Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 05:14, 07 lip 2015

Do góry
Olu dzisiaj to ja piję wczesną kawę w Twoim ogrodzie, zachwycam się buszem, trawkami i trawką, lilie obłędne, wychodzić się nie chce, jeszcze chwilę się pogapię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:06, 06 lip 2015

Do góry
Iwonko to na zdjęciu, które zacytowałaś nietypowo od prawej: ciemne to bodziszek Midnight Reitter kwitnący na fioletowo, kolejny to rozchodznik odmiana Brilliant dorasta do 30-40cm, kolejny to bodziszek Rennarda kwitnie tak sobie, ale ma piękne listki bardzo miłe w dotyku, następna jest turzyca Ice Dance,

dalej jest już żywopłocik bukszpanowy za którym rośnie szałwia Blue Queen, teraz nadająca się już do ścięcia.
Dalej po lewej mam jeszcze za bukszpanem przetacznik Red Fox, który również idealnie nadaje się na obwódkę, zdjęcie mogę zrobić jutro
Jeszcze nie wiem, czy będę w sobotę.

Gosiu wiesz jak to jest jeszcze coś chciałbym sobie dosadzić, ale teraz już tylko cebulowe, dojdą czosnki i lilie, oraz kilka korekt z nasadzeniami, ale to już na jesień bo po ostatnim przesadzaniu przy tych upałach muszę podlewać każdą roślinę z osobna Na szczęście obecnie mam na to czas.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:04, 06 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne róże a te żółte lilie do borda pasują jak dla mnie Pozdrawiam

moze tak, ale mialy byc rozowe bo sa tam jeszcze rozowe roze i bialy powojnik...ten zolty sie tam nie komponuje z tym wszystkim
Ogrodowe przygody 22:59, 06 lip 2015

Do góry
lilie

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:57, 06 lip 2015

Do góry
Cudne róże a te żółte lilie do borda pasują jak dla mnie Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:58, 06 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)
Sebuś, bardzo mi się podoba wyprostowanie linii przed wejściem I te 'moje " lilie
Przy okazji.. masz wiadomość, bo chcę coś obgadać.
I jak się drutuje hortki.. pojęcia nie mam

Twoje lilie... Nadal nie wykopane... Ale nadrobimy w tym roku

Drutowanie jest opisane kilka(naście) postów wcześniej
Ogródek Iwony 21:40, 06 lip 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Iwonko ale kolorowo u Ciebie a pysznogłówka jak urocza co do hortek to tak jak ze wszystkim zalezy od wielu rzeczy ale u mnie zdecydowanie lepsze I ładniejsze są z urwanych roślinek Patyków wsadziłam dużo I siedziały potem więdły inne rosły I więdły został jeden I jest ha ha Wierzę że Tobie się udały I fajnie ;D Pozdrawiam nareszcie pochmurnie

Halinko, rabata taka kolorowa powstałą po inspiracji Ognistą Rabatą z artykułu Danusi. Nie wszystkie roślinki, które zaplanowałam dały radę, niektóre wschodzą o innym czasie, niż powinny i długo na tą rabatę czekałam. Inne miały być niższe, a są wyższe, popełniłam też drobne błędy przy sadzeniu. Np. bratki posadziłam w środkowym pasie na pustej rabacie. Długo zdobiły, gdy nic innego jeszcze nie było (za rok będą wiosną tulipany), a pysznogłówka posadzona z przodu zasłoniła potem bratki. Lilie dosadzone na miejsce nie wzeszłych pacioreczników są niskie, powinny być bardziej z przodu. Ale było warto. Rabata w kolorach żółty - pomarańczowy - czerwony - bordowy.

A hortki - kiedyś Toszka pisała, ze najlepiej robić z odkładów, jeden odkład zrobiłam wiosną, zakwitnie i jest spory. Na drugim miejscu sadzonki - zbierają się dłużej, a na końcu patyki. Patyczki są wygodne, gdy chcemy komuś podarować. I tak byśmy wyrzucili, a tak jest szansa, ze coś z nich będzie
W cieniu - zacieniona 21:17, 06 lip 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Deszczowo u ciebie ,a u nas upał,ale może i do nas dotrze jakaś chmurka .
Podlewamy dwa razy na dzień,wszystko szybko przekwita.
Lilie od ciebie całkiem uschły ,myślę je teraz wykopać i zajrzeć co się dzieje.Pozdrawiam
Może miały za sucho?U mnie w porządku...ale jeszcze w pąkach.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 06 lip 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu jak zwykle róże bajeczne a i widzę że piegowate lilie też już ci kwitną
buziolki

Kwitną Aniu nie jesteś już w ogrodzie? zadzwoń do mnie
Ginger Syllabub
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:17, 06 lip 2015

Do góry
Aniu jak zwykle róże bajeczne a i widzę że piegowate lilie też już ci kwitną
buziolki
Mój 4 arowy azyl... 20:13, 06 lip 2015

Do góry
Te lilie są nie do zdarcia, mam je już prawie 20 lat!

Krwawnik kichawiec anektuje coraz większy teren, podobnie hosty z hortensją
Ogród z łezką II 18:50, 06 lip 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu cieszę się że te maki ci się tak ładnie udały u mnie też przekwitają ,śmiecą strasznie.
Ale lilie masz piękne.Pozdrawiam

Pojadą nasionka do Bogdzi teraz, na prawdę są bardzo ładne. U mnie jeszcze kwitną ostatnie.

Pachnące lilie jeszcze nie zaczęły, ale już niedługo
Ogród z łezką II 18:46, 06 lip 2015

Do góry
Przepraszam za takie opóźnienie, ale spieszyłam się, żeby jak najwięcej zrobić...jeszcze ta pogoda niesprzyjająca i siatkówka naszych. Mało czasu.

Zostało mi 5 kulek nie ruszonych (nie mam dojścia-lilie przeszkadzają) i trochę plewienia. Najważniejsze, że skarpa wyplewiona i przerzedzona, tak się wszystko rozrosło, że właziło jedno na drugie. Teraz jest przejrzyście i porządnie. Ogólnie jestem zadowolona z postępów.

Nawet Alchymist jest mocno przerzedzony!!! M wkroczył do akcji i wziął na siebie tę odpowiedzialność. Alchymist jest nie do poznania...nie mam zdjęcia...

Teraz tylko zdjęcia, potem lecę do Was...jak ja to wszystko nadrobię...

Ogród z łezką II 18:44, 06 lip 2015

Do góry
Kasiu cieszę się że te maki ci się tak ładnie udały u mnie też przekwitają ,śmiecą strasznie.
Ale lilie masz piękne.Pozdrawiam
Ogród z łezką II 18:36, 06 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Lilie boskie, ale te maki rozczochrańce - też urocze

Szkoda, że maki krótko kwitną. Ale w tym upale...nie ma dziwne
Ogród z łezką II 18:35, 06 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Łezka wymiata

i Marcysia w nowej sukni, lilie, dalie i Wasze psiaki też
ach i te maki

Całuję i pazdrawiam

Łezka już Agatko bez ostróżek w tle...M miał obciąć przekwitłe...i ciachnął do ziemi...ofiara losu! Dobrze, że lilie, jeżówki zaczęły, kolor znowu jest.

Ty, jak zawsze, miła Dziękuję
Ogród z łezką II 18:33, 06 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu, śliczne te lilie pod oknem

Nie tylko pod oknem są śliczne, rozkwitają nowe. Mam zdjęcia, tylko muszę się ogarnąć z tym wszystkim...
W cieniu - zacieniona 18:29, 06 lip 2015

Do góry
Deszczowo u ciebie ,a u nas upał,ale może i do nas dotrze jakaś chmurka .
Podlewamy dwa razy na dzień,wszystko szybko przekwita.
Lilie od ciebie całkiem uschły ,myślę je teraz wykopać i zajrzeć co się dzieje.Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:04, 06 lip 2015

Do góry
Margarete
Małgosiu...no wypożyczyłabym ci tego moejego eMa, ale bidny by padł, tyle ja stale chcę jak się zaplączemy w twoje progi, może coś pomożemy...ojej, tyle ci mogłam dac tej firletki i autem byłaś, czemu nic nie mówiłaś, zatem nie wyrywam siewki, będą dla ciebieno ostatnio miałam ciężki okres, ale już powoli wychodzę na prostą buziaki

paniprzyroda
Mariola, cieszę się, ze tak ci fajnie wzeszła, pamiętaj tylko, że to ogromna trawa i naprawdę trzeba nad miejscem pomyśleć...u mnie juz moje zaczęły zarastac wszystko; lila Lankan jako olbrzymia, jest nad nimi na razie widoczna, potem i ona ginie
i wszystko inne lilie i cokolwiek jest na tej rabacie; ostatnio siewki zbierałam, alez ona się pleni, też kosmitka
tu mam je 3, wiek 3 lata i 2 miskanty ML
to dopiero początek

wg mnie połączenie traw z liliowcami i liliami jest idealne

lucyferek w tym roku jest czerwony, a rok temu był pomarańczowy...ciekaw i jest olbrzymi i pełno kwiecia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:51, 06 lip 2015

Do góry
Podziwiajcie BORDOWE lilie

Ascot mnie zachwyca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies