,jakaś kulka na pniu pod nią bordowa żurawka,dalej może cyprysik filifera aurea nana- to rabatka przy ogrodzeniu-czy teraz trochę lepiej?
Będąc na spacerze w Sopocie zobaczyłam niski żywopłot z krzewu, który skojrzył mi się z laurowiśnią. Czy dobre mam skojarzenia? Spodobało mi się to nasadzenie, ale nie mam pewności, co to za roślina
Hanka to nie jest nasze miejsce wypoczynkowe, to ekipa od kostki przerwę na kawę sobie tam robiła, więc daliśmy im stary roboczy stół i stołek. Zresztą ta cała graciarnia wkrótce stamtąd zniknie i pojawi się... no tu jeszcze myślę Sebku wiem, że tam trzeba darń zdjąć, ale to jeszcze chwilkę, niech się uporają z tą kostką. Na dziś wygląda to tak:
Przy ścianie domu będzie jeszcze pasek kostki. Śmietnik oczywiście zmieni swoje miejsce, choć takie ustawienie było bardzo wygodne, zwłaszcza jak trzeba było szybko pozbyć się pampersa z zawartością
Czekam na podpowiedzi w sprawie nasadzeń w tym miejscu. To jest strona północna, trochę słońca latem jest o wschodzie, zachodnie zasłania dom sąsiada i jego drzewka, które niebawem podrosną. Od wschodu na razie pole, ale okolica rozwojowa, więc nie wiadomo jak długo.