Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:13, 22 lip 2011

Do góry
Cudnie prezentuje się budleja, tym bardziej gdy siadają na niej motyle

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:05, 22 lip 2011

Do góry
Po raz trzeci miałam okazję oglądać chopina na żywo, i to w moim wymarzonym towarzystwie - lawendzie Oczywiście jak już wcześniej wspominałam u mnie będzie rósł dokładnie w takim samym sąsiedztwie

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:54, 22 lip 2011

Do góry
W środę pojechaliśmy z wizytą do Monteverde.

Oczywiście wzniosłyśmy z Anią toast za Ogrodowisko!

U Ani cały taras porośnięty jest winogronem.... widok niesamowity! Owoce można podjadać przez kuchenne okno

I inny tarasowy widoczek

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 22:50, 22 lip 2011

Do góry
Martek napisał(a)

Zbuntowany rododendron. Nie chce nam zakwitnąć. Jego pąki zasychają na takim etapie jak jest na zdjęciu. Kupiliśmy go w pełni kwitnienia i przez kolejne 3 lata nie doczekaliśmy się kwiatów.

Klimatyzuje się ,dorodniejsze egzemplarze dłużej potrzebują czasu na to ... Na zasadzie powiedzenia "Starych drzew się nie przesadza" Oczywiście nie bierz tego Joanno dosłownie ))
Może też przydałoby się wyjąć,zmienić ziemię ,może w konsekwencji miejsce ,ale wydaje mi się ,że w końcu się zlituje i zakwitnie .Ekspertem nie jestem i muszę jednak dodać ,że może te brązowe pąki nie są tylko z powodu dużej zmiany miejsca ...
Witam,bardzo mi się u Ciebie podoba ,jest kolorowo i smacznie
Pozdrawiam Marta
Ogród Sylwii od początku :) 22:33, 22 lip 2011

Do góry
A wiesz Asiu , że miałam w tym roku chrapkę na Titanica . Ten obok. Ale niestety przez niemieckie biuro podróży. Nie uśmiechają mi się przesiadki. Jeszcze nie teraz.

Ogród Sylwii od początku :) 22:30, 22 lip 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Seba, na wakacje

nad

Czarne do Turcji

i

i będę odpoczywać tak

Uwielbiam Turcję

I jeszcze ten hotel...... Miracle De Lux
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:24, 22 lip 2011

Do góry
Hosta.... prawdziwy gigant

Zielono mi! 22:23, 22 lip 2011

Do góry
ell napisał(a)
też mam podobną oczyszczarkę - tyle tylko, że moja bardziej biało-czarna

Może to pliszki szare? Do mnie też przychodzą, ale szpaki górą, bo banda wielka.

Wklejam pliszkę żółtą, bo szara mi uciekła z Picasy.

A szpaki są wszystkożerne, jak trzoda chlewna i my, na przykład, więc owocki i owady, larwy owadów oraz pierścienice [głównie dżdżownice, niestety] i co tam sobie w glebie znajdą. Dziś żrą dżdżownice, bo dżdży, a one po dżdżach wychodzą. Tak się zoologicznie wymądrzam, bo miałam taki przedmiot na studiach. A ogrodnictwa nie miałam, niestety.

Ogród Sylwii od początku :) 22:16, 22 lip 2011

Do góry
agam napisał(a)
Syla pięknie w Twoim ogródku, roślinki śliczne, tempo ekspresowe. U mnie pogoda wstrętna, ogród ciut "zapuszczony", więc oglądam Twoje zdjęcia i wzdycham.

No i oczywiście mam kilka pytań do Ciebie jako ekspertki . Czy z rabatki gdzie posadziłaś bonsai nie wywiewa kory na obwódkę ze żwirku? Jakie roślinki są posadzone na obwódce wkoło domu (zdjęcie poniżej)? Co ile sadziłaś pachysandrę na frontowej rabatce? Z góry wielkie dzięki.

Na tym forum ekspertka jest tylko jedna i na pewno nie jestem nią ja Ale chętnie odpowiem.
Korę lubi wywiewać w momencie kiedy jest położona na geowłókninie, jak jest wyschnięta w czasie wiatru. Natomiast w momencie kiedy geo .... brak na rabacie jest ok.
O obwódkę przy tarasie nie pytaj. Mama zeszłego roku posadziła mi rozchodnika , ja go wysadziłam , a on uparciuch nadal tam rośnie. Na moje szczęście kwitnie na biało
Pachysandrę tak sadziłam na oko co prawka , a jak się rozrośnie to podzielę i zagęszczę.
Jak chcesz mieć gęsto to co 15-20cm , a jak rzadziej to co 30cm i więcej.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:14, 22 lip 2011

Do góry
Trochę czerwieni i fioletu

Ogród Bogusława 22:09, 22 lip 2011

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

boguslaw_r_kucharski napisał(a)

Boguś u mnie jest dereń specjalnie posadzona na nalewkę ,ale ja nie widzę tych owoców jak to z nim jest ? Dodam ,że był wcześniej jeszcze inny okazał się niewłaściwy ))))))))))))
Piękne masz te okazy !
Ogród Bogusława 22:08, 22 lip 2011

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

dereń

KLONY
Ogród Sylwii od początku :) 22:07, 22 lip 2011

Do góry
Seba, na wakacje

nad

Czarne do Turcji

i

i będę odpoczywać tak

Burze - groźne lecz piękne 22:02, 22 lip 2011

Do góry
Raaaanyści - okropny to widok, współczuję Ci serdecznie - znam ten ból. Dla przypomnienia mój Poniedziałek Wielkanocny...
Nasz przydomowy ogródek 22:02, 22 lip 2011

Do góry
Nie ma sprawy , gadajcie sobie dalej . Piękny prezencik na przeprosiny . Przekazuję dla Was również prezencik . Dalie karłowe zakwitają !!!

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:52, 22 lip 2011

Do góry
Oczywiście nie mogło zabraknąć mojego ukochanego chopina
Jestem nim oczarowana, aż wstyd się przyznać, że widziałam go po raz pierwszy "na żywo"...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:45, 22 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Proponuję także robić zdjęcia przy różnych pracach, kto wie? Może w jakiejś gazecie się znajdziecie?

nie wiem czy dobrze widzę, czy pomiędzy żurawkami zmieniły się roślinki? była szałwia, a może i jest (bo znawca ze mnie żadny ) tylko przekwitła?

Szałwię tnę systematycznie - skubię przekwitnięte i podlałam Florovitem - zagęściła się strasznie. Jutro wkleję ile ma pąków. Będzie drugi wysyp kwiatów

widać że bardzo dorodna
Zielony dach - ogród na dachu, czy to się może udać? 21:45, 22 lip 2011

Do góry
annka napisał(a)
W dobie drogich parceli inwestor nie jest w stanie oddać zabranej pod budowę powierzchni tlenowej w inny sposób. A badania pokazują że ma to też inne pozytywne strony: termika budynku, wygłuszenie itp
itd
mój ulubiony przykład dachu ekstensywnego

źródło:http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://gardenblog.pl/wp-content/uploads/2010/10/zielony-dach.png&imgrefurl=http://gardenblog.pl/zielone-dachy-miejs

Ale czad
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:44, 22 lip 2011

Do góry
Róże....

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:40, 22 lip 2011

Do góry
Cudowne lilie, moje ulubione kwiaty, oczywiście zaraz po tulipanach

Pięknie prezentowały się po porannym deszczu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies