No jak co? Metan. Każde szambo musi mieć gdzieś odpływ na gazy. Moje jest starego typu więc mam zwykłą żeliwną klapkę z dziurkami. Ale chyba te nowe to mają doprowadzenie powietrza osobno. Najlepiej to ty zerknij na projekt albo zapytaj ema czy możecie bezkarnie to szambo przykryć. Poważnie mówię Bo mam pomysł, żeby nawet na tej kostce co będzie przykrywać szambo były rośliny na pewnej konstrukcji. Pytanie tylko czy można odciąć tlen. No i jak często będziecie to otwierać. W końcu chodzi o to żeby sobie ułatwiać a nie utrudniać
ale co ma pierdyknąć? nie no myślę ze nie ma takich obaw, bardziej sie boje że jesli to by miała byc sama stal to mi ją wywieje gdzieś
to o jakiej myslisz?
a czyli Ty myslisz o donicach takich? bo ja myslałam dokładnie takie jak tutaj kostki z blachy np https://pl.pinterest.com/pin/166422148710229900/ tylko moze bez wody. i pod jedną z nich ukryte by bylo szambo, co myślisz?
wiesz mi sie widzi metal bo mam na placu zabaw. pomyslałam tez o samej konstrukcji stalowej nawet z plaskownika i obitej listwami tak jak na placu.
no niewiem własnie...wiesz że ja to srednio z wyobraznią mam
Monika dokładnie o takim czymś cały czas piszę, zastanawiam sie tylko z czego te kostki zrobić. bo część to trawy, byliny i zimozielone ale na pokrywe szamba i jakas na powtórzenie moglabyby z czegoś. tylko jak to zrobić...?
na jakie zakrycie szamba czekałaś? napisz o czym myslisz na to szambo.
zgadza sie szambo mam na froncie. tam ma być trawkowo, biało bylinowo i kostkowo. śś są i większość traw i bylin. zastanawiam sie tylko co z tym szambem bo jakoś mi nie gra zimozielona kostka tak blisko śś, no chyba ze by gdzies sensownie trzecią ulokować..
na tarasie juz mam docelowe stalowe ze szklanym blatem, w altanie bedzie podobnie.
ja mam pewien pomysł ale mój M niewiem czy zrobi a zlecic taką pierdołę to aż wstyd. zostało nam styro z budowy i bym skleiła w pokrywe, klej siatka i juz. ze 3-4 takie kostki zrobić aby powtórzenie było... tylko zabrać się za to mus...a ja jak widze moje pustkowie to wszystko wydaje mi się brzydkie :/ i zapał mija