Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 19:35, 09 cze 2011

Do góry
A to poczynania przed domem

Jeszcze nie skończona ale pogoda brzydka więc sobie odpocznę odrobinkę choć dziś od rana do 14 siedziałam i zrobiłam inną rzecz w ogrodzie.

Ania z zielonego wzgórza :-) 19:24, 09 cze 2011

Do góry
Michael my Garden 19:24, 09 cze 2011

Do góry

tak wyglądała moja rabata z tytoniem... lecz niestety pod wpływem upałów +33 st. tytoń nie dawał rady i musiałem go zamienić...

kolorystyka całkiem mi odpowiadała ... tyle, że szybko kwiaty więdły chociaż wieczorem wszystko wracało do przyzwoitości...

wpadłem na pomysł zastosowania petunii białej ...

właśnie tego kolorku... jak myślicie będzie dobrze...?
Będzie gdyż już posadzona

Wygląda to tak...

Mam nadzieję, że wyszło to na lepsze co ...?
Ogród na końcu świata- Dominika 19:22, 09 cze 2011

Do góry
Dominika napisał(a)
Mam takie pytanie do znających sie na rzeczy, co to za odniana Cotoneaster? Gałązki wyrastają idealnie płasko w jodełkę. To będzie raczej ta płożąca się po ziemi czy rosnąca w wyższy krzaczek? Czy można to przycinać?

To Cotoneaster horizontalis, chyba najmniej cenna. Nie jest zimozielona, choć ładnie się przebarwia jesienią. Dużo ładniejsza jest "Ursynów" "Coral Beauty" lub niska "Major".
C. horizontalis możesz ciąć na rozgałęzieniach pędów.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:21, 09 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Widoki z góry

to nie ogród ! to CACUSZKO
Ogród Sylwii od początku :) 19:14, 09 cze 2011

Do góry
A teraz zdjątka opustoszałej rabaty powykrawanej na nowo i cierpliwie czekającej na przekopanie i dosadzanie. Agrowłóknina pościągana wraz ze żwirkiem i kamieniami

Ogród Sylwii od początku :) 19:09, 09 cze 2011

Do góry
Moja ogrodowa ślicznotka, liście co prawda koloru brąz (plamy) ale kwiat jeden podkreślam !!! jeden !!! jakże okazały (kupiona z Seba na wystawie w K-wie)

U Kasi w ogrodzie ... 19:04, 09 cze 2011

Do góry
Na furtce

A obok jest nowa kompozycja z piennym laurem, o dziwo jeszcze nie zrobiłam zdjęcia Jutro nadrobię

Jak człowiek podejdzie do furtki to siłą rzeczy wsadza nos w goździki i heliotropy

Ogród Sylwii od początku :) 18:53, 09 cze 2011

Do góry
Obiecane wcześniej pozarastane rabaty oraz wysypisko różności. Przy budowie wiaty wszystko się uprzątnie. Na razie czekam na właściwe warunki pogodowe niezbędne do oprysków na chwasty oraz rośliny ozdobne.
Jak widać nie wszystko u mnie takie idealne i żeby nie było

Ostatnie również widoki na resztki palików powbijanych dla wytyczenia rabat, które podarowałam mamie. Namiętnie co dzień zabierała po trosze i już ich prawie nie ma o proszę

Ania z zielonego wzgórza :-) 18:33, 09 cze 2011

Do góry
Wreszcie zabieram się za rabatę którą postanowiłam za namową Hani w tym roku zrobić Na początek zdjęłam trawę ... no i ups ... co dalej? zgodne z tym co radziła mi Danusia na pewno posadzę hosty z przewagą białego np Patriot, z tyłu za kamieniem dosadzę poziomek, kamień wokoło i kontur rabaty zrobię z białego żwirku, przy nim posadzę lawendę, chciałabym też trzmielinkę biało-zieloną, może jakieś kule na pniu? Może ktoś ma jakąś lepszą wizję bo moja jakaś uboga zależy mi na tym żeby odsłonić się trochę, ale jest tam posadzona koreanka, świerk i limba to chyba jak urosną to będzie trochę zakryte co?
Szykuję się do wiosny 18:21, 09 cze 2011

Do góry
grazyna_michalik napisał(a)

zakwitła ismena
i pierwsze lilie

już ???
a moje jeszcze takie maluśkie są...

cudne!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:15, 09 cze 2011

Do góry
U mnie w ogrodzie niewiele się dzieje. Mam nadzieję że w weekend będzie fajna pogoda bo może skończyłbym jednego skalniaka.
Na razie kwitną trzykrotki

A hortensje powoli przekwitają. Jednak baaaardzo mi się podobają

Trawnik urósł aż za bardzo, ale mam nadzieję, że uda mi się go skosić jutro lub pojutrze - bo podobno ma padać
Ale za to hosty mają dobre warunki do rozwoju i już jest tam całkiem zielono. Ostatnio liczyłem i mam ich koło 30 - 5 w donicach
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - lipiec 2011 18:14, 09 cze 2011

Do góry
Różyczka nn

Mój mały raj na ziemi :) 18:09, 09 cze 2011

Do góry
Danusza napisał(a)

Ania ma pięknego, perskiego kota. Pokaż go Aniu. Teraz rzadko go widuję, ale jak były dziury w siatce to często u mnie przesiadywał na tarasie

fakt, Alex upodobał sobie Danusi ogród i przełaził przez dziury.... wcale mu się zresztą nie dziwię ! też bym tam siedziała i podziwiała, podziwiała .... dzisiaj dziur już nie ma i biedaczek nie ma gdzie się wkradać

oto mój futrzak, ciapek, który po płocie nie umie przejść

ale cudny!! nie mogę mieć kotów z różnych względów

dzięki ! słodziak jest nieziemski, spokojny i miziasty
dzielnie znosi maltretowanie mojego synka
a co do różnych względów , to przychodzi do mnie koleżanka uczulona na koty i mówi, że ten na nią nie działa!
Mój mały raj na ziemi :) 18:08, 09 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Mnie najbardziej przypadła do gustu Climbing Elfe. Ten kremowy odcień to mój ulubiony.
Dziś Aniu podpatrzyłam co w Twoim ogrodzie widać z moich okien i patrzę, że nic

To chyba jednak dobrze Każdy potrzebuje odrobinkę prywatności, a czasem tylko słyszę, jak krzątasz się w ogródku i słyszę Twój deikatny głosik.

Można powiedzieć, że dotykam ścian

przytnij Dasiu swoje tujki od razu będzie widok wiesz, że nie mam nic przeciwko, choć...chyba nie ma na co patrzeć ! im więcej tu oglądam, tym większego mam doła ;/
Mój mały raj na ziemi :) 17:57, 09 cze 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ania ma pięknego, perskiego kota. Pokaż go Aniu. Teraz rzadko go widuję, ale jak były dziury w siatce to często u mnie przesiadywał na tarasie

fakt, Alex upodobał sobie Danusi ogród i przełaził przez dziury.... wcale mu się zresztą nie dziwię ! też bym tam siedziała i podziwiała, podziwiała .... dzisiaj dziur już nie ma i biedaczek nie ma gdzie się wkradać

ale cudny!! nie mogę mieć kotów z różnych względów
U Kasi w ogrodzie ... 17:49, 09 cze 2011

Do góry
Kolejna róża nn

Idę do domu, ale popatrzcie na skrzynkę balkonową

U Kasi w ogrodzie ... 17:47, 09 cze 2011

Do góry
Rovralem, Mospilanem, Cohinorem, Topsinem

Pierwsze pomidorki u Kasi

U jej sąsiada Wojtka kwitnie wielki jaśminowiec

Ruszyły różaneczniki i żurawki

Hosty różnej wysokości

U Kasi w ogrodzie ... 17:41, 09 cze 2011

Do góry
Ta róża ma takie mieseczkowate kwiatostany

Dobre towarzystwo dla róż - wiciokrzew Serotina

Mój mały raj na ziemi :) 17:40, 09 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies