Ja dzisiaj ostro tworzyłam nowe artykuły, ale już po całym dniu mnie oczy pieką więc nocnie dzisiaj mnie nie będzie, lecę odespać. Jutro zajrzę na plotki.
Wszystkie działania w celu poszerzenia paska popieram w całej rozciągłości. To ten po prawej chcesz zlikwidować? Mozna tutaj nasadzic roslin ozdobnych z liści, które będą cały rok zdobiły. Oczywiście na pierwszym miejscu obstawiam żurawki, jest ich tyle kolorów, Pachysandra też (runianka), trzmieliny.
Na rogu można dać platana, albo tulipanowca, w razie czego można ciąć. Dają dobry cień i duże rosną. Róg mam na mysli między ścieżką a rogiem. Na wysłonięcie możesz zrobic z dwóch stron ekran z cisa strzyżonego, albo liściasty żywopłot z grabu (chodzi o to żeby był formowany).
Pod tym żywopłotem można rozwinąć rabaty.
no właśnie tego nie wiadomo, czy były zwykłe czy przekompostowane-ma się dowiedzieć czem prędzej. Bo moje jakies liche nie kwitna juz chyba ponad rok!a przesadziłam w odpowiednie podłoże i...niciale liście i korzenie zielone więc nie wyrzucam jeszcze!może na wiosnę się obudzą bo na zimę patzreć pewnie, jak i ja, nie moga
Podłoże do storczyków jest takie porowate, kawałki różne, ale co do trocin nie wiem co o tym sądzić. Czy ona próbowała, czy te trociny byly przekompostowane?