Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 20:36, 13 paź 2016

znalazłam taką inspirkę
https://pl.pinterest.com/pin/421579215091582229/
i kamień na all
co sądzicie?
czy lepiej to

Luki 20:51, 13 paź 2016

taki niski rdest miałem dobre kilkanaście lat osobiście polecam. Jak będzie potrzeba to mogę więcej napisać... zdjęcia zapewne też bym jakieś wyszperał
lindsay80 20:56, 13 paź 2016

rdest ostatnio popularny się robi, podobał mi się na fotkach Magnolii.
anna_t 20:57, 13 paź 2016

ja juz chyba przepadłam a w którym miejscu na ognistej części mogłabym go dać?
yolka 21:11, 13 paź 2016

Pooglądałam inspiracje i znowu wątróbka mi puchnie :/. Niby takie proste podejrzeć, a jednak trudno u siebie to samo odwzorować, ale u mnie ja jestem winna bo jak zaczynam swoje dodawać to jajo wychodzi - zawsze tak jest. Też szukam pomysłu na ukrycie sazmba w przedogródku
anna_t 21:29, 13 paź 2016

ja mam pewien pomysł ale mój M niewiem czy zrobi a zlecic taką pierdołę to aż wstyd. zostało nam styro z budowy i bym skleiła w pokrywe, klej siatka i juz. ze 3-4 takie kostki zrobić aby powtórzenie było... tylko zabrać się za to mus...a ja jak widze moje pustkowie to wszystko wydaje mi się brzydkie :/ i zapał mija
jankosia 22:01, 13 paź 2016

Ania, rdesty są piękne. Pooglądaj sobie Oudolfa, on niemal w każdej realizacji go stosuje.

Ten kamień niekamień a allegro dla mnie fuj. Czekałam aż wpadniesz na takie zakrycie szamba bo na początku pisałaś o zakryciu roślinami, jakimiś obwódkami czy coś, dobrze pamiętam? To gdzieś tam gdzie masz świdośliwy? I ma tam być biała rabata? Bo tak to pamiętam i chciałam ci wtedy coś o tym szambie napisać ale wiedziałam że mnie pogonisz bo pomysł miał nawiązywać do czegoś czego nie lubisz
A jakie planujesz meble do altany i na taras? Nie pytam o tymczasowe paleciaki tylko ten wybór "na potem".
Makao_J 22:04, 13 paź 2016

Czyli z rdestem himalajskim można jednak zaryzykować. Baaardzo mnie to cieszy. załatam dziury na rabatach

Dołączam inspirki
https://pl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=persicaria%20amplexicaulis&etslf=9855&eq=persicaria%20&term_meta[]=persicaria%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=amplexicaulis%7Cautocomplete%7C1
anna_t 22:17, 13 paź 2016

jankosia napisał(a)
Ania, rdesty są piękne. Pooglądaj sobie Oudolfa, on niemal w każdej realizacji go stosuje.

Ten kamień niekamień a allegro dla mnie fuj. Czekałam aż wpadniesz na takie zakrycie szamba bo na początku pisałaś o zakryciu roślinami, jakimiś obwódkami czy coś, dobrze pamiętam? To gdzieś tam gdzie masz świdośliwy? I ma tam być biała rabata? Bo tak to pamiętam i chciałam ci wtedy coś o tym szambie napisać ale wiedziałam że mnie pogonisz bo pomysł miał nawiązywać do czegoś czego nie lubisz
A jakie planujesz meble do altany i na taras? Nie pytam o tymczasowe paleciaki tylko ten wybór "na potem".

na jakie zakrycie szamba czekałaś? napisz o czym myslisz na to szambo.
zgadza sie szambo mam na froncie. tam ma być trawkowo, biało bylinowo i kostkowo. śś są i większość traw i bylin. zastanawiam sie tylko co z tym szambem bo jakoś mi nie gra zimozielona kostka tak blisko śś, no chyba ze by gdzies sensownie trzecią ulokować..
na tarasie juz mam docelowe stalowe ze szklanym blatem, w altanie bedzie podobnie.
anna_t 22:20, 13 paź 2016

Makao_J napisał(a)
Czyli z rdestem himalajskim można jednak zaryzykować. Baaardzo mnie to cieszy. załatam dziury na rabatach

Dołączam inspirki
https://pl.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=persicaria%20amplexicaulis&etslf=9855&eq=persicaria%20&term_meta[]=persicaria%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=amplexicaulis%7Cautocomplete%7C1

wow Ania widze że masz jak ja wkręcasz się na całego w temat
najbardziej podobaja mi się te ciemne, firetail np