Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:39, 02 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Lotosy mam tak by ledwo krawędź kastry była pod wodą... by mi karpie tam nie robiły draki. Małe rybki wskakują, ale one już takiego spustoszenia nie robią. I mam wrzucone kamienie na powierzchni.
Lilie mam wybebeszone zawsze całkowicie.. i inne rośliny też.. już zdrowia do nich nie mam. Karmienie sałatą trochę pomaga, ale nie mam czasu na specjalne menu dla rybek.. Wiec grandzą i niszczą..
Na forum z karpami koi, chłopak pokazywał patent, doniczki od góry osłoniętę siatką jak się robi ogrodzenia. Ta siatka uniesiona nad doniczką z 8 cm, ryby nie mają jak dosiegnąć do żwirku
Przyjazny ogród 17:59, 02 lip 2015

Do góry
Mariusz dzięki za wszystko.
Zostały się bodziszki.. wsadziłam do doniczki.
Miały być jeszcze lilie i kokorycz... ot skleroza. Upominaj się.
Buziak wielki .....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:51, 02 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Na jakiej głębokości masz lotosy?Ryby nie skubią? ja mam wersję mini lotosika, na razie ma mini liście

Lotosy mam tak by ledwo krawędź kastry była pod wodą... by mi karpie tam nie robiły draki. Małe rybki wskakują, ale one już takiego spustoszenia nie robią. I mam wrzucone kamienie na powierzchni.
Lilie mam wybebeszone zawsze całkowicie.. i inne rośliny też.. już zdrowia do nich nie mam. Karmienie sałatą trochę pomaga, ale nie mam czasu na specjalne menu dla rybek.. Wiec grandzą i niszczą..
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:42, 02 lip 2015

Do góry

i rybki

i lilie wodne

Ogródek Iwony 13:24, 02 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, trawy, to nowa przygoda. Sprawdziłam u ciebie, ze interesują cię wysokie. Te, co mam, są albo od jesieni albo od wiosny. Nie mam jeszcze doświadczenia, ale zaglądający tu na pewno skomentują i doradzą.
Niewiem, czy to dobre tło okrywowe, bo o tej porze jeszcze nie wszystkie są wysokie, niektóre dopiero rosną. Ale ja nie mam doświadczenia, może tak jest u mnie dlatego, ze sadzone wiosną, muszą się przyjąć na nowym miejscu?
To jest Miskant Gracilimus, posadzony jesienią, najładniej przyrósł od wiosny:

Następny, to Miskant Variegatus. Białozielony.

Potem Miskant Klaine Fontanne

Miskant Grosse Fontanne - wyższy, rośnie w plecach róży w połączeniu z perovską i werbeną. Tych jeszcze nie widać.

Następny, dekoracyjny i niższy Miskant Morning Light

Iwcia pierwsza fotka powalająca jak w akwarium czerwoniaste róże cudo no i lilie przepiękne ślicznie ślicznie praca nie poszła na marne to widać wiec teraz podziwiać pewnie fajnie się siedzi na tarasiku co ? boziole
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:11, 02 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Co to trawka już kwitnie w lewym dolnym roku??
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:05, 02 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
Ten wątek jest mocno aktywny więc korzystam

czy ktoś ma różę Royal Jubilee - pls o opinie

Ania wybacz

a teraz na temat - podglądam i podczytuję - i wiem już jaki mam styl ogrodu - otóż zbieracza , chciałam napisać, że jesteś prekursorem tego nowego stylu ale Tobie jakoś to zbieractwo przeszło na styl bardziej profesjonalny w kierunku naturalnego - cudne masz plamy kolorów!

uzależniona od koloru i zapachu pozdrawiam

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:01, 02 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A mnie się wydawało czy też ta ożanka Vivy miała być fajna niska na obwódki? Mam cały zagon - bezproblemowa.

U mnie niska to nie jest... ale to u mnie ..
Lilie wyparte przez róże..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:56, 02 lip 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Aniu mówisz i masz fotkę

A to 6 + to w życiu bym nie pomyślała że Ty o kg mówisz. Kobieto grzeszysz- u mnie to skali brakuje więc musiałabym sobie w łeb chyba strzelić a jak widać tego nie robię. A ja zachorowałam znowu na różyczkę. Na wiosnę pooddawałam sporo róż koleżance ale te żółte i czerwone a wczoraj zakupiłam nowe m in. Pomponellę , Pastellę, Minervę. I teraz szukam dla nich miejsca- zawsze mam ten problem ( i z tego się chyba nie wyleczę ) Pozdrawiam bardzo gorąco- i jakbyś jakąś kawkę robiła dla paru osób to pamiętaj o mnie.

Kawka się chyba przyszykuje, ale gdzieś w drugiej połowie lipca. Czuj się zaproszona

Problem miejsca.. to podstawowy problem ogrodnika Reszta to mały pikuś

Lilie zaczynają

Ogród z łezką II 10:12, 02 lip 2015

Do góry
Kasiu, proszę o dokładne informacje, co zrobić aby posiadać takie piękne lilie. Czy Ty posadziłaś kilka cebulek obok siebie, czy tak Ci się rozrosły z jednej cebulki? Ja mam kilka lilii, ale nie rozrastają się. Ciągle są pojedyncze.
Ogród z łezką II 08:57, 02 lip 2015

Do góry
Meldunek z wczorajszego popołudnia :
- w łezce buksiki ostrzyżone + jeszcze jeden

- większość przekwitłych kwiatów usunięta
- oprysk na mszyce na daliach
- oprysk na grzyba (już to białe paskudztwo włazi na klona Crimson Sentry)

czyli nie jest źle. Zostały mi 23 buksy do wykulkowania...

następne dalie rozkwitają

lilie na salonowej szaleją

W kamiennym kręgu od początku 17:28, 01 lip 2015

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Aniu, Kamienny jak zawsze piękny
Pozdrawiam ciepło

Magdziu, dziękuję, że zaglądasz
Dla Ciebie dzisiejsze lilie

Ogródek Iwony 12:30, 01 lip 2015

Do góry
Iwonko, ognista ładna Lilie dodają jej uroku. Brzoza ładnie się wpasuje w to miejsce, które jej znalazłaś.
Tak w ogóle, to masz wielką łatwość dopasowywania roślinek do siebie. Mam wrażenie, że to takie naturalne u Ciebie.
Liliowo i kolorowo:) 08:29, 01 lip 2015

Do góry
Niestety nie wiem co to za róża Danusiu

U Ciebie na prawdę bajkowo, pięknie urządziłaś!!!

Moje różowe lilie masz jak w banku W sierpniu będę kopać.
Ogród z łezką II 08:17, 01 lip 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Lilie masz CUDNE) A te liliowe czy rozowa piękne Takie zdrowe, czym je nawozisz?

Wiem, że Ciebie lilie nęcą Danusiu. Masz zaklepane u mnie

Dostały wiosną Azofoskę.
Ogród z łezką II 07:08, 01 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
To teraz lilie może...

Lilie masz CUDNE) A te liliowe czy rozowa piękne Takie zdrowe, czym je nawozisz?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:23, 30 cze 2015

Do góry
Kolejne liliowce zakwitły

i lilie

Przyjazny ogród 23:14, 30 cze 2015

Do góry
Lilie przepiękne.
W kamiennym kręgu od początku 23:12, 30 cze 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
lilie prześliczne

Dominiko, następne lilie czekają z kwitnieniem w blokach startowych
Ogródek Iwony 22:31, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.

Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe

Iwonko, czy pod bukiem to trzmielina? Mogłabyś zrobić jej zdjęcia? Moja się właśnie ukorzeniła i planuję zrobić coś podobnego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies