Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:22, 30 cze 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Gosieńko- pięknie wygląda ogród w ujęciach z wysokości. Juz tak jest dopracowany, że tylko sie zachwycać. Lilie zaczynają i choć to nie moje kwiatki to pieknie kwitną.

Buksiki poprzycinasz i będzie ładnie, moje też nie są idealne- ale czy muszą?

Porzeczka mi też baaardzo smakuje.

Kasiu jakoś te kulki mi jajecznie wychodzą Lilie piękne są może kiedyś cię przekonają
Ogród z tatarakiem w tle 19:43, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, chciałam wiosną kupić czerwone lilie i nie trafiłam na takie.

Iwonko, smiac mi sie chce, bo ja je kupiłam na allegro jako mix i miałyby być odcienie różu, a sama widzisz
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:07, 30 cze 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne róże, lilie i powojniki Jest czym się zachwycać

Dziękuję Ewo
Ogródek Iwony 17:39, 30 cze 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękny ten twój ogród.
Rabaty przemyślane,ładnie rośliny dobrane.Brawo!!
Sporo lilii widzę już ci kwitnie.U mnie dopiero nieśmiało zaczynają.Też je bardzo lubię

Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.

Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:42, 30 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam Cię Mariuszu
zaraz polecę zajrzeć do Ciebie, a co zrobiłeś z drugą połową działki???
Dziękuję za radę w sprawie lilii wodnych przekażę tacie, ale nie wiem czy coś w tym temacie zadziała - wodospad nie leci na lilie bo jest tak na środku, a lilie po bokach raczej, cyknę fotkę to Ci pokarzę.

Na drugiej części pszenica, ziemniaki i warzywa Bardzo piękny jest taki polny krajobraz, fajne miejsce. Nie wiem czy czytałas, ale odpowiedziałem już dośc dawno na temat gunnery, że również typuję tinktorie. Gdybys jednak miała problemy ze zdobyciem prawdziwej olbrzymiej, to wiosną polecam swoja pomoc, niestety teraz już brak sadzonek, nie ma z czego dzielić, a jeszcze jedną na sobotę na siłę muszę wydobyć, aż mi już czasem żal odcinać te maleństwa, bo przecie na jesień będą to duże i dorodne sadzonki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:06, 30 cze 2015

Do góry
Witam Cię Mariuszu
zaraz polecę zajrzeć do Ciebie, a co zrobiłeś z drugą połową działki???
Dziękuję za radę w sprawie lilii wodnych przekażę tacie, ale nie wiem czy coś w tym temacie zadziała - wodospad nie leci na lilie bo jest tak na środku, a lilie po bokach raczej, cyknę fotkę to Ci pokarzę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:37, 30 cze 2015

Do góry
Pół hektara, jak u mnie . Na początku chciałem obsadzić wszystko, potem z czasem wyleczyłem się, już na obecnych 25 arach jest co robić, trzymaj się dzielnie, będę dopingował.

Sylwia, czytałem Twój komentarz w ostatnim artykule. Otóż jeśli już oczko wypadło w cieniu, to nalezy dobrać silne i cienioznośne odmiany grzybieni. Powiedz Tacie, że jak posadzi 'Sioux', 'Paul Harriot' czy 'Marliacea Chromatella', to nie straci wiele na kwitnieniu. Są to lilie cienioznośne, w miarę dobrze zachowują się w takich warunkach. Ważne, aby woda z natrysku na liście nie spadała, bo tego nie cierpią.
Ogród z tatarakiem w tle 13:17, 30 cze 2015

Do góry
Kasiu, chciałam wiosną kupić czerwone lilie i nie trafiłam na takie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:31, 30 cze 2015

Do góry
Piękne róże, lilie i powojniki Jest czym się zachwycać
Ogród z łezką II 11:24, 30 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, ależ u Ciebie kolorowo. Chyba u nikogo nie widziałam tyle lilii cudne
Psiaki boskie

Lubię Nie mogłabym mieć ogrodu bez kwiatów.
Lilie azjatyckie się okociły ładnie, jeszcze żeby pachniały...pełnia szczęścia by była
Psom miski z wodą w ogrodzie nie potrzebne. Piją tylko z ciurkadełka.
Liliowo i kolorowo:) 07:55, 30 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale na piękne zdjęcia trafiłam!!! I już lilie zaczynają, właściwie przyleciałam zobaczyć jak tam lilie u Ciebie, u mnie nie zeżarte w tym roku, nornice się na róże przerzuciły. Sporo mam lilii, przyjedziesz po iryski, to ukopiemy i lilie

U mnie za mało lilii, koniecznie musze dosadzic, nie mam też martagonów. Tylko musze wymyslic jakies zabezpieczenie przed nornicami, moze siatke bo w donicach dziury tez wygryzaja Teraz mam inwazje kretów. Pamietam o irysach tez dla Ciebie
W kamiennym kręgu od początku 07:09, 30 cze 2015

Do góry
lilie prześliczne
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:13, 30 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zakwitły pierwsze lilie

I nagietki których nie siałam

Ale energetyczne kolory tych lilii, super wyglądają
Moja działka na Dębowym Lesie 23:46, 29 cze 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Piękny kolor mają te lilie. Pozdrawiam.

Liliowo- dopiero zaczyna się robić

Dorota123 napisał(a)
Zdolny ten Twój M pochwal go za to.

Wiem,wiem, że mój mąz to zdolny człowiek.Chwalę go co raz, bo mężczyźni to lubię takie pochwałki , prawda??
Ogródek Iwony 23:10, 29 cze 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pięknie ta rabatka ognista Ci wyszła Nowe zakupy

Ewuniu, ognista dopiero zaczyna. Niestety, całą zimę chowałam dalie i kanny, które miały iść na ognistą. Wiosną posadziłam i majowe mrozy nocą wszystko załatwiło. Nic nie wzeszło. Na szybko dosadziłam lilie z B, aby zapełnić rabatę, chociaż one są niższe i powinny pójść na przód. Poprawiać będę jesienią.
Dziś się jeszcze zastanawiałam nad perukowcem. I nie wiem, czy kupić
Ogród z tatarakiem w tle 23:06, 29 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, pozdrawiam
Zdjęcia pokazują różnicę, to fakt. Człowiekowi aż się wierzyć nie chce, jak wszystko w oczach rośnie.
Róże u ciebie mnie zachwycają. I te lilie cudne. Czerwone bym przygarnęła chętnie

Dziękuje Iwonko.
U Ciebie również zmiany aż dają po oczzach
Lilie jak sie rozrosną- to chętnie sie z Tobą podzielę.
Ogród z tatarakiem w tle 23:05, 29 cze 2015

Do góry
Kasiu, pozdrawiam
Zdjęcia pokazują różnicę, to fakt. Człowiekowi aż się wierzyć nie chce, jak wszystko w oczach rośnie.
Róże u ciebie mnie zachwycają. I te lilie cudne. Czerwone bym przygarnęła chętnie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:44, 29 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Białe lilie zakwitły

Zaczyna też kwitnąć Schöne Koblenzerin

ładnie to wygląda
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:23, 29 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

mowisz i masz
nawet nie wiem co to za lilia...
i jeszcze burgundy iceberg na dokładkę bo lilia wyrosla w srodku rozy prawie, bo zapomnialam ze ją tam posadziłam i potem posadziłam różę

a kiedy najwczesniej mozna lilie przesadzic ?

Pięknie razem wyglądają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies