Piękne narcyzy ogród nie przeładowany bardzo ładnie narcyzy sie prezentują.
Co ty robisz że masz tak czysto na rabatach. Masz blisko las i liścienie widać.
U mnie przez brzozy liści na rabatach z jednej strony próchnica z drugiej bałagan.
Lidzia, dużo się dzieje i stąd moja nieobecność. Fotki płotu wrzucę, ale po położeniu tynku, bo jeszcze czekam na zrobienie furtek do śmietnika. Tzn jak M zrobi
Praca w ogródku pozwala uciec od przygnębiających myśli, obowiązków, problemów. Jest dla odskocznią od natłoku spraw.
Ponieważ wiosna zawitała też do mnie, pochwalę się moimi tulipanami i zostawię fotki ku pamięci. Ściskam dziewczyny:* Odpoczywajcie
Tu mała zmiana. W donicy- rozplenica Hameln, a zamiast ambrowca- magnolia Suzan (nowy nabytek). Dosadzilam też dwie seslerie i powiększyłam ciut rabatę.
tej to dobrze opala się tylko czemu w różach???
Melduję, że Lupo już zieloniutkie, a Heidetraum startują
życie w rowie mimo naniesionego syfu kwitnie
będą też kwitły piwonie
Nooooo, zaimponowałaś mi znajomością asortymentu To dokładnie to winko, mniam Muszę sobie zrobić zapas jak znowu będzie
Z klonika też jestem baardzo zadowolona, ale to już chyba pisałam
Cięcie hortek dopiero w piątek zakończony, większość mam mojego wzrostu już
tulipany w tamie miały być kremowo różowe, bordowe i biskupie, a są hmmm
posadziłam dalie
moje zamawiane hosty z kapersów już wyprowadzone z inspektu by zrobić miejsce pomidorkom wyglądają teraz tak
a w inspekcie pomidorki już kwitnąc zaczynają
dwa koktajlowe wylądowały w wózku z aksamitkami zatopione w niezapominajkach
Danusiu właśnie nie było przymrozku i ładnie kwitnie. Fotki nie oddają tego pudroweGo różu. Najładniej wygląda o zachodzie.
Dzisiaj cieplutko jutro podobnie. Podgonie z pracami. RoBie porządki i bardzo dużo przesadzania. ZeBralam krokusY są jedno miejsce. Jutro sądzę prymule. Kosadzce mogą stać w donicach.
EM już wertykulację przeprowadził jutro nawóz i podlanie. Dzisiaj bardzo mi pomógł więc jestem zadowolona porządek już widać.
Z krzaczków to będzie jeszcze kwitla kalina Watanabe ma łąki kwiatowe i lilaki polibin to takie moje oczka w głowie. Boje się aby tylko przymrozków nie było.
Klon oktober Glory który szkółka przysłała z rana po szczepieniu.
Grujecznik
Przytaczanik turecki piękna roślina na skalniak fotka z wczoraj