Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 16:36, 21 cze 2011

Do góry
Witam nowych podglądywaczy Bardzo wam dziękuję za miłe słowa.

Dacie wiarę, że to zdjęcie z maja tego roku?! Jak cofnęłam się w galerii to dopiero to do mnie dotarło.

A to czerwiec

Dzisiaj wypieliłam prawie cały ogród. Teraz odpoczywam i zaraz lecę na urodziny.
Mam nową porcję zdjęć

Krzaczki rosną w oczach, nawet te miniaturiwe mają wysokie pędy. Podlewam je magiczną siłą.

Szykuje się nowy krzaczek

Pomponella - bardzo jestem jej ciekawa

Kiedy ja rozszyfruję tę różę?

Abraham Darby odsłona druga

Louise Odier

Pierwszy kwiat
Sebastian Kneipp - naprawdę zachwyca. Duży kwiat o dziwnie nie różanym, delikatnie owocowym zapachu.

Heritage intymnie. Zawiodła mnie niestety. To jak na razie najmniej trwały kwiat różany w moim ogrodzie. Mimo wszystko jest przepiękna i bardzo żywotna.

Leonardo da Vinci
Nie jestem nim zachycona, ale bardzo ożywia bukiety.

Mój wiąż camperdownii. Mam go już dość długo, ale nie pokazywałam go jeszcze

Zaczynają kwitnąć czosnki

Ogrody Hortulus w Dobrzycy 16:35, 21 cze 2011

Do góry
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:33, 21 cze 2011

Do góry
uwielbiam czarną porzeczkę i wiem, że żadne z dzieci nie kocha tych owocków. Będzie więcej dla mnie, bo do reszty chyba się nie dopcham

Danusiu - kupiłam te różyczki w tamtym roku (trzy krzaczki). Wszystkie były herbaciane. Teraz jedna jest pomarańczowa, druga - kremowo żółta z różowymi przebarwieniami, a trzecia zobaczymy, bo dopiero zaczyna kwitnąć. Jak na razie ta pomarańczowa najbardziej przypadła mi do gustu

dzisiaj dojrzały już pierwsze malinki

no i kilka jabłuszek też będzie
Ogrody Hortulus w Dobrzycy 16:31, 21 cze 2011

Do góry
Fajne zakątki do siedzenia
Ogrody Hortulus w Dobrzycy 16:28, 21 cze 2011

Do góry
do Hortulusa jeżdżę co roku, bo od lat jestem w pobliżu na wakacjach, pierwszy raz byłam w 1999 roku, wtedy był tylko ogród skalny, japoński, staw i ogród ziołowy. Zdjęć mam bardzo dużo, wszystkie z lipca lub sierpnia. Tak się złożyło, że byłam tam w sobotę i znowu zrobiłam parę fotografii:
Róże Davida Austina 16:21, 21 cze 2011

Do góry
Mój Szekspir też zakwitł:

Graham Thomas:
Cottage Rose

[img size=640x480]
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:20, 21 cze 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
a pokaż jak to wygląda z góry

sory że z opóźnieniem
Róże w naszych ogrodach 16:12, 21 cze 2011

Do góry
Louis Odier
Dzikuska jak u Hani
Bonica
New Dawn
okrywowe Red fairy w alei róż, nazwa sugeruje że powinny się płożyć, a tu wielkie krzaczory porosły
Róże w naszych ogrodach 16:00, 21 cze 2011

Do góry
Najpiękniejsza tego roku w moim ogrodzie - cudowna "Eden Rose 85", jak filiżanka pełna kremu ze śmietany i owoców. Pierwszy raz kwitnie, jest pnąca, cudowna, kocham ją:
Róże w naszych ogrodach 15:51, 21 cze 2011

Do góry
Przedstawiam moje róże z tego roku:
Rose de Resht

Cardinal Richelieu z trzmielem

Sympathy

Madame Isaak Pereiere

Schneewitchen

Golden Shower
Nasz przydomowy ogródek 15:33, 21 cze 2011

Do góry
Tak to jest z tymi naszymi budowami. Jak ostatnio przesadzałem Rh - to głębokości 2 łopat też spotkałem kawałki cegieł. Olga przekażę całuski Baremu - już "przyszedł do siebie" po zabiegu i wykazuje ogromną energię. Czyli wszyscy go całują a on i tak swoje robi.
Ale aby tak nie było psio i budowlano - wstawię kilka fotek .

Wśród rusztowań starają się kwitnąć róże. Nie mogę pokosić trawy jeszcze z 2 dni bo kosiarka przywalona jest bloczkami styropianu - widzicie Barika ? ma ochotę na kolejny spacerek.

Hura! Pierwsza żurawka (Purple Palace) z 15 posadzonych wypuściła pędy kwiatowe .

Ostróżka zakwitła i dostała podpórki .

Aksamitki starają się upiększyć brzydkie tło.

Dalia karłowa (własna produkcja) też dobrze rośnie.

Wejście, ładna mi wizytówka, heeelp 15:11, 21 cze 2011

Do góry
Wiecie co? Rozparpałam rabatę.
W sobotę z mężem kupiliśmy tooo:

Jest całkiem duża ta kulka
a dzisiaj zdobyłam okazyjnie takie cos:

Wprawdzie od drugiej strony jest trochę podłysiały, ale przecież cis nadrobi to za rok, może dwa, albo trzy. Ciut kiepsko strzyżony i nie wygląda jak spod igły, ale jest i oby mu tam było dobrze.

Wsadziłam go czymprędzej, zeby mąż nie nakazał go odwieźć(jak sie jutro nie odezwę znaczy, ze mnie wyeksmitował).
Jeszcze mu dosypię ziemi, mam trochę takiej fajnej przekompostowanej w jednym miejscu.Jak się cieszęęę(wiem powiecie wariatka, kupiła jakiegos strupa i fika
Jeszcze musze zdobyc 3 limelighty, żywopłot z bukszpanu już chyba za rok zrobię, teraż może jeszcze jasna zieleń- albo tawułka, albo żurawka i trzmielina sunspot.
Cis kulkowy będzie miał w towarzystwie kulkę śnieżnobiałejbiałej azalijki, a z drugiej strony jedną większą i dwie mniejsze kulki bukszpanowe. Dajej na końcu wsadziłam wierzbę hakuro, bez pnia, a pod plotem dosadzę gęsto tujki strzyżone na mur. Podciągnę na opasce zurawki
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:49, 21 cze 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Myslę o tym

Klon Palmowy czerwonolistny - Acer Palmatum atropurpureum

http://www.ogrodkroton.pl/towar.529.klon.palmowy.czerwonolistny.-.acer.palmatum.atropurpureum.html

lub o tym

klon Globosum

http://www.drzewa.com.pl/klon-pospolity-globosum-p-1823.html

Zawitałam teraz do Twojego wątku
Jeśli nie mieszkasz w Poznaniu - to ten czerwony będziesz mieć co roku zmarznięty niestety. A klon Drummondi ?- z daleka jasna plama, z bliska biało-obrzeżony http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Acer%20platanoides%20%27Drummondii%27&lang=1, tyle że koronę ma mniej regularną, ale możesz go przycinać nawet w kulkę.

Sama nie mam drzewa na froncie - od trzech lat się głowię Posadziłabym ten klon /mam wokół sporo sosny - ładnie by się odciął/ ale mojemu mężowi się takie "sztuczne" nie podobają.
Raczkujący ogród Iwony 14:23, 21 cze 2011

Do góry
Mam pytanie do żurawkowo doświadczonych ogrodników. Jakie to mogą być odmiany? Byłam dziś w miejscowej szklarni a tam cała masa żurawek. Niestety, bez nazw.

Zielono mi! 14:06, 21 cze 2011

Do góry
grama napisał(a)
Lato!!! Wstawać śpiochy! Ja już zdążyłam uwiecznić nadejście lata, żeby było co wspominać w listopadzie. Zobaczcie, jak było przed piątą za moim ogrodem. No, ja nie mogę przesypiać takich chwil!

Ale siła przyrody bije z Twoich zdjęć -przepiękne ujęcia.
Róże w naszych ogrodach 12:39, 21 cze 2011

Do góry

.
Róże w naszych ogrodach 12:38, 21 cze 2011

Do góry

to miejsce pod filarami kiedyś zajmie romantyczna ławeczka

.
Róże w naszych ogrodach 12:36, 21 cze 2011

Do góry
Kilka ujęć mojej różanki

.

Mój kawałek raju 10:52, 21 cze 2011

Do góry
Ja dziś mam prezent na pierwszy dzień lata, właśnie przyszły, 2 itee i weigela Variegata)
U Justyny 10:30, 21 cze 2011

Do góry
Na powitanie lata przy drzwiach wejściowych ....mam tak:
w tamtym tygodniu zaczęłam dokarmiać...ale do tej pory i tak petunie w koszach bardzo się rozrosły, a heliotropy teraz nabierają zielonej masy....a w ogóle niby te same,a rosną inaczej....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies