Niestety nie możemy na razie otwierać na dłużej , ponieważ mamy rodzinę i 3 pieski, które tęsknią, a my nie możemy ich na razie brać ze sobą bo kleszcze.
Pytałaś Pszczółkę żeby zmieszać czarny chaber z niebieskim - nie rób tego. Raczej dodaj do czarnego ciemnolistne coś np. penstemon ja mam z ciemnymi burgundowymi liśćmi i bladoróżowymi kwiatami, chmury fenkułu ciemnego, blade cosik
Jeśli masz cokolwiek, korę Toszka poleca przekopywać, a przekompostowana kora na pewno jest wszędzie dostępna, więc tu gdzie mają być rabaty - poświęć najwięcej uwagi. Użyźniaj glebę wszystkim co masz, liśćmi, skoszoną trawą itp.
Próbuję obejrzeć wszystkie zaległości i tak powoli oglądam.. najpierw stwierdziłam, ze wykarmisz chyba pół Warszawy swoim warzywnikiem Ale potem przykuły uwagę donice.. wywaliłam prawie 30-letnią juke i została się donica, żal wyrzucić wiec postawiłam na Twojej rabacie frontowej (ubyło z niej sporo, wiec jest bardzo oszczędna w ilości gatunków).. i tak oswajam się czy pasuje. Mi pasuje, ale pomna Twoich słów ..oswajam się nadal.. Zostawię ją..bezie ciutkę jak u Ciebie
Nie wiem kiedy znów zacznę oglądać, wiec pochwalę rozmach.. idziecie jak burza z ogrodem.. podziwiam.