zapomniałam wczoraj wkleić fotki mojej obramówki hakuro !
pod nią bukszpan i wrzośćce przycięłam, jak przeczytałam u Danusi , że można ! od razu ładniej
zniknęłam wczoraj jak kamień w wodę - razem z internetem
Przez godzinę męczyliśmy się z mężem jak rozwiązać ten problem i nic.
Dzisiaj rano to samo.
Nadawca nie odbierał telefonu i nagle po sms-ie - jest.
Brak mojej silnej woli zaraz Wam pokażę Pojechałam po ukorzeniacz do ogrodniczego i ... uległam urokowi kwitnącej hortensji. Skoro już wsadzone nie kwitną, to może ta (siódma) da im dobry przykład
Dałam za nią 21 złociszy i mam nadzieję, ze co roku tak pięknie będzie kwitła
Hortensja piękna, moje 3 nie kwitną ,znowu przemarzły -obiecałam,że zrobię z nimi porządek -ale żal -takie piękne liście...
to ja się pochwalę, bo w KUBUSIOWIE taki temat się pojawił (nieogrodowy ) że mojemu synkowi zrobiłam taką księgę ! tam wklejam, wpisuję itd, to co ważne i miłe memu sercu (nawet pępuszek tam jest w kopercie) i co chciałabym na pamiątkę zachować !
Aniu ja też mam pempuszki. Ślicznie to zrobiłaś.
Mam też odcisk stópek mojej wnusi z Meksyku -tam na wypisie ze szpitala są odciśnięte -taki znak rozpoznawczy.
Kochani, od pewnego czasu zastanawiam się jak można podzielić moją działkę na mniejsze "wnętrza" ogrodowe ( jak to napisała Danusia ) tak, żeby nie było widać wszystkiego od razu.
Dla lepszego zobrazowania wklejam mapkę z naniesionym domem, garażem, oczkiem i kostką.
Zdaję sobie sprawę z tego ,że są to trudne wymiary do zagospodarowania, ale nie ma rzeczy nie możliwych .
Może macie jakieś ciekawe pomysły, sugestie...
Na rabacie nr 3 kilka rododendronów w jednym kolorze, może białych, 1 świerk serbski (a niech tam, duze drzewo ale z boku od garażu, wiec moze by tak nie przesłaniał nam świata. Zadarniająca runianka a przy świerku od garażu żurawka jasno zielona. I przy ścieżce do furtki jakiś "strażnik" nie wiem jaki... Mam nadzieję, że rododendrony pozostaną na zimę bez szmatek?
Rabata 2, pod oknem: 2 trzmieliny na pniu, za nimi runianka a przed trzmielinami bukszpan albo w formie obwódki albo pojedyncze kulki różnej wielkości, w wąskiej szczelinie wzdłuż wjazdu do garażu rosną 4 cisy dawid - wąski tam pasek na 35 cm
Tak to mi się narysowało.
Może być, czy do śmieci? Mam obawy z tymi rododendronami...
TEN pomysł raczej do śmieci. Niżej wyskrobałam chyba lepszy...