Na forum z karpami koi, chłopak pokazywał patent, doniczki od góry osłoniętę siatką jak się robi ogrodzenia. Ta siatka uniesiona nad doniczką z 8 cm, ryby nie mają jak dosiegnąć do żwirku
Mariusz dzięki za wszystko.
Zostały się bodziszki.. wsadziłam do doniczki.
Miały być jeszcze lilie i kokorycz... ot skleroza. Upominaj się.
Buziak wielki .....
Lotosy mam tak by ledwo krawędź kastry była pod wodą... by mi karpie tam nie robiły draki. Małe rybki wskakują, ale one już takiego spustoszenia nie robią. I mam wrzucone kamienie na powierzchni.
Lilie mam wybebeszone zawsze całkowicie.. i inne rośliny też.. już zdrowia do nich nie mam. Karmienie sałatą trochę pomaga, ale nie mam czasu na specjalne menu dla rybek.. Wiec grandzą i niszczą..
Iwcia pierwsza fotka powalająca jak w akwarium czerwoniaste róże cudo no i lilie przepiękne ślicznie ślicznie praca nie poszła na marne to widać wiec teraz podziwiać pewnie fajnie się siedzi na tarasiku co ? boziole
Kasiu, proszę o dokładne informacje, co zrobić aby posiadać takie piękne lilie. Czy Ty posadziłaś kilka cebulek obok siebie, czy tak Ci się rozrosły z jednej cebulki? Ja mam kilka lilii, ale nie rozrastają się. Ciągle są pojedyncze.
Iwonko, ognista ładna Lilie dodają jej uroku. Brzoza ładnie się wpasuje w to miejsce, które jej znalazłaś.
Tak w ogóle, to masz wielką łatwość dopasowywania roślinek do siebie. Mam wrażenie, że to takie naturalne u Ciebie.