Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja "przyziemna" :) pasja 22:33, 08 lis 2021

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Takie som po cięciu w marcu

Dzięki Dość nisko przycięte .
Moje teraz mają tak jak piszesz ponad 120cm. tylko gole od dołu.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:27, 08 lis 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Jagoda wreszcie jakieś fotki som
Pokaż proszę berberysy Jak je tniesz? Mam je i jeszcze nie cięte i robią się łyse od dołu.0

Takie som po cięciu w marcu

Moja "przyziemna" :) pasja 22:20, 08 lis 2021

Do góry

Moja "przyziemna" :) pasja 22:17, 08 lis 2021

Do góry
A tu już jesień niedawna.

Moja "przyziemna" :) pasja 22:10, 08 lis 2021

Do góry
Nowa rabata. teraz widzę, jak do sierpnia śmiałki się rozrosły. Tu jeszcze nie ma seslerii. Może jeszcze zrobię aktualne zdjęcia.

Posadziłam tu sporo krokusów King of Striped i Grand Maitre (pomieszałam je).
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:45, 08 lis 2021

Do góry
Mój drugi, mniejszy Bloodgood. W ub roku stracił jedno rozgałęzienie, szkoda wielka. Jakaś wichura mu zywot uprzykrzyła. a nie była aż taka wielka.

zdj #2 to resztki lisci na osakazuki - płoną. Ale mało ich.

a tu liść osakazuki na tle 2 różnych sztuk bloodgood. Osakazuki jest dużo bardziej jaskrawe.

Pszczelarnia 21:44, 08 lis 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewa, na tej ławeczce przysiaduję. Zacisznie, ciepło. Poduchy i można nawet książkę pod kocykiem poczytać.

Dla tej nowej ławeczki porzuciłam starą ławeczkę z innej strony domu, z której widoki zawsze mnie rozpraszały.

Przepięknie i jeszcze masz czas na czytanie książek. Jak ty to robisz tak wszystko uporządkowane bałaganu nie widać.
Szpalery kompostowników. Myślałam że ja mam duży a ty masz takie same tylko kilka.
Po jakim czasie liście masz przekompostowane. Też w tym roku sporo liści wrzuciłam do kompostu szczególnie brzozowych i z klonów zielonych i nie wiem kiedy się spodziewać kompostu.
Sezon 2017 u Hanusi 21:31, 08 lis 2021

Do góry
Sylwio, Irenko, dziękuję Wam serdecznie za pamięć. Miło zobaczyć wpis z życzeniami.
Moja okolicznościowa impreza w niedzielę. Wnuki przeziębione,ja tez w trakcie dochodzenia do zdrowia po katarze, ale myślę, że już mamy za sobą chorobowe perturbacje. U wnuka w szkole tydzień kwarantanny, chociasż on był szczepiony podwójnie, i przed szczepieniem nie chorowas. Ale jak wszyscy, to wszyscy. Dobrze, że siedzieć w domu cięgiem nie musi, to mi przynajmniej zakupy może zrobić.

Staram się nie wychodzić. Bo katar nie wiem gdzie podłapałam. Wam również życzę zdrowia. Aby do wiosny.Teraz tylko parapetowe kwiatki. Aktualnie sadzonkuję pokrzywkę brazylijską. Kolor bordo,i zieona z brązem. Może do wiosny nie zasuszę.Mieczyki wysuszyłam w szklarni po wykopaniu, dziś oczyściłam i pójdą na zimowe leże do piwnicy. Dalie jeszcze w szklarni, a część na rabatach. MOże w czwartek z nimi zawojuję.I z ogrodu to by było tyle newsów.

Miłego wieczoru.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:25, 08 lis 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dzisiejsze kolory łapałam jak wyszło na chwilę słonce. Tego już jak na lekarstwo.

Ehhh niechże ten mój deren pagodowy variegata rośnie choć trochę w górę. Idzie na boki jak szalony a w górę nic!

Bardzo ładne klony ten ciemny bordo, a jaka to odmiana przydałby mi się.

Jeżeli chodzi o derenia pagodowego, a czy on ma przewodnika który rośnie do góry. Bo może z przewodnikiem jest cos nie tak i ze wzrostem problem. Mozesz któryś z bocznych pędów przywiązać do patyka w pionie. Dziwne, że rozrasta się na boki a nie wzwyż, jest szerszy niż wyższy.

Pozdrawiam
W ogródku Martki 21:11, 08 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Martwiłam się, a tymczasem "przypadkiem" znalazłam przed bramką paczkę, na którą czekałam. Jutro po pracy sadzenie, miejscówki przygotowane. Desdemona x 5, Jude de Obscure x 3, Lady Emma Hamilton x 3, Munstead Wood x 3, Princess Alexandra of Kent x 3. Lubię róże posadzone większymi, jednorodnymi plamami. Tak spróbuję u siebie.

Teraz stoją w wodzie na zewnątrz. Mam nadzieję, że to im nie zaszkodzi po kilkudniowej podróży.

Nic im nie będzie ładne sadzonki mają metki licencjonowane o ile dobrze widzę. Bardzo dobry wybór o ml oge miec Princes Aleksandra... Nie jestem pewna. Na pewno mam Munstead Woody piękna róża zapach na odległość się rozlega tylko pisadz tak aby nie była wystawiona na największy skwar mogą płatki się zważyć. Przynajmniej u mnie tak jest. Przykrywam ja pielucha tetrowa a na wyjazd robię jej parawan. A gdzie kupowałas. Chyba poznaje po wiązaniach sznurkiem jsk kupowałam Oliwie z Flor...
Sezon 2017 u Hanusi 21:00, 08 lis 2021

Do góry
Hanuś pospacerowałam dzięki Tobie brzegiem morza Dziękuję
A nie na spacer przyleciałam tylko zdrówka życzyć KochanaTo najważniejsze by zawsze być w formie i tego życzę, a prócz tego słonecznej pogody by takich spacerów jeszcze dużo było
Taki wiosenny bukiecik zostawiam i oby do wiosny Haneczko
Pszczelarnia 20:59, 08 lis 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Ewo, twoja figa rośnie w donicy? Stoi cały czas w szklarni?.Jeżeli tak, to czy ją jakoś dodatkowo zabezpieczasz na zimę?
Wszystkie owoce dojrzały?
Przcudnie, klimatycznie u Ciebie w ogrodzie. Jesienią ten klimat się jeszcze uwydatnia Szklarenka- Aaaaaaaaaaaach!Pozdrawiam!

Figa jest w donicy. Czeka cierpliwie na jakiś ciepły mur. W zimie dołowana w szklarni, latem pod chmurką. Nie wszystkie dojrzały i mają takie czarne kropki, nie jemy ich, nie wiem, co to jest za grzyb.

Część pustych pojemników- donic przygotowałam do zimy, żeby woda nie zamarzała w środku.

Sałatka pokrzywowa 20:50, 08 lis 2021

Do góry

Bardzo się cieszę, że mimo brzydkiej pogody, siąpiącego deszczu, przymrozków i wiatru, ciągle jest co przynieść do domu i wstawić do wazonu. Mam z tego taką frajdę, jak nie wiem, latem się tego nie docenia, a jesienią i wiosną każdy kwiatek cieszy potrójnie

Sałatka pokrzywowa 20:45, 08 lis 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 20:44, 08 lis 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 20:42, 08 lis 2021

Do góry
Z bukietu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:42, 08 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, cudne zdjęcia, jesień u Ciebie zachwycająca. A to "płonące na wietrze drzewo" jest przepiękne.
Sałatka pokrzywowa 20:41, 08 lis 2021

Do góry
W zeszły łikend też wyłowiłam część pistii, tzn. te najładniejsze, do przechowania w domu. Zobaczymy, jak się uda, fajnie wygląda w domu
Trochę kwiatków przywiozłam w aparacie

Z ogrodu

Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:40, 08 lis 2021

Do góry
Monika83 napisał(a)
.
Ciemierniki mam tylko 4,a kwitnie teraz ten pełny czerwony i biały niger szykuje się do kwitnienia.

I mam też korsykańskiego ale on jesienią nie kwitnie wogule. Zdj z wiosny korsykański.

Na ładną panoramę ogrodu to będę musiała poczekać z dobre parę lat bo wszystko małe jest np świerki,sosny rodki.kiedy to urosnie eh.

Dalsza część ogrodu który jeszcze nie skończony, tutaj pociągnę rabate dalej w taki łuk

Monika to maszduzy areał. Bardzo ładne nasadzenia. Nie rozdrabniacz się jak ja. Bergenie ładne. Rododendrony jeszcze małe ale jak urosną za 5 lat o ile nic nie wypadnie to będzie ładnie. A gdzie masz te piękne hosty nie bój się pokazuj. Chyba masz jakieś foty z lata panoramy.
Widać, że myślisz gdzie co będzie ładnie wyglądało.

A te rododendrony to w słońcu rosną czy jest tam jakiś cień.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:35, 08 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, a to zdjęcie można zatytułować "W morzu traw". Pięknie rosną i pieknie sie wybarwiły jesienią.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies