Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cały rok w ogrodzie 13:47, 30 sie 2011

Do góry
Mam takie rudbekie,ale sadziłam w słońcu. Teraz odsadzę do cienia -ładnie rosną u Ciebie to i może u mnie też się zaaklimatyzują - a cienia u mnie pod dostatkiem.
Cały rok w ogrodzie 13:27, 30 sie 2011

Do góry
Dalia przepięknie kwitnie

Rudbekie kwitną nawet w cieniu

Powtórnie zakwitła bergenia

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:18, 30 sie 2011

Do góry
Widok z okna na pietrze na rabatę przed płotem. Jeszcze kilka wiaderek grysu granitowego na pas wzdłuż płotu. I wyplewienie pomiędzy jukami, kora w tym miejscu i byłoby gotowe.

Zdaje sobie sprawę ze kora po całości wyglądałaby lepiej, jednak mam nadwyżki grysu z którym nie mam co zrobić (czekam na wujka z przyczepka który te gore zabierze), a kory już wcale. I grys jest po drugiej stronie płotu, wiec to prawie kontynuacja. Gdy hortensje się rozrosną zasłonią go mam nadzieje

Widok z góry na fragment tarasu, rabatę różanecznikowa obok niego (może dzisiaj uda mi się dosadzić pozostałe 2). Danusia napisała ze sadziła swoje co ok. 1 metr. Moje będą gęściej, ale sa sporo mniejsze niz jej - sadzone wielkie krzaki...

Jak wyjedzie widoczna na zdjęciu góra żwiru, będę kombinować jak połączyć te rabatę z ta przed domem.
Od strony tarasu muszę posadzić chyba brabanty (mam 4 niepotrzebne), by osłoniły kompostownik. Ścieżka jest super - nawet boso mogę dotrzeć z domu po pietruszkę czy koperek, a częściej do kompostownika.

Widać tez kontynuacje szpaleru bukszpanowego, który okala frontowa rabatę przed płotem i warzywnik.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:17, 30 sie 2011

Do góry
kupiłam dzisiaj kolejne roślinki

dokupię jeszcze wrzośce, żeby na wiosnę też coś na dole kwitło

mniej więcej tak to sobie wyobrażam - nie mogłam równo poukładać, bo wszystko turlikało się na dół

Haniu - przemyślałam to co sugerowałaś i doszłam do wniosku, że i tak beczkę będę ewentualnie otwierać dwa razy w roku - na wiosnę i przed zimą, bo będzie tam pompa zanurzeniowa. Doczytałam jeszcze, że mogę spokojnie przycinać azalie do takiego kształtu jaki mi odpowiada.

Bardzo chciałabym mieć kiedyś takie ogromne azalie jak i Ty masz Haniu.
Dwa światy 12:53, 30 sie 2011

Do góry
Pokazuj ją Haniu do znudzenia -jest taka rozrośnięta.Jak wysoko ją wiosną przycinasz?
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 12:10, 30 sie 2011

Do góry
Witaj Aniu i Anulo, z tym dużym okazem to rzeczywiście lepiej, ale nie mam pojęcia co to ma być, myślałam o dużym rh ale nie wiem czy będzie pasował, żeby znowu nie wyszło jak na początku, zrobiłam nowe bazgrołki, może te są lepsze? Trójkąt to bukszpany, żurawki bordo i żółty zielone kulki bukszpanowe i "coś".
Ogród Leny. 11:18, 30 sie 2011

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Lenko, jak ładnie, uwielbiam zdjęcia traw w takim świetle

fajne światło w tych kłoskach
śliczne te trawki, a foty rewelacja!
Ogród u stóp klasztoru 10:54, 30 sie 2011

Do góry
alinak napisał(a)
w moim ogrodzie dominuje styl " kocham wszystkie kwiatki ".i teraz zaczynają się schody .tu nie pasuje mi kolor.tu pokrój itp.
zauważyłam że lepiej widać te niedociągnięcia na zdjęciach i dlatego zaczęłam fotografować swój ogród.

Uploaded with ImageShack.us

Alino, ile lat ma ta kępa tojeści orszelinowatej. W jakim jest towarzystwie? Z bodziszkami? Teraz właśnie u mnie kwitnie. Jest cudna, mam zaledwie gałązkę.
Ogród z Czerwonym mostkiem 10:04, 30 sie 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
No dobrze to w takim razie pokażemy wiosnę, jest w następnej kolejności

Roztopy

Mam pytanko: Czy ten mech po lewej stronie to karmnik ościsty? Bo taki jakiś ciemny i zwarty...
Mój kawałek raju 10:03, 30 sie 2011

Do góry
ja nie śpię od 5.00cześć
Ogród z Czerwonym mostkiem 10:02, 30 sie 2011

Do góry
anetawi napisał(a)

http://i42.tinypic.com/359c09z.jpg[/IMG]

Mam pytanko: Czy ten mech po lewej stronie to karmnik ościsty?

tak
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 09:59, 30 sie 2011

Do góry

A może coś takiego? Na podstawie przedogródka nowoczesnego, czyli bukszpany, żurawki i coś większego.
Ogród Leny. 09:41, 30 sie 2011

Do góry
Lena napisał(a)

Ale super, na początku myślałem, że to przebiśniegi
Nasz mały, zielony świat. 09:39, 30 sie 2011

Do góry
Dzień dobry

Trzymając się tematu gości pokażę Wam kogoś, kto sobie nocował prze kilka sierpniowych nocy w mojej szklarni pod ogórkami. Niestety, już jej nie widzę W tych samych dniach mało do zawału mnie nie doprowadził ogromny zaskroniec buszujacy w szklarni, z kolei za szklarnią, pomiędzy workami z korą mieszkało sobie coś wyglądające na żmiję, może one zeżarły moją ropuszkę?
Ogród Sylwii od początku :) 09:34, 30 sie 2011

Do góry
Monic napisał(a)

Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .
Pozostało jedynie wsadzić rośliny

rewelacyja
Pięknie będzie z wrzoścami. A jakie rhododendrony tam rosną?

"Nova Zemble" - Choć kwitną uroczo to mam co do tej odmiany wątpliwości. Podobno są wymagające a ja nie bardzo wiem póki co jak im "dogodzić" . Zima za pasem , będzie czas na zdobywanie wiedzy merytorycznej .... Chciałabym je również formować ..... kiedy i jak będę musiała tę wiedzę przestudiować ....
Ogród Sylwii od początku :) 09:30, 30 sie 2011

Do góry
Monic napisał(a)

Wczoraj przygotowałam miejsce pod nasadzenia z wrzośców . W to miejsce weszło 50 worków 50l ziemi specjalnie przygotowanej do tego typu roślin .

rewelacyja

Chyba Nova Zembla, raczej to one bo liście są pofalowane
Ogród moich marzeń 09:29, 30 sie 2011

Do góry
Niage napisał(a)

O tego chodziło?

To gracillimus

Sebku, mi chodzi o tego poniżej na zdjęciu, na pierwszym planie. Czy to też gracillimus?

A te to nie pamiętam za bardzo, ale chyba to jest morning light ?
Ogród Sylwii od początku :) 09:28, 30 sie 2011

Do góry
Syla napisał(a)

rewelacyja
Bukiety 09:13, 30 sie 2011

Do góry
Dzisiejszy bukiecik pachnący miodkiem
Pogaduchy skowronków 09:03, 30 sie 2011

Do góry
Haniu, nie smuć się, jeszcze musi być trochę ładnych dni.Do licha, lato jak jesień, to może jesień będzie jak lato?
Haniu, różyczka dla Ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies