Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:05, 02 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
Ten wątek jest mocno aktywny więc korzystam

czy ktoś ma różę Royal Jubilee - pls o opinie

Ania wybacz

a teraz na temat - podglądam i podczytuję - i wiem już jaki mam styl ogrodu - otóż zbieracza , chciałam napisać, że jesteś prekursorem tego nowego stylu ale Tobie jakoś to zbieractwo przeszło na styl bardziej profesjonalny w kierunku naturalnego - cudne masz plamy kolorów!

uzależniona od koloru i zapachu pozdrawiam

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:01, 02 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A mnie się wydawało czy też ta ożanka Vivy miała być fajna niska na obwódki? Mam cały zagon - bezproblemowa.

U mnie niska to nie jest... ale to u mnie ..
Lilie wyparte przez róże..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:56, 02 lip 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Aniu mówisz i masz fotkę

A to 6 + to w życiu bym nie pomyślała że Ty o kg mówisz. Kobieto grzeszysz- u mnie to skali brakuje więc musiałabym sobie w łeb chyba strzelić a jak widać tego nie robię. A ja zachorowałam znowu na różyczkę. Na wiosnę pooddawałam sporo róż koleżance ale te żółte i czerwone a wczoraj zakupiłam nowe m in. Pomponellę , Pastellę, Minervę. I teraz szukam dla nich miejsca- zawsze mam ten problem ( i z tego się chyba nie wyleczę ) Pozdrawiam bardzo gorąco- i jakbyś jakąś kawkę robiła dla paru osób to pamiętaj o mnie.

Kawka się chyba przyszykuje, ale gdzieś w drugiej połowie lipca. Czuj się zaproszona

Problem miejsca.. to podstawowy problem ogrodnika Reszta to mały pikuś

Lilie zaczynają

Ogród z łezką II 10:12, 02 lip 2015

Do góry
Kasiu, proszę o dokładne informacje, co zrobić aby posiadać takie piękne lilie. Czy Ty posadziłaś kilka cebulek obok siebie, czy tak Ci się rozrosły z jednej cebulki? Ja mam kilka lilii, ale nie rozrastają się. Ciągle są pojedyncze.
Ogród z łezką II 08:57, 02 lip 2015

Do góry
Meldunek z wczorajszego popołudnia :
- w łezce buksiki ostrzyżone + jeszcze jeden

- większość przekwitłych kwiatów usunięta
- oprysk na mszyce na daliach
- oprysk na grzyba (już to białe paskudztwo włazi na klona Crimson Sentry)

czyli nie jest źle. Zostały mi 23 buksy do wykulkowania...

następne dalie rozkwitają

lilie na salonowej szaleją

W kamiennym kręgu od początku 17:28, 01 lip 2015

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Aniu, Kamienny jak zawsze piękny
Pozdrawiam ciepło

Magdziu, dziękuję, że zaglądasz
Dla Ciebie dzisiejsze lilie

Ogródek Iwony 12:30, 01 lip 2015

Do góry
Iwonko, ognista ładna Lilie dodają jej uroku. Brzoza ładnie się wpasuje w to miejsce, które jej znalazłaś.
Tak w ogóle, to masz wielką łatwość dopasowywania roślinek do siebie. Mam wrażenie, że to takie naturalne u Ciebie.
Liliowo i kolorowo:) 08:29, 01 lip 2015

Do góry
Niestety nie wiem co to za róża Danusiu

U Ciebie na prawdę bajkowo, pięknie urządziłaś!!!

Moje różowe lilie masz jak w banku W sierpniu będę kopać.
Ogród z łezką II 08:17, 01 lip 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Lilie masz CUDNE) A te liliowe czy rozowa piękne Takie zdrowe, czym je nawozisz?

Wiem, że Ciebie lilie nęcą Danusiu. Masz zaklepane u mnie

Dostały wiosną Azofoskę.
Ogród z łezką II 07:08, 01 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
To teraz lilie może...

Lilie masz CUDNE) A te liliowe czy rozowa piękne Takie zdrowe, czym je nawozisz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:23, 30 cze 2015

Do góry
Kolejne liliowce zakwitły

i lilie

Przyjazny ogród 23:14, 30 cze 2015

Do góry
Lilie przepiękne.
W kamiennym kręgu od początku 23:12, 30 cze 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
lilie prześliczne

Dominiko, następne lilie czekają z kwitnieniem w blokach startowych
Ogródek Iwony 22:31, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.

Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe

Iwonko, czy pod bukiem to trzmielina? Mogłabyś zrobić jej zdjęcia? Moja się właśnie ukorzeniła i planuję zrobić coś podobnego.
Jestem w polu 22:05, 30 cze 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Marta cudne kwiatuchy. Hortensje już Ci kwitną ja na swoje Limki muszę jeszcze poczekać. Lilie zachwycają, mają fantastyczny kolor.
Jaką wysokość osiągnęły ostróżki? Posiałam letnią i jest taka sobie, dopiero będzie kwitła.

Moje ostróżki mają już z dwa, albo trzy lata i dorastają do 1,50 m i mają wielkie kwiatostany.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:04, 30 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Elfie drzwi, niebieskie kosze i rabaty, które wyglądają, jakby codziennie dostawały świeżej, czarnej ziemi - z przyjemnością obejrzałam.
No i lilie... Wiesz... to mój ulubiony kwiat w wazonie. Mąż wie i kupuje mi często 3 białe lilie... Bez żadnych dodatków. Takie lubię. Ale w ogrodzie jakoś się ich bałam. Zaryzykowałam i posadziłam jesienią 5 sztuk. Łukasza wrobiłam w bycie ich Chrzestnym I mam nadzieję, że dzięki temu doczekam się swoich pierwszych lilii... Na razie są w pąkach. Zanim rozkwitną, podziwiam Wasze. Ależ to musi być zapach!

Martusiu niestety te nie pachną. Pachnące kwitną później.Jak Luki doradzał to będą najlepsze i pewno pachnące
Jestem w polu 21:59, 30 cze 2015

Do góry
Marta cudne kwiatuchy. Hortensje już Ci kwitną ja na swoje Limki muszę jeszcze poczekać. Lilie zachwycają, mają fantastyczny kolor.
Jaką wysokość osiągnęły ostróżki? Posiałam letnią i jest taka sobie, dopiero będzie kwitła.
Rustykalne wariacje 21:50, 30 cze 2015

Do góry
Nadeszła pora na lilie, czyli mój ulubiony czas niestety nowe wiosenne nasadzenia były obarczone chorobami i praktycznie nic nowego nie mam, poza przyrostami zeszłorocznych cebulek, jesienią szykuje się małe przesadzanie. A tym czasem... można popatrzeć.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:37, 30 cze 2015

Do góry
Elfie drzwi, niebieskie kosze i rabaty, które wyglądają, jakby codziennie dostawały świeżej, czarnej ziemi - z przyjemnością obejrzałam.
No i lilie... Wiesz... to mój ulubiony kwiat w wazonie. Mąż wie i kupuje mi często 3 białe lilie... Bez żadnych dodatków. Takie lubię. Ale w ogrodzie jakoś się ich bałam. Zaryzykowałam i posadziłam jesienią 5 sztuk. Łukasza wrobiłam w bycie ich Chrzestnym I mam nadzieję, że dzięki temu doczekam się swoich pierwszych lilii... Na razie są w pąkach. Zanim rozkwitną, podziwiam Wasze. Ależ to musi być zapach!
Miejsko & sielsko 21:29, 30 cze 2015
Do góry
z tym pomarańczem tez mam watpliwość ...mam liliowce i taki pomarańczowy kolor mi sie podoaba nie razi i może być ...ale za nimi mam lilie ...wsadziłam na tył bo nie moge tego koloru zakaceptować ( szczesliwie lilie kwitna 2 tyg)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies