Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u stóp klasztoru 16:02, 23 cze 2011

Do góry
Geniu - ale mnie zaskoczyłaś pytaniem aż powąchałam i ....nic . nic a nic nie pachnie w przeciwieństwie do owoców.

Aniu - owocu jest mnóstwo ,co roku. dobra herbatka w połączeniu z pysznogłówką teraz zasuszoną .

Sebek w jesieni rozdałam chyba z 50 lilii. -pomarańczowych .

a tak wyglądało w tamtym roku . nie podobało mi się . tak się hole....rozmnożyły ,że wyszedł cyrk i kicz

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:33, 23 cze 2011

Do góry
A na dziś mam dla Was różyczkę

Podobno angielki nie kwitną drugi raz a mi w donicy wypuściły nowe pędy, choć chyba nie będą kwitnąć obficie - ale będą. Ale dziś jeszcze zauważyłem na nich mszyce - jutro popryskam.

Kwitną hosty

Balkon wygląda znów inaczej
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:30, 23 cze 2011

Do góry
Pojawił się u nas temat perzu i mam pytanie - czy wyhodowałem sobie taki piękny okazik?

Nie ma go u mnie dużo i ta kępka zniknie na pewno bo będzie tu znów przyszła rabata, ale gdzieniegdzie chyba doszukałbym się go w trawniku. Ale przyszły oprysk Bofixem powinien pomóc?
W ogródku Niage 12:11, 23 cze 2011

Do góry
Niage napisał(a)
Safoya, znalazłam bez problemu

Ok. 21.30 przeszła straszna nawałnica. Grzmoty, błyskawice okropne, grad, deszcz i bardzo silny wiatr, który wyginał drzewa niemal do poziomu. Przewrócona jest wierzba iwa szczepiona na pniu, nie wiem, czy tylko tak mocno się przechyliła, czy też jest złamana. Na dodatek przewróciła się na krzaczki róż Odsunęłam ją tylko. Jutro ocenię szkody, bo po ciemku niewiele widać. Pstryknęłam jedno zdjęcie, niewiele widać.

wierzba już dosyć duża była, nie wytrzymała naporu wiatru

Strasznie mi przykro Mam nadzieję, że ją uratujesz.
Mi też połamało niektóre przyrosty. Straciłam też dużą donicę.
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 12:00, 23 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładnie wyglądają białe różyczki ja mam takie okrywowe 3 krzaki u Ciebie ładnie by wyglądały bo się kładą)

Wygląda jak moja Swany Pięknie Ci kwitnie. Mam taki krzaczek w pączkach i wciąż na niego czekam.
Nasz mały świat 11:08, 23 cze 2011

Do góry
Tak Haniu, jeziorko jest tuż za płotem...
Warzywniaka miało nie być, ale w ubiegłym roku kupiłam kilka sadzonek truskawek i wiosną stwierdziłam, że może jednak...

Obiecałam zdjęcie Barkarolli... żeby można było przesłać również zapach...

a to Bernstein Rose

i Cariba

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:09, 23 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A teraz żeby nie było tak pięknie .... mam problem z jednym bukszpanem. Czy wiecie co mu jest?

pryskany mospilanem, podlewany magiczną siłą do ogrodu..... Coś go atakuje z żyjątek?

Hej! Mój bukszpan też tak wygląda. Przed przycięciem myślałam,ze coś go atakuje, pryskałam. Po cięciu jeszcze gorzej. Może to faktycznie deszcze? Poczekamy, zobaczymy
Cały rok w ogrodzie 10:08, 23 cze 2011

Do góry
Dzięki Gabrielo za linka

Widoczki z ogrodu

Pogaduchy skowronków 09:52, 23 cze 2011

Do góry
witajcie skowronki
siadam na chwilę przy kawce-Jaga dzięki i Haniu cudny wianek !

dziś dzień ojca! wszystkim ojcom najlepsze życzenia a wieczorem noc świętojańska i puszczanie wianków!

że przypomnę o Bożym ciele ważne święto więc zaraz idę do kościółka, potem plotę wianek

Pogaduchy skowronków 08:09, 23 cze 2011

Do góry
Aguś ,dzięki za kawkę........chętnie skorzystam.
Miłego dnia życzę.
Dziewczyny,czas szykować wianki na wieczór,a chłopcy ......... rozpalają ognisko.
Ogródek Hanusi po zimie 08:05, 23 cze 2011

Do góry
Dziś wigilia Św.Jana.Czyli noc sobótkowa.
Panienki puszczają na wodę wianuszki

.....
Pogaduchy skowronków 08:01, 23 cze 2011

Do góry

Dzień Dobry
Poranna kawa dla Wszystkich.
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 02:05, 23 cze 2011

Do góry
Ładnie wyglądają białe różyczki ja mam takie okrywowe 3 krzaki u Ciebie ładnie by wyglądały bo się kładą)
Ogród Marty 01:07, 23 cze 2011

Do góry
odsłoń bardziej ten świerk, bo roślinom potrzebne światło, a wtedy będziesz mogła tam coś podsadzić, zależy jaka to będzie rudbekia? czy niska czy wysoka?a znasz taką?
Zielono mi! 00:09, 23 cze 2011

Do góry
grama napisał(a)
Dzięki, powoli zdrowieję. A tu taka robota nas czeka...

Wiem, zwariowaliśmy, ale tak nam się zamarzyła taka "podkładka" pod meble w naszym "lasku", które stale trzeba przenosić, żeby wykosić. A że drewno dębowe mamy do palenia, no to stolarz pociachał i teraz już tylko ułożyć...

Fajny pomysł z taką nawierzchnią Trochę trzeba będzie uważać, gdy będzie mokro, bo drewno wtedy zrobi się śliskie. Ale bardzo ładnie takie okrąglaki wyglądają. Na pewno musi być dobry drenaż, żeby drewno od spodu nie gniło. Na sam spód dałabym piasek, potem drobnego żwirku, a jako wypełnienie między krążkami grubszy żwir. I Ty Grażynko i Maciej wygraliście podejmując taką decyzję. Działajcie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:07, 23 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A teraz żeby nie było tak pięknie .... mam problem z jednym bukszpanem. Czy wiecie co mu jest?

pryskany mospilanem, podlewany magiczną siłą do ogrodu..... Coś go atakuje z żyjątek?

Może przedobrzyłaś z nawozem ???Lub tym do pryskania???
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:05, 23 cze 2011

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:58, 22 cze 2011

Do góry
szałwie c.d.

a to chyba Rajgas - pewności nie mam. kupowałam malutką sadzonkę, niedawno przesadzałam, bo już się nie mieściła

U Justyny 23:55, 22 cze 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Premiera, można by powiedzieć
dzisiaj zupełnie nowe widoki z ogrodu - sezon pierwszy

i z drugiej strony....

Delphinium Elatum New Millenium Series, dalej nn w tym roku jeszcze niska.....ale ma mieć docelowo około 160 cm zebrinus również jeszcze w tym roku niższy......

najfajniejsza na razie na nowej rabacie na obwodzie.....niziutka szałwia omszona "Marcus"

trawa Imperata cylindrica "Red Baron" z własnej rozsady, którą łatwiutko zrobić.......

Takie moje małe radości....

Śliczne te Twoje małe radości. Zebrinus iluletni? Fajny. Ja zasadziłam na wiosnę, ale jeszcze jest lichutki. Zazdroszczę wiedzy na temat roślin.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:45, 22 cze 2011

Do góry

moja ulubiona lawenda

a tutaj z szałwią lawenda ang. Rosea

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies