Źródełka są dobre, jak są dzieci, nic złego się nie stanie, a chlapania jest mnóstwo i rozwalania kamyczków. A dorośli słuchają szumu wody. Ptaszki się kąpią...
Aniu, fajnie to wygląda, tylko może przesunąć nieco, aby nie była ta rabata tak centralnie? Po prawej jest róg kostki, prawą linię posuń do rogu i od tego rysuj zawijaska. Z praej więcej trawy a z lewej nie dałabym wcale, tylko rabata do końca.
Szybki rysuneczek, jakoś tak może? Co prawda może już jest kostka i się nie da, ale bym oddzieliła furtkę od bramy i coś tam posadziła.
też zaokrągliłabym skarpę.
Mozna jeszcze spróbować zrobić linie proste wszędzie. Wtedy skarpa też prosta.
Jak już ustalimy co gdzie to oczywiście. Wtedy konkretne gatunki w różnych miejscach. Nie mam jednego adresu, bo wszystko musi być najładniejsze. Takie skrzywienie...Można zamówić jakiś duży samochód, a rośliny będą wybrane i odstawione.
Zbyszku trafiłeś, pięknie teraz i o to chodziło. A drugą stronę żywopłotu to masz na myśli na wysepce czy żywopłot z berberysu.
Jak nie wiesz co posadzić, to ja wiem : żurawki tylko inne na ten przykład.
A powiedz, jak teraz z poziomem wody, czy jakoś zaradziłeś ubywaniu wody? Czy ona się utrzymuje na takim poziomie jak na zdjęciu, czy wolałbyś aby była wyżej?
Trzeba zrobić drugi podkład i zacząć od nowa z inną koncepcją też. Dla porównania. Ta symetria cały czas mi nie pasuje. Wychodzą uszy, a nie powinno tak być. Trzeba coś porobić jeszcze.