Gdyby tak irysy lepiej u mnie rosły, wzięłabym całą kolekcję. Póki co szukam dla nich takiego miejsca, gdzie będą zachwycać. U mnie po kwitnieniu zazwyczaj mają nieciekawe liście, więc już dawno wyfrunęły z głównych rabat.
Czy ktoś mi powie co to za trawsko? zimozielona, wypiera moją hakonechloa. Ekspansywna bandytka do eliminacji, czy cenny okaz warty rozdzielenia i chołubienia? Szerokolistna, głęboki zielony kolor, ma pofałdowane liście, nie taka gładka jak turzyca.
Witajcie,
Jest mi ktoś w stanie pomóc co stało się z moim trawnikiem od października 2021 po nocy pojawiają mi się takie rzeczy? Robi się okrąg mokrej trawy jakby zgnitej lub źdźbła są uszkodzone nie wiem co mam robić. Trawnik zakładałem z rolki w czerwcu 2021 i na chwile obecną jestem bezradny. Wycinałem podnosiłem i nie widzę tam białych robali tzn pendraków. Mam więcej zdjęć uszkodzeń proszę was o pomoc.
Pozdrawiam
Dzięki bardzo . Dokończę jeszcze wjazd i pomyślę o jakichś popierdółkach by trochę ozdobić ten mój ogród. Trochę nie wiem co wybrać, na pewno dojdą ze dwie ławeczki by sobie przycupnąć, może jakiś zegar słoneczny. Rozglądam się ale nic jeszcze do mnie nie przemówiło
No i bardzo dobrze, że zbłądziłaś
Projekt robiony tu na forum z ogrooomnym udziałem Asi Makadamii. To ona przekonała mnie by zrobić pomiary, nanieść wszystko na plan a później myślałyśmy co z tym zrobić dalej. Udział w tym ma wiele pomocnych mi tu na forum osób. Długo szukałam stylu, który będzie dla mnie, masę inspiracji przejrzałam. Dziewczyny podsyłały mi pomysły wielkich projektantów. Pierwszy rok tu na forum to nauka, szukanie stylów, koncepcji, pomysłów na zagospodarowanie przestrzeni. Praca u podstaw można powiedzieć
Z hakonkami próbuj bo warto. Dla mnie to trawy bez wad, no może za szybko rosną
Co to za białe kłoski na dole na tej fotce? Sesleria jesienna?
Lubisz sporo bylin a ja lubię twój ogród Co tam lubię, UWIELBIAM
Za porządek, symetrię, kolory, konsekwencję i śliczne fotki
Ja w tym sezonie mam postanowienie żeby nic nie kupować ale dzielić własne rośliny, żeby ograniczyć ilość gatunków właśnie.
Skąd ty te ptaki pościagałaś do ogrodu. To jest nie możliwe aby takie ptaki w Polsce były. Fotoshop wszystko po wkleja.
Czuję się jak bym była na ptasim zjeździe w Ameryce Południowej takie kolory.ptakow.
Dorcia każdy sezon u ciebie bardzo pracowity. Rabata różowa, rabata z limonkami i suchy potok z oczkiem przepiękne.
Zaglądam na ten tytoń piękny jest w dużej lepiej. Jednak każda roślina jak jest jej dużo to ładnie wygląda.
Jeszcze kompostownikiem się zachwycam. Mój też duży ale bezkomorowy. Przy takiej ilości roślin trzeba taki mieć.
Wszystko uwielbiasz haha i weź tu człowieku ogranicz gatunki tyle jest pięknych roślin... werbenę i jeżówki też lubię
Werbenę sadziłaś czy po prostu sama się wysiała?