Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Zaczątek ogrodu 12:11, 06 mar 2015

Do góry
pelargonie

stipa

kosodrzewa sina

miskant chiński

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:05, 06 mar 2015

Do góry
stychaz napisał(a)

Aż się chce pogłaskać Kiedy tniesz stipę?

Jutro. I chciałam przesadzić, ale... nasadziłam jesienią czosnków pomiędzy.
Za bardzo mi stipa bałagani w tym miejscu
Będziesz jutro?
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:06, 06 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Agi, ta stipa nie jest zbyt wysoka ona ma 70-100cm wys. Dopiero jak kwitnie w sierpniu to sięga wyżej

Jazzy wiem i dobrze. przed jodłami nie chcę nic wysokiego.
Mój wymarzony ogród 09:00, 06 mar 2015

Do góry
Pospacerowane. Stipa piekna. Plany wiosenne są.
Pozdrawiam i kibicuje.
To tu... 22:57, 05 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)

no to poszalałaś
a teraz zapraszam do mnie bo ja jestem daaaaaleko w doopie

Hej Magda. O jakiej dooopie ty piszesz?! Dzialasz, planujesz, kombinujesz. Podziwiam. A stipa sliczniutka. Tylko czekajacego Cie pikowania nie zazdroszcze. Ja ostatecznie pikowalam po kilka bo z pojedynczymi by mnie chyba szlag trafil. Siesza tetaz w pampersowo-ziemiowej miksturze.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 14:25, 05 mar 2015

Do góry
Agi2006 napisał(a)
oczywiście na całej długości byłaby ta wysoka trawka (czyt. stipa brachitripa), buksy lub tuje i ewentualnie kostrzewa...

Agi, ta stipa nie jest zbyt wysoka ona ma 70-100cm wys. Dopiero jak kwitnie w sierpniu to sięga wyżej
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 11:23, 05 mar 2015

Do góry
oczywiście na całej długości byłaby ta wysoka trawka (czyt. stipa brachitripa), buksy lub tuje i ewentualnie kostrzewa...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:52, 05 mar 2015

Do góry
Melduję że stipa ruszyła , teraz tylko jej nie zabić
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:09, 05 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
mi stipa naprawdę szybko wyszła, ok 7-10 dni max. a miałam zbieraną w ogrodzie u siebie i nie miała stratyfikacji.Ot ziarna leżały od lata/jesieni w szufladzie w garażu Gorzej z resztą, bo ani jeżówki ani werbeny nie wyszły. Ba - nawet mięta nie chce wyjść.

Tak, mama mi pisała że w kieleckim znów zima Ale pewnie szybko zniknie i wszystkie cebulowe wyskoczą z ziemi jak strzały!

Kurcze nie zrobiłam sobie kartki kiedy wysiałam , a walczę z bólem głowy od ponad już miesiąca i mam zachwiana pamięć i ogólne myślenie hahahahahah.
Wysiałam jakoś w zeszłym tygodniu albo w poprzedni weekend - czyli jest teraz z 10 dni - chyba hahahahah

Mamy prawdziwy marzec, wczoraj i dziś śnieg który zaraz topnieje bo świeci słońce i tak w kółko .
Ale wczoraj w radiu słyszałam że ponoć po weekendzie wiosna już przychodzi na całego ....mam nadzieję
Ogródek Iwony 23:24, 04 mar 2015

Do góry
Agnieszko, twoja stipa też urośnie. Moja miała miesiąc od wysiania.
Hortki przytnę
Ogródek Iwony 19:49, 04 mar 2015

Do góry
Danusiu, dziękuję. Miło mi, staram się.
Jak zaczynałam na Ogrodowisku, czytałam wątek Any i najwięcej nauczyłam się z takich opisów instruktażowych.

Reniu, Joasia mówi, że stipa nie może się nie udać. A jak się już będzie miało w ogrodzie, to sama się będzie wysiewać.

Olu, dziękuję

Łukasz, panowie mają większe paluszki. A to zegarmistrzowska robota. Ja na drobiazg nie narzekam, po 100 sadzonkach dochodzi się do wprawy Gorzej z oczami moimi. Dlatego dziś za dnia kończyłam.

Małgosiu, masz rację. Wystarczy kilka sadzonek na początek. Ja wysiałam zaledwie 20% nasionek, tylko wszystko wzeszło Będę miała gdzie obsadzać, a nadmiar na pewno znajdzie właścicieli. Dziś wpadła szwagierka i też mnie za sadzonkowanie tych niteczek podziwiała Na pewno zgłosi się po gotowe

Ogród w Puszczykowie 17:13, 04 mar 2015

Do góry
przezimowana stipa:

młodziutkie rozchodniki:

i krwawniki:

jeszcze ostróżki chciałam pokazac, bo też już się gramolą na świat, ale bateria padła
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:55, 04 mar 2015

Do góry
mi stipa naprawdę szybko wyszła, ok 7-10 dni max. a miałam zbieraną w ogrodzie u siebie i nie miała stratyfikacji.Ot ziarna leżały od lata/jesieni w szufladzie w garażu Gorzej z resztą, bo ani jeżówki ani werbeny nie wyszły. Ba - nawet mięta nie chce wyjść.

Tak, mama mi pisała że w kieleckim znów zima Ale pewnie szybko zniknie i wszystkie cebulowe wyskoczą z ziemi jak strzały!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:10, 04 mar 2015

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jazzy bardzo mi się spodobała...Z resztą jak wiele innych. I tez by pasowała u mnie pod jodły, tzn. jodły, przed nimi trawka, a na końcu bukszpany lub cisy farmen. Ty planujesz ją przed grackami i tak się zastanawiam czy to dobrze. Bo gracki i stipa to trawy luźne, lekkie i chyba przydaloby się między nimi coś "sztywnego" co by je oddzielało. Ja się nie znam,ale cały czas tak układam sobie moje planowane nasadzenia

Ja rozważam ewentualnie buksy, ale to juz zupelnie przed trzcinnikiem, nie pomiędzy No i kulkowane w różnych rozmiarach - nie żywopłot
Ale się zobaczy
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:07, 04 mar 2015

Do góry
viva napisał(a)
Gosia nakręcone jesteśmy wiosennie ale trochę musimy przystopować, zima wróciła
U Ciebie też pewnie biało.

Viva ja jestem i owszem nakręcona wiosennie ale raczej do oglądania tej wiosny u innych i ewentualnie na sianie w domu. Moja stipa jakoś bardzo słabo rośnie i jeszcze jej nie pikuję. Muszę przepikować jęczmień ale mi sie nie chce. A w ogrodzie narazie nie robię bo nie bardzo mogę- szkietet na to nie pozwala. Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia mam nadzieję również w tym roku.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:54, 04 mar 2015

Do góry
Jazzy bardzo mi się spodobała...Z resztą jak wiele innych. I tez by pasowała u mnie pod jodły, tzn. jodły, przed nimi trawka, a na końcu bukszpany lub cisy farmen. Ty planujesz ją przed grackami i tak się zastanawiam czy to dobrze. Bo gracki i stipa to trawy luźne, lekkie i chyba przydaloby się między nimi coś "sztywnego" co by je oddzielało. Ja się nie znam,ale cały czas tak układam sobie moje planowane nasadzenia
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:37, 04 mar 2015

Do góry
Agi2006 napisał(a)
ku pamięci http://trawki.pl/?252,stipa-brachytricha&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c

Widzę, że trawka Ci się spodobała
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:19, 04 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ja wysiałam po 2 szt. nasionek stipy do pojemniczka

Po tygodniu stipa miała ok. 0,5cm a werbena wykiełkowała
jutro mogę wrzucić foty z weekendu bo jeszcze nie zgrane

Próbuje właśnie doczytać czy stipę musik pikować czy nie bo już sobie wymyśliła że jak tak to poruszę korzonki wykałaczką i powinno być ok

To się musiałaś naślęczeć nad tym sianiem, podziwiam. No, ale jak po dwie siane to chyba nie pikować. Nie wiem o co chodzi z ruszaniem korzonków? Coś to pomoże? Bo one takie delikatne, że bałabym się je pouszkadzać.

Karol i ja pikowałam bo siane było ogromną ilość do jednego pojemnika /u mnie to oczywiście eksperymentalne było zebranie nasion i wysianie, ale urosłoooo/. I w takiej sytuacji pikowanie konieczne, w innej czytam, że jednak też bo się system korzeniowy wzmacnia.

Szemusia tak bym obstawiała w ciemno, że chodzi o więcej miejsca po prostu dla rośliny bo inaczej dziczeje, dziadzieje itd. Czekaj cierpliwie, zaraz się pewnie zacznie krzaczyć

Malkul no te korzonki to takie rachityczne ma, faktycznie trzeba uważać i nie podlewać przed pikowaniem bo się plączą potem jak opętane brrrr
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 10:17, 04 mar 2015

Do góry
ku pamięci http://trawki.pl/?252,stipa-brachytricha&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:16, 04 mar 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aga wiosna juz bliżej niż dalej,u mnie wczoraj rano wszystko było zasypane,a po południu słońce i zero śniegu,ale temperatury dodatnie,więc małe szanse ,że śnieg sie dłużej utrzyma
Jakoś długo wschodzi ta twoja stipa,ja w tym roku nie siałam,bo mam mnóstwo siewek

W marcu jak w garncu - oby jak najkrócej i jak najszybciej wiosna już została z nami .

A ze stipą może coś zrobiłam nie tak .
Idę do niej zajrzeć hahahahaha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies