Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Niage

W ogródku Niage

zbigniew_gazda 09:35, 23 cze 2011

Wielka szkoda. Porób zdjęcia jak to teraz wygląda. Może nie jest tak żle. Ania dobrze mówi z tymi palikami. Korzenie muszą zacząć trzymać roślinę mocno .
Sebek 11:38, 23 cze 2011

Mam nadzieję, że roślinom nic nie jest ...
Safoya 12:11, 23 cze 2011

Niage napisał(a)
Safoya, znalazłam bez problemu

Ok. 21.30 przeszła straszna nawałnica. Grzmoty, błyskawice okropne, grad, deszcz i bardzo silny wiatr, który wyginał drzewa niemal do poziomu. Przewrócona jest wierzba iwa szczepiona na pniu, nie wiem, czy tylko tak mocno się przechyliła, czy też jest złamana. Na dodatek przewróciła się na krzaczki róż Odsunęłam ją tylko. Jutro ocenię szkody, bo po ciemku niewiele widać. Pstryknęłam jedno zdjęcie, niewiele widać.

wierzba już dosyć duża była, nie wytrzymała naporu wiatru

Strasznie mi przykro Mam nadzieję, że ją uratujesz.
Mi też połamało niektóre przyrosty. Straciłam też dużą donicę.
Niage 12:16, 23 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Wielka szkoda. Porób zdjęcia jak to teraz wygląda. Może nie jest tak żle. Ania dobrze mówi z tymi palikami. Korzenie muszą zacząć trzymać roślinę mocno .

Po obchodzie ogródka myślę, że nie jest źle Jest bardzo mokro, skorzystają przede wszystkich drzewa z tej wilgoci. Wysokie kwiaty się poprzechylały. Kilka ostróżek niestety złamało się. Wierzba miała palik, ale po prawie 4 latach zgnił w ziemi i dlatego silny wiatr zrobił swoje. Wierzba nie jest złamana, może gdzieś ma naderwane korzenie. Nie miałam nowego palika tak wysokiego, więc zrobiliśmy prowizorkę, z dwóch jeden, a jutro kupię odpowiednio wysoki. Na szczęście róż nie połamało. Jest dobrze
Sebek 12:35, 23 cze 2011

No to fajnie. Ostróżki możesz ściąć do wazonu
Niage 12:47, 23 cze 2011

Sebek napisał(a)
No to fajnie. Ostróżki możesz ściąć do wazonu

Wiesz, one już przekwitały, miały nawet zawiązki nasion, do wazonu się nie nadają. Nasionka uzyskam z tych, co pozostały

Safoya, rośliny odrosną, u mnie też, a donicy szkoda, bo zapewne droga była Ale cóż, szkody w ogrodach zawsze są, Jest okazja na nowe, może lepsze rośliny, czy ozdoby. Co byśmy robili?
Jagna 13:18, 23 cze 2011

Dobrze, ze nie jest źle. Zaskoczyłaś mnie że twoje ostróżki juz wiązały nasiona, moje dopiero zaczynają kwitnąć.
monteverde 23:04, 23 cze 2011

Gieniu, dobrze ,że dużych strat nie poniosłaś, deszcz się przyda dla drzew, a wierzbę ob depcz i podlewaj po trochu,żeby korzenie oblepiły się ziemią,żeby nie było wolnego miejsca, to szybko dojdą do siebie)
Niage 23:24, 23 cze 2011

monteverde napisał(a)
Gieniu, dobrze ,że dużych strat nie poniosłaś, deszcz się przyda dla drzew, a wierzbę ob depcz i podlewaj po trochu,żeby korzenie oblepiły się ziemią,żeby nie było wolnego miejsca, to szybko dojdą do siebie)

Właśnie tak Aniu zrobiłam
A po burzy spokój, jak śpiewa K.Cugowski. Dziś był śliczny, słoneczny dzień.

Sebek 23:26, 23 cze 2011

Piękne zdjęcia