Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 21:02, 10 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Witaj. Masz naprawę bardzo piękny ogród. A liliami jestem zachwycony, coś pięknego.

Dzękuje Ci bardzo)
danuta_szwajcer 21:04, 10 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Danusiu, wspólczuję Ci bardzo. Najważniejsze, że wy cali i dach nad głowa macie. Ja teraz jak jest tak gorąco to boję się jak te upały się skończą. Wiadomo, że burzą. One teraz są takie gwałtowne. Tyle ludzi traci dobytki życia. Straszne to wszystko. Pamietam piekne, ciepłe lata z ustabilizowaną temperaturą, ale to się chyba już nie wróci.

Tez sie bałam bo upały były straszne ale raczej gradu, a tu taka nawałnica az strach sie bać co będzie dalej.
danuta_szwajcer 21:12, 10 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Danuś, tak mi przykro Aż się bałam o Ciebie jak usłyszałam, że przez Rybnik też przeszło...U Elizy w Kobiórze też jeszcze prądu nie ma...
U nas nie jest źle, połamało trochę lilii i róż, ale to pryszcz...drzewa stoją nie ruszone, nawet niedawno posadzonego wiąza nie ruszyło...podzielę się z Tobą bylinami, jak się już ogarniesz przyjedź, to sobie wybierzesz co Ci się nada.
Mnie nawet sprzątanie ominęło, córka tam z rodziną swoją była, ogarnęła. Tylko płatki róż leżą porozrzucane wszędzie, jak wyjeżdżali jeszcze padało.
Trzymaj się Danusia!!!

Chyba w Rybniku było najgorzej,zdjęcia w internecie i relacje były przerażające i cud, że to było o 4 rano, a nie w ciągu dnia. U nas nawet sprzątac nie idzie bo przejsc i przejechac sie taczka nie da, musze poczekac do wtorku jak mi to wywiozą a mają tyle roboty teraz.
Ale w wiekszosci hortensje bukietowe są całe)) Tyle pocieszenia, oby tylko jakis grad ich nie zniszczył Potem będe tworzyć nową przestrzen A lilie bardzo chętnie przyjmę) Dzieki Ci Kasiu
danuta_szwajcer 21:18, 10 lip 2015

Marta7 napisał(a)
Danusia czytam to wszystko i oglądam z przerażeniem,brak mi słów....
Trzymaj się,jestem pewna że odbudujesz ogród i będzie równie piękny i niepowtarzalny..
Pozdrawiam i trzymam kciuki i wiem że jutro będzie lepiej...

Wiesz Martus jak wyszłam po tej nawałnicy to myślałam to chyba zły sen, te zdjęcia tego nie oddają jak to wyglądało. Powoli oswajam się z tą myślą, że tyle pracy znowu by tworzyc na nowo. Jest u mnie wnusia sama więc dzięki niej nie mam czasu na smutek i rozmyślanie. Jak jej opowiedziałam co się stało to wszystkie przytulanki mi dała i powiedziała wiesz babciu nie martw się posadzimy nowe kwiatki i drzewa)
Kindzia 21:21, 10 lip 2015

Dostaniesz co będzie Ci potrzebne, nie martw się, jakoś to będzie
danuta_szwajcer 10:35, 11 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Dostaniesz co będzie Ci potrzebne, nie martw się, jakoś to będzie

Dzięki Ci Kasiu) Masz racje, jakos to będzie a może i lepiej, byle zdrowie i siły były to reszte dam rade)
Kasiek 10:54, 11 lip 2015

Wiem co czujesz Pierwsze tornado przeszlam 2 lata temu i jakos sie podnioslam i odbudowalam ogrod...Podniesiesz sie i Ty dzielna kobieto i tego Ci z calego serca zycze. Najwazniejsze ze zyjecie i macie dach nad glowa.
Urszulla 15:32, 11 lip 2015

Tak trzeba szukać pozytywnych rzeczy z Twoją pasją szybko odbudujesz, a może wielkie drzewa wytniesz i kupisz nowe odmiany...będzie inna perspektywa, a może wyjdzie na lepsze poza tym nie zrobisz naraz wszystkiego i szybko, musisz dać sobie czas żeby nie zwariować.Ściskam
AgnieszkaW 15:37, 11 lip 2015

Danusiu, czytam o stratach w ogrodzie, smutne to, mam nadzieję, że jakoś ogarniecie ogród. Dobrze, że dom i wy cali. Pozdrawiam
bozga 16:54, 11 lip 2015

Bardzo współczuję, mi połamały koty 2 hortensje i pół dnia nie mogłam dojść do siebie a co dopiero takie straty, straszne. Życzę dużo wytrwałości i optymizmu, co nas nie zabije to wzmocni