Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Joaska 13:27, 04 mar 2015

Aga ja na razie torebeczki z nasionami omijam w sklepach bo nawet nie mam gdzie posiać poza kilkoma kwiatuchami które sobie już posiałam
Ale u ciebie wiosna !!! wszystko rusza.... a u mnie dzisiaj snieg leżał rano ... no masakra!!!! przyciętą lawendę pozakrywałam na noc pustymi doniczkami ... może ocaleje, a jak nie to trudno, wywalę na kompost i nie będzie różanki z lawenda pod oknami!!!!
Joaska 18:06, 04 mar 2015

Aga a gdzie kupowałaś stipę, ja kupowałam w Obi i moja ma juz jakieś 5 cm., fakt po 1 ździebełku ale jest
siałam też ostrogowca i też wszedł, werbena zaczyna dopiero, nawet naparstnica mi zaczęła wschodzić , zobaczymy co dalej z tym bedzie mam nadzieje że nie ususzę
admete 07:09, 05 mar 2015

nicol21 napisał(a)
mi stipa naprawdę szybko wyszła, ok 7-10 dni max. a miałam zbieraną w ogrodzie u siebie i nie miała stratyfikacji.Ot ziarna leżały od lata/jesieni w szufladzie w garażu Gorzej z resztą, bo ani jeżówki ani werbeny nie wyszły. Ba - nawet mięta nie chce wyjść.

Tak, mama mi pisała że w kieleckim znów zima Ale pewnie szybko zniknie i wszystkie cebulowe wyskoczą z ziemi jak strzały!

Kurcze nie zrobiłam sobie kartki kiedy wysiałam , a walczę z bólem głowy od ponad już miesiąca i mam zachwiana pamięć i ogólne myślenie hahahahahah.
Wysiałam jakoś w zeszłym tygodniu albo w poprzedni weekend - czyli jest teraz z 10 dni - chyba hahahahah

Mamy prawdziwy marzec, wczoraj i dziś śnieg który zaraz topnieje bo świeci słońce i tak w kółko .
Ale wczoraj w radiu słyszałam że ponoć po weekendzie wiosna już przychodzi na całego ....mam nadzieję
admete 07:10, 05 mar 2015

Joaska napisał(a)
Aga ja na razie torebeczki z nasionami omijam w sklepach bo nawet nie mam gdzie posiać poza kilkoma kwiatuchami które sobie już posiałam
Ale u ciebie wiosna !!! wszystko rusza.... a u mnie dzisiaj snieg leżał rano ... no masakra!!!! przyciętą lawendę pozakrywałam na noc pustymi doniczkami ... może ocaleje, a jak nie to trudno, wywalę na kompost i nie będzie różanki z lawenda pod oknami!!!!

Joasiu śnieg i mnie nie ominął ;0.
Ale ciesze się że ten co leżał od dawna stopniał i nie mam go już pod lasem bo dla trawy było by to zabójstwo i powtórka z rozrywki z zeszłego roku
admete 07:13, 05 mar 2015

Joaska napisał(a)
Aga a gdzie kupowałaś stipę, ja kupowałam w Obi i moja ma juz jakieś 5 cm., fakt po 1 ździebełku ale jest
siałam też ostrogowca i też wszedł, werbena zaczyna dopiero, nawet naparstnica mi zaczęła wschodzić , zobaczymy co dalej z tym bedzie mam nadzieje że nie ususzę

Tez w Obi więc jest szansa i dla mnie hahahahaha.
Druga mam od Marty <3 <3 <3 z innej firmy i też czekam .
Mam też posianą werbenę - po jakim czasie Ci wzeszła? bo na niej mi of course najbardziej zależy
Mirka 07:21, 05 mar 2015

Ja werbenę siałam bez stratyfikacji wykiełkowała po 2tyg jeśli to coś pomoże Zdrówka życzę bólu głowy nie zazdroszczę
admete 07:52, 05 mar 2015

Melduję że stipa ruszyła , teraz tylko jej nie zabić
Zielona 10:16, 05 mar 2015

Mirka napisał(a)
Ja werbenę siałam bez stratyfikacji wykiełkowała po 2tyg jeśli to coś pomoże Zdrówka życzę bólu głowy nie zazdroszczę

Mirka - Twoja werbena to jakiś cud. Chyba nikomu tak szybko nie wzeszła. Wszyscy piszą o jej co najmniej miesięcznym okresie udawania martwej... U mnie 2szt wykiełkowały po ponad 3 tygodniach i naprawdę słonecznym czasie...
admete 11:49, 05 mar 2015

Mirka napisał(a)

Ojej masz jakieś torpedy

Za zdrówko nie dziękuję

Ból głowy chyba pomału mija , choć cały czas ćmi cholerstwo .

Właśnie wróciłam od lekarza ogólnego,przepisałam się z przychodni w której byłam dosłownie raz dwa lata temu tez przy takim przesileniu wiosennym , do przychodni koło mnie - dowiedziałam się że przyszłam wyłudzić skierowania , a chciałam zwykłą morfologię i skierowanie do neurologa - dostałam z łaską , o skierowanie do ortopedy już nawet nie prosiłam hahahahahah.

Uwielbiam naszą polską służbę zdrowia
admete 11:50, 05 mar 2015

Zielona napisał(a)

Mirka - Twoja werbena to jakiś cud. Chyba nikomu tak szybko nie wzeszła. Wszyscy piszą o jej co najmniej miesięcznym okresie udawania martwej... U mnie 2szt wykiełkowały po ponad 3 tygodniach i naprawdę słonecznym czasie...

Marta teraz zapowiadają jakieś słoneczko i mam nadzieję że Twoje werbeny i jej siostry u mnie skorzystają ze słoneczka i rusza do góry