Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:42, 04 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Stipa jest czadowa! Oby nasze sianie pięknie się rozrosło i potem ogród zdobiło. a jak Ci stipa zakwitnie to możesz ziarenka sama zebrać. Ja tak zrobiłam i mam cały las

Oby oby .
Na razie jeszcze nic nie ruszyło

a jeśli się tylko będzie dało to nasionka zbiorę
admete 07:44, 04 mar 2015

nicol21 napisał(a)

Ja w roku miałam sezonowe na nóżce i w jednej mam oliwkę, którą muszę poprowadzić w kulkę. Była w zimie na dworze i nawet liści nie straciła, ale była w zaciszu wejścia do domu i po cieplejszej stronie domu.
Nie wiem czemu ale widzę takie symetryczne donice przy wejściu do Waszego domku Oczywiście najlepiej zimo zielone.
No ale pozwolę Ci coś wybrać

Zobaczymy co wyjdzie w praniu .
Działam w większości impulsywnie więc nie wiadomo co wykombinuję hahahahahaha, ale tez bym chciała żeby najlpiej zimozielone były
Gabrysia_ 08:09, 04 mar 2015

Jak stipa ruszyła już?
admete 08:23, 04 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Jak stipa ruszyła już?

Jeszcze nie
admete 08:24, 04 mar 2015

Wczoraj wyskoczyłam z aparatem, poszukać co tam w kamieniach i korze piszczy

Dziś wszystko zakrył śnieg

admete 08:27, 04 mar 2015

Zakole z hiacyntów, sprawdziłam nie wyszedł tylko jeden - jak śmiał zrobić dziurę w kompozycji hahahahahaha, ale może jeszcze mu sie uda

Krokusik

czosnek

malwa, w tym roku mam nadzieję zakwitnie

zimowity

Gabrysia_ 08:35, 04 mar 2015

Aga wiosna juz bliżej niż dalej,u mnie wczoraj rano wszystko było zasypane,a po południu słońce i zero śniegu,ale temperatury dodatnie,więc małe szanse ,że śnieg sie dłużej utrzyma
Jakoś długo wschodzi ta twoja stipa,ja w tym roku nie siałam,bo mam mnóstwo siewek
admete 09:16, 04 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Aga wiosna juz bliżej niż dalej,u mnie wczoraj rano wszystko było zasypane,a po południu słońce i zero śniegu,ale temperatury dodatnie,więc małe szanse ,że śnieg sie dłużej utrzyma
Jakoś długo wschodzi ta twoja stipa,ja w tym roku nie siałam,bo mam mnóstwo siewek

W marcu jak w garncu - oby jak najkrócej i jak najszybciej wiosna już została z nami .

A ze stipą może coś zrobiłam nie tak .
Idę do niej zajrzeć hahahahaha
admete 09:17, 04 mar 2015

Oto kolejny objaw choroby hahahahahaha

nicol21 12:55, 04 mar 2015

mi stipa naprawdę szybko wyszła, ok 7-10 dni max. a miałam zbieraną w ogrodzie u siebie i nie miała stratyfikacji.Ot ziarna leżały od lata/jesieni w szufladzie w garażu Gorzej z resztą, bo ani jeżówki ani werbeny nie wyszły. Ba - nawet mięta nie chce wyjść.

Tak, mama mi pisała że w kieleckim znów zima Ale pewnie szybko zniknie i wszystkie cebulowe wyskoczą z ziemi jak strzały!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies