Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 10:57, 10 lip 2015

Do góry
DZiewczyny niestety ale mój ogród teraz trudno nazwać ogrodem, masakra jaka nawałnica przeszła w naszym rejonie, czegoś takiego jeszcze u nas nie było. Niestety ale i mnie nie oszczędziło. Musieliśmy zamówic ekipe ze sprzętem by nam to usunęli bo zagrażalo to bezpieczeństwu, te powalone konary uszkodziły też i te drobne roślinki, żurawki to mam przemielone, trawy może się da uratować, lilie połamane, anabel tak jak na zdjęciu pomimo, że była powiązana. Przeszedł taki korytarz bo obok Limka na ponad dwa metry i nic jej nie jest. Teraz i trawnik jest uszkodzony bardzo bo aż dziury no i ta pościnana sterta leży na trawnikach i musi poczekać na kolejkę do wywozu, dopiero we wtorek. Jak doje do siebie to dam zdjęcia parę godzin wcześniej jak pięknie było. Nie da się nawet przejśc. Wiem, że powinnam się cieszyć, że dach cały i my też bo inni nie mieli tyle szczęscia, ale serce boli na sam widok.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:13, 09 lip 2015

Do góry
liliowce i lilie

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:41, 09 lip 2015

Do góry
Kwitną lilie i jeżówki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:28, 09 lip 2015

Do góry

w pierwszym roku te lilie mi się nie podobały, ale kobieta zmienną jest...

kolejne w pąkach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:53, 09 lip 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
dzieki Irenko.

Proszę fajny avatarek

jeżóki wszystkie z siewu, powiem że wyrastają olbrzymy, lubię te zwykłe za to, że tworzą ogromne kępy i są bezproblemowe

lilie zgrały się z liliowcami, reszta trawa zarośniete, chyba się nie przebije
rozplenicą Moudry lub Hameln
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:44, 09 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Irena.. jak Cię nie ma to nie ma, ale jak jesteś to ho, ho, ho...
Przyznaje się, że 2 tygodnie miałam wyjęte z życiorysu i nigdzie nie bywałam. Dziś próbuję na ulubione wątki zajrzeć..
U Ciebie morze kwiecia... liliowce piękne...

Kostrzewa. no cóż.. Konstancja ją na nowo odkryła, bo już dawno mi podpadła.. trzeba ją odmładzać często

Hortensji miałam dużo i różne.. żadne mi nie rosną i nie kwitną. Jednak zimy mam surowsze dla hortek.

To chyba lepiej, jak mnie nie ma, zrobię na dłuższy czas chyba odwyk od forumostatnio nie byłam, bo na nic nie było czasu, nie miałam sił.
Zakwitną mi w końcu liliowce, na które czekam 4 lata, Bogdzi pokazywałam i mówi wyciepaj, jak juz zaczęłam, patrzę, zakwitną inne ok, nawet nieźle, chyba na upały dobre rosliny, ale denerwuje mnie ten opadający kwiat codziennie, więc ich nie dokupuję, wolę lilie.

Kostrzewa tylko jedna odmiana zostanie, reszta do wywalenia, wielkie kępy
U ciebie jest wszystko, aż mnie dziwi to z hortensjami, to niemożliwe Aniu!
kolejne zaczynają
w plecach są limki, które wiadomo później kwitną

ta jakaś inna, bez nazwy przed O.

martagon szaleje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:32, 09 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Może właśnie podsypać im zmielonych gałęzi iglastych... nie robiłam tak jeszcze...

Podsyp, zdrowe i darmowe
nie wiem czemu te lilie mam, w sumie nie bardzo mi się podobają, czosnki chyba kończą

pierwsze pąki rozplenicy Rubrum i Alchymist kwitnąca

mam pytanie do specjalistek z forum, czy z tych nasion czosnku można nowe rośliny mieć, jeśli do gruntu pójdą?
Hirutkowy raj:)) 16:24, 09 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)
wow jakie lilie - muszę dosadzić u siebie

Dokladnie to samo pomyślałam
Hirutkowy raj:)) 15:03, 09 lip 2015

Do góry
wow jakie lilie - muszę dosadzić u siebie
Mój mały ogródeczek :) 14:12, 09 lip 2015

Do góry
Pięknie ukwiecone masz lilie, bardzo podoba mi się ta kremowa

U nas też wreszcie popadało,
Ogród z łezką II 13:55, 09 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Podziwiam cudowne lilie i liczę, ze nie masz szkód strasznych, że bałagan uprzatniesz, alez się działo, okropne te burze, wiem jakiego cykora miałam, jak w środku tej burzy byłam, leciały konary i grad...brr Kasiu buziaki

Nie ma szkód wielkich, córcia z zięciem już coś tam uprzątnęli. Gradu nie było, silny wiatr tylko, u nas jakoś trochę łaskawiej, ale w centrum Pszczyny nabałaganiło bardzo. Trzeba przeżyć. Nie widziałam na własne oczy, nie mieli jak mi przesłać zdjęć, prądu nie ma w dalszym ciągu. Przed chwilą rozmawiałam z Elą z Kobióra, u nic taka sama sytuacja i podobno prądu ma nie być 4-5 dni...
Liliowo i kolorowo:) 13:43, 09 lip 2015

Do góry
Danusiu, ale pięknie peruczki na perukowcu takie, jak mgiełki, a lilie...jak dużo ich, całe szczęście nie zniszczonebuziaki
Ogród z łezką II 13:15, 09 lip 2015

Do góry
Podziwiam cudowne lilie i liczę, ze nie masz szkód strasznych, że bałagan uprzatniesz, alez się działo, okropne te burze, wiem jakiego cykora miałam, jak w środku tej burzy byłam, leciały konary i grad...brr Kasiu buziaki
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:08, 09 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Lilie nie wiesz jakie, ale pąków tyle, że u moich nigdy tyle nie widziałam Jakie dorodne owoce i warzywa! Posadziłam pomidorki koktajlowe w donicach, ale słabo rosną.

wszystkie gorzej rosly z powodu zimnych nocy, upaly od niedawna

pomidorki pare razy podlalam nawozem do surfinii, a potem juz do warzyw

2 zółte już zjadłam

teraz bardzo mocna kwitną
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:04, 09 lip 2015

Do góry
Lilie nie wiesz jakie, ale pąków tyle, że u moich nigdy tyle nie widziałam Jakie dorodne owoce i warzywa! Posadziłam pomidorki koktajlowe w donicach, ale słabo rosną.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:59, 09 lip 2015

Do góry

wszystkie hortki zeszloroczne
magical flame

anabelle na srodku, z boku limelight i candelight a na dole pinky winky,

lilie, nie wiem jakie

liatra w palibinach, jakas niska ?

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:46, 09 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tez testuje polaczenie żółtego z bordowym liliowce i zołte roze + bordowe lilie i pissardi

w sumie smiesznie wyglada tak kwitnąca Nigra, jeszcze powojnik siępo niej pnie...

Moja działka na Dębowym Lesie 09:28, 09 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

A czy to nie będzie super purple? Ja kupiłam taki sam/baaaardzo podobny pod nazwą super purple.

Róże i liliowce piękne. Chwilowo jestem obrażona na lilie.

Dzięki.
Róże, lilie, lioliwce to jedne z ulubionych i moich roślin, kwiatów.
Piękne są.
super purple też kupowałam to może i ten liliowiec- dzięki
coraz więcej liliowców kwitnie

super purple ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:23, 09 lip 2015

Do góry
Ewelino uwielbiam w liliowcach to czekanie na kwiaty i robienie im zdjęć, a z roku na rok coraz więcej Jutro stresujący dzień, ale z chęcią spojrzę na linki

Moniko obserwowałem jak rośnie w szkółce to byłem pewien, że będzie niski, jest bardzo ładny i ma długo kwitnąć.
Kolorów to czasem jest za dużo, ale i tak staram się to ograniczać chociaż chyba z marnym skutkiem

Olu dziękuje bardzo za pochwały i odwiedziny, ja wkrótce z tym drugim mam nadzieję, że się poprawię

Mateusz jak jest bardzo rzadki to warto troszkę dosiać, a przy młodym trawniku to nie chemia tylko pielenie trzeba przeprowadzić, w starszym trawniku juz to nie jest takie proste. U siebie chemii jeszcze nie używałem i nie chętnie chcę to zrobić bo ograniczam chemie, a to na dodatek przy moim trawniku trzeba troszkę tego kupić.

Violu ja chemii jeszcze nie używałem i nie wiem czy użyje, ale koniczyna aż wypiera mi trawnik i nie wygląda to dobrze.
Na zdjęciu zaraz obok jeżówki s pełne różowe lilie, ale jak dla mnie mógłbym je wywalić bo krótko kwitną i nie są specjalnie urodziwe

Alka bardzo dziękuje

Ganiam zrobić zdjęcia nowym liliowcom, ale już męczyć nie będę chociaż jeden zapowiada się bardzo ciekawie
Później niestety trzeba wracać do nauki.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 06:56, 09 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tez testuje polaczenie żółtego z bordowym liliowce i zołte roze + bordowe lilie i pissardi

Natura połączyła te kolory w tojesci Firecracker, której Tereska (Tess) nie chce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies