Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

ogrodoweimpresjejolki 22:12, 17 sty 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Jolu, ja nawet bardziej lubię noc, wtedy dopiero sobie siadam z tyłu domu, na mojej ławeczce, położę się boczkiem z kawką (w nocy mi nie przeszkadza w zaśnięciu) to tu pójdę to tam popatrzę. Lampy uliczne się palą więc mam widno, ale ozapalam sobie świeczuszki w latarenkach, mam wtedy nastrój zjawiskowy, patrze w migotanie i marzę, planuję, po prostu odpoczywam...

bo w takim, jak Twój, ogrodzie można!też tak chcę

Bogda, mądrzy ludzie powiadają: CHCIEĆ TO MÓC
któregoś dnia Ty tak napiszesz i nawet nie spostrzeżesz jak szybko to będzie!
a na razie ciesz sie tym co masz

pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 21:16, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jolu, ja nawet bardziej lubię noc, wtedy dopiero sobie siadam z tyłu domu, na mojej ławeczce, położę się boczkiem z kawką (w nocy mi nie przeszkadza w zaśnięciu) to tu pójdę to tam popatrzę. Lampy uliczne się palą więc mam widno, ale ozapalam sobie świeczuszki w latarenkach, mam wtedy nastrój zjawiskowy, patrze w migotanie i marzę, planuję, po prostu odpoczywam...

bo w takim, jak Twój, ogrodzie można!też tak chcę
Agnieszkowy ogródek 12:14, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Plany trzeba teraz zrobić, potem tylko do roboty i gotowe.

Ciągle nie mam czasu całości przeczytać, co Gosia doradza. Przerysuję sobie ten rysuneki też coś zaproponuję.

Witaj Danusiu,
Dzięki, że zaglądasz tutaj Właśnie dlatego tak intensywnie wałkujemy tę rabatę. Czasem widać jak Gosi para uszami idzie, tak intensywnie myśli )) Gosia to naprawdę dobra dusza....

Danusiu, zrezygnowałyśmy na razie z Gosią z otwarcia tego nowego trawnika na podjazd. Czy Ty proponując, aby wejście na trawnik było już właściwie od furtki, miałaś na myśli jakiś konkretny cel? Czy zamykając ten trawnik coś tracimy? Jakiś efekt, który Ty chciałaś uzyskać?
Dobra rada. 11:01, 17 sty 2011

Do góry
Poczekaj, pomyślę.
Lilie może jakoś stonować, kolejne kolory od żółtego przez pomarańczowy do czerwonego w niebieskich hostach np. "Blue Angel"posadzić w jednej odmianie. Różowe zaś w żółtej hoście "Sum and Substance". Zasychające lilie ukryją sie w liściach, a całośc będzie ładna.
Zrób kwadraty z hostami i w tym lilie. Ile masz lilii i jakie kolory? Czy pojedyncze i dużo czy po kilka szt?
Słoneczna rabatka 10:58, 17 sty 2011

Do góry
Ta szałwia ślicznie wygląda w zestawieniu z tawułą "Golden Princess" cięta w kule, kilka szt trzeba posadzić pasem obok szałwii.
Kora drzew 10:55, 17 sty 2011

Do góry
To stare zdjęcie, z pierwszych wyjazdów do Anglii, kiedy to nie zwracałam tak uwagi co jest na zdjęciu, ale wydaje mi się, że to buk.

ogrodoweimpresjejolki 10:53, 17 sty 2011

Do góry
Fajnie Jolu obserwować powstający ogród, właściciele pewnie będą dbali o niego, bo nic gorszego jak piękny ogród niszczeje.
Funkcjonalność forum 10:50, 17 sty 2011

Do góry
Mamy mieć na forum z boczku, poczekajmy bo wybiegłam nieco z tym. bo nie mogę już wytrzymać i ściągnęłam skądś.
Zakątek Olgi 10:47, 17 sty 2011

Do góry
Obawiam sie oliwnika. Mieliśmy go we jednym ogrodzie. Jak sie zadomowił, wlazł z odrostami na pół trawnika. Ja bym go karczowała póki czas, na skarpę na ulicę, ale z ogrodu bym wykopała. Czekamy na rysuneczki.
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 17 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

to jest właśnie przewaga ogródka przydomowego na oddaloną od domu działką

Wczoraj dowiedziałam się, że wiosną rusza budowa domu kogoś z moich bliskich na dosyć dużej działce, więc będzie powstawał też ogród!
Nie wiem jeszcze czy będę miała szansę go współtworzyć, czy też prace projektowo-wykonawcze zostaną powierzone fachowcom.
Znając jednak poczucie estetyki właścicieli i to, że chętnie bywają na mojej działce, wiem, że powstanie miejsce pełne zieleni - kolejny wspaniały ogród

W zeszłym roku już byłam podpytywana o różne rośliny, ich pielęgnację, pracochłonność, ....

Agnieszkowy ogródek 10:40, 17 sty 2011

Do góry
Plany trzeba teraz zrobić, potem tylko do roboty i gotowe.

Ciągle nie mam czasu całości przeczytać, co Gosia doradza. Przerysuję sobie ten rysuneki też coś zaproponuję.
W ogródku Niage 10:37, 17 sty 2011

Do góry
Szczegóły bonsai w wątku Bogusława, może będzie kontynuacja, Boguś obiecał dodać jak będzie miał materiały.
Funkcjonalność forum 10:33, 17 sty 2011

Do góry
Robię to na własną rękę, bo nie wiem co się szykuje w prezencie dla nas? Admin jest bardzo tajemniczy.

Funkcjonalność forum 10:30, 17 sty 2011

Do góry
Uda ło się. To jeszcze śmieszek
Funkcjonalność forum 10:29, 17 sty 2011

Do góry
a ja sobie wypróbuję czy uda mi sie wstawić kota. Nie, zamieniłam go na biedronkę
Zielono mi! 10:14, 17 sty 2011

Do góry
Ja też marzeniami nie wybiegałam daleko, miałam dom u rodziców, razem z nimi go budowałam, a nawet byłam nakrętką do tego, żeby zbudować. Jako młoda nastoletnia dziewczyna zamiast dyskotek, interesowałam się ... budownictwem. Nawet sama postawiłam z pustaków kawał ściany. Obok ogrodniczych kupowałam "Majstra" bo chyba tylko to było, potem "Muratora". Do dziś mi to zostało, z daleka rozpoznam tytanową blachę na dachu.

Jak wynajmowałam mieszkania, marzyłam o własnym, kto by pomyślał że po kilku latach uda mi się postawić dom? Fajnie, ale ja z kolei mam za mały ogród.
ogrodoweimpresjejolki 10:09, 17 sty 2011

Do góry
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 10:06, 17 sty 2011

Do góry
A ja ten wiersz muszę zamieścić na naszej tablicy, gdzie on był, muszę sobie przypomnieć.
Nasz przydomowy ogródek 10:03, 17 sty 2011

Do góry
Zbyszku, fajnie u Ciebie się czyta i patrzy.
Moja mama w tym roku skończy 80 tkę, szykujemy jej jakieś Garden-party z tortem i też jest nie do zdarcia, to inne pokolenie zupełnie. Nie uwierzycie, ale jak wejdzie do kompostownika, to w jeden dzień wyrzuci wszystko do donic albo na ogród, takie ma zacięcie. A jak jej tylko dam sygnał, że można coś wykarczować to bodaj siekierą wyrąbie aż wióry lecą.
W zeszłym roku złamała nogę w udzie. Po operacji wróciła do domu ze śrubą w nodze i ranami, pojechaliśmy niezapowiedziani, Babci nie ma w domu, szukamy, a Babcia na czworaka w namiocie pomidory pieli.
Sosnowo 09:58, 17 sty 2011

Do góry
Zbyszku, ja Was tak nie chcę na siłę zmuszać do zmiany, ale docinanie przy kostkach to jednak koszmar. Jak miałam ponad 30 ogrodów do konserwacji, to w tych ogrodach z obrzeżem kostkowym docinanie idealne trawnika było koszmarem. A w naturalnych przyjemnością.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies