Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:12, 31 maj 2011

Do góry
Bukszpany zostały posadzone i utworzyły kolejny dział szkółkowy w naszym kąciku ))

ten pierwszy z prawej - to ten co kupiłam 2 tygodnie temu

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:07, 31 maj 2011

Do góry
Ostrokrzew poszedł na rabatę pod bordową leszczyną, na której nie mam już totalnie miejsca i narazie pod nóżki dostał żuraweczki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:04, 31 maj 2011

Do góry
Dobrze, że dziecko musi mieć teraz swój fotelik ), bo już się chyba martwiło czy się zmieści ))

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:02, 31 maj 2011

Do góry
Dzisiejszy dzień był chyba (?!) już ostatnim dniem zakupowym w tym roku, bo nie mam już absolutnie czasu aby jeździć, szukać i sadzić, a w ogóle to .... nie ma już miejsca w naszym skromnym kąciku ))

krzewuszkę, iryski i pelargonie dostałam gratis

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:52, 31 maj 2011

Do góry
Dla zainteresowanych Werbena patagońska w dniu dzisiejszym wygląda tak ))) :

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - lipiec 2011 16:37, 31 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A tak odpowiadając na pytanie odnośnie pomieszczenia się w moim ogrodzie- to nie wiem, nigdy nie miałam tylu gości Ulicę trzeba będzie zamknąć i Kasia jest po przeciwnej stronie

Nie jestem taki ciężki, więc może "na barana" mnie ktoś weźmie
U Justyny 16:35, 31 maj 2011

Do góry
tyna napisał(a)

Justynko, znowu spacerowałam u Ciebie i podziwiałam

Ogród pięknie się prezentuje i widoki z okien domu jak obrazy najlepszych mistrzów

dziękuję
a, zapomniałabym, jeszcze coś pokażę, uciekając z forum:

Jakby ktoś miał problemy z rozpoznaniem - to jest hosta, rośnie u mojej mamy...przyniosłam sobie, bo mnie z lekka zamurowało....

i weź tu człowieku i rób zakupy w centrach ogrodniczych, gdzie na ogół nie ma oznaczenia odmian!
Można sobie takie coś zafundować, np w rozstawie 30 cm.....a nie metr......

Wklej zdjęcie do wątku o hostach -jest niesamowita!
Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 16:33, 31 maj 2011

Do góry
Neska napisał(a)

Takiej okazji nie można było przepuścić, więc kupiłem sobie te drzwi

Uważaj żeby Ci robak drzwi nie wyniósł. Ale ludzie rzeczy sprzedają

Chyba, żeby całego domu nie ogarnął
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:27, 31 maj 2011

Do góry
Łucjo, Haniu i Geniu dziękuję Wam bardzo. Nazewnictwo jest moją pietą Achillesową, ale staram się nadrabiać
Mój uratowany rododendron w pełni kwitnienia

Róże Davida Austina 14:16, 31 maj 2011

Do góry
I ja kupiłam w ubiegłym tygodniu Jamesa Galwaya :

Uploaded with ImageShack.us

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 13:52, 31 maj 2011

Do góry
Jakie stosuję środki :
- grzybobójcze :

- przeciw przędziorkom :

- przeciw innym owadom większego kalibru :

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 13:40, 31 maj 2011

Do góry
Przedstawiam moje Rh .

Jak widzicie są w rządku ( 3 Rh a po lewej azalia) . Najgorzej ma się sprawa z drugim od prawej (podobno odmiana płożąca) . Zauważyłem też w zimie przy mrozie właśnie on reagował skręcaniem się liści (podobno to normalne i jest to obrona przez utratą wilgoci) A więc po kolei :
Pierwszy z prawej :

Biały nalot na liściach to pozostałość po środku grzybobójczym

Drugi z prawej :

Poobrywałem mu wszystkie liście brązowe (troszkę jeszcze zostało ) . Jak nie pomoże leczenie to niestety usunę go.

Trzeci z prawej (ten jest można powiedzieć prawie dobry )

Mój kawałek raju 13:29, 31 maj 2011

Do góry
to jest dyptam, a to ten drugi osobnik jest wyższy nie rozwija kwiatków i nie pachnie( jeszcze poczekam, zobaczymy)
Agnieszkowy ogródek 12:56, 31 maj 2011

Do góry

No i było pięknie! Komunia była, minęła, wypadła wspaniale! Przyznam, że przeżycie to było dla nas ogromne! Łzy musiałam dusić w sobie, jak zobaczyłam córcię ubraną pięknie na biało, z delikatnym wianuszkiem, lokami.... Wzruszające to było nieprawdopodobnie! Dawno nie byłam tak roztkliwiona, zazwyczaj jestem zwarta i powściągliwa, a tu zaskoczenie: wszystko mi drży w środku, a łzy same się pchają do oczu !!!

Sam stół przykryty białym obrusem, z całą zastawą, serwetkami, stroikami z białych kwiatków robił niesamowite wrażenie.

Cała uroczystość wypadła świetnie: dzieci chyba wiedziały, o co naprawdę chodzi, zachowywały się pięknie i pięknie też przeżywały to wydarzenie. Rodzicom drżały ręce przy błogosławieństwie, mamy szlochały, widząc dzieci klękające do Komunii...

Było też oczywiście dużo zamieszania, ogromny tłok, ale wszystko z radością przeżywane... Pięknie...

A potem przyjęcie w domu: dużo gości, niepokój czy wszystko wyjdzie tak, jak trzeba, czy nic się nie przypali, czy wystarczy jedzenia i picia, czy będzie smakowało, czy ogarnę cały ten tłum???!!!
pod lasem wysokim 12:46, 31 maj 2011

Do góry
ell, Neska dziękuję za odwiedzenie mojego wątku
ell a czym opryskujesz rośliny? Jak z tym walczysz? U mnie jest tak że krzewy owocowe mam troszkę oddalone od lini lasu i zazwyczaj nic im nie jest natomiast rośliny ozdobne tuż pod płotem są atakowane Tydzień temu popryskałam wszystko owadosolem, tylko to znalazłam naprędce w specyfikach mojej mamy, na razie nie widzę nowych uszkodzeń, zobaczymy jak długo....

A u mnie minął dość pracowity weekend w ogrodzie Zostały wsadzone nowe byliny koło ogródka warzywnego oraz na skalniaczek. Nabyłam żurawki oraz dwie paprotki za którymi wcześniej nie przepadałam ale te mi się tak spodobały ze długo nie myśląc wylądowały w koszyku. Taki nieprzemyślany do końca zakup ale na szczęście znalazłam dla nich miejsce w ogrodzie
Jedna z paprotek oraz żurawki zostały wsadzone przed tujami aby troszkę zadarnić ten dół bo tak łyso mi było

Zwiedzając szkółkę wpadły mi w oko kolejne rośliny dla których już szukam miejsca w ogrodzie i tak wpadłam na pomysł stworzenia 3 nowych rabat.

Zastanawiam się nad ich kształtem jaki będzie w tych miejscach pasował do reszty ogrodu. Macie kochani jakieś pomysły ? dumam...

Mój kawałek raju 12:37, 31 maj 2011

Do góry
wyszłam trochę do ogrodu, ale nie idzie wytrzymać za bardzo dusi, ale zrobiłam zdjęcie hosty, jakie ma duże liście)
i przy okazji jeszcze trochę kwiatków)
Mój kawałek raju 12:21, 31 maj 2011

Do góry
Ania, gratulacje! 200 stron to jest coś!
I kwiatuszek dla Ciebie:
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 12:12, 31 maj 2011

Do góry
dla porównania w ubieglym tygodniu:

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 12:10, 31 maj 2011

Do góry
Przeczytałam wszystko i nadal nie wiem na co choruje mój rododendron

jeszcze tydzień temu slicznie kwitł i był okazem z drowia, a teraz proszę:

Jak mogę mu pomóc?
wygląda jalby był suchy, ale jest podlewany 2 x dziennie - raniutko i popołudniu (nawadnianie), czasem i wdzien go jeszcze podleję z konewki, nawóz dostał osmocote do rododedronów - miesiąc temu, miejsce ma półcieniste..
Kwiaty pozwijały się i wyblakły (pod spodem są ładne), liście zwinęły się i są suche
to grzyb?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:52, 31 maj 2011

Do góry
Oj dzieje się u Was dzieje, sezon kwiatowy w pełni, a ja mam problem

Mój kochany wychuchany rododendron choruje i nie wiem na co. jeszcze tydzień temu slicznie kwitł i był okazem z drowia, a teraz proszę:

Jak mogę mu pomóc?
wygląda jalby był suchy, ale jest podlewany 2 x dziennie - raniutko i popołudniu (nawadnianie), czasem i wdzien go jeszcze podleję z konewki, nawóz dostał osmocote do rododedronów - miesiąc temu, miejsce ma półcieniste..
Kwiaty pozwijały się i wyblakły (pod spodem są ładne), liście zwinęły się i są suche
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies