Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Rojodziejowa 18:45, 21 maj 2022

Elu, dziękuję bardzo za zdjęcia. Bardzo mnie kusi. Ten kolor ma intrygujący i przyciągający wzrok.
Margerytka40 18:59, 21 maj 2022

Novalis jest u mnie od jesieni. Może uda mi się zobaczyć jej kwiaty, chyba tak, bo widzę już pączki. Ciekawe czy się polubimy
Agatorek 21:12, 21 maj 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Cd. dzisiaj trochę popadało ale to ciągle za mało. Wiatr głowę urywa.

Widok przecudowny.

U nas też wiało strasznie, masakra, myślałam, że mi połamie klony crimson sentry.
Padało w nocy wczoraj i dziś po południu. Lepsze to niż nic

Kurczę, Lagunę miałaś przepiękną. Szkoda jej, mam nadzieję, że wróci do dawnego wyglądu.
AgaCzek 22:08, 21 maj 2022

U was to juz lato normalnie - róże ostrogowce kwitną - zachodniopomorskie to chyba opóźnione o dobre 2-3 tygodnie
Martka 22:14, 21 maj 2022

Elu, piękna Twoja Novalis, widziałam ją na żywo i nie byłam zachwycona, Twoja jest inna Moje buki sadzone dopiero rok temu, ale w tym bardzo mocno przyrosły. Może to faktycznie rok buków, może warunki im sprzyjające. Dobrze, że nic nie połamało, u mnie tylko kilka narcyzów ucierpiało.
ElzbietaFranka 00:15, 22 maj 2022

AgaCzek napisał(a)
U was to juz lato normalnie - róże ostrogowce kwitną - zachodniopomorskie to chyba opóźnione o dobre 2-3 tygodnie

Agata nie wpadaj w kompleksy wcale nie jest tak różowo.
Te róże to z zeszłego roku nie doczytałas.

Chociaż Ostrogowce mam już spore mam siewki i muszę przesadzić. W tym roku mam wyjątkowo różnych siewek pewnie przez ten wiatr podkoniec lutego.
AgaCzek 07:04, 22 maj 2022

Ale piękny widok po deszczu, u nas tez wichura.

A wracając do ostrogowców to w tym roku będę pilnowała żeby ucinać na czas kwiatostany - strasznie się sieją
ElzbietaFranka 08:32, 22 maj 2022

AgaCzek napisał(a)
Ale piękny widok po deszczu, u nas tez wichura.

A wracając do ostrogowców to w tym roku będę pilnowała żeby ucinać na czas kwiatostany - strasznie się sieją

Mówią, że kwitną przez cały sezon moim zdaniem to nie prawda. Przycinam kwiatostany i jakieś tam boczne kwitnienie jest, ale szału nie ma.
Sieją się to fakt, siewki przesadzam w inne miejsce. Najgorzej sieją się niezapominajki. Na szczęście to ładny widok.
ElzbietaFranka 15:58, 22 maj 2022

Już kwitną

ElzbietaFranka 18:45, 22 maj 2022

Martka napisał(a)
Elu, piękna Twoja Novalis, widziałam ją na żywo i nie byłam zachwycona, Twoja jest inna Moje buki sadzone dopiero rok temu, ale w tym bardzo mocno przyrosły. Może to faktycznie rok buków, może warunki im sprzyjające. Dobrze, że nic nie połamało, u mnie tylko kilka narcyzów ucierpiało.

Novalis bardzo ją lubię ładnie przyrasta. Co zauważyłam, że wszystkie róże które rosną w pełnym słońcu co najmniej 6-8 godzin ładnie rosną. Mają ciepło.

Jeżeli chodzi i buki zrobiłam moim fotki

I na koniec szpeciele na wiązkę