Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:13, 05 lis 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj szkoda z tym adresem że się nie można dostać.
Jakbyś miała jakaś fotkę panoramiczna jak to wygląda u ciebie.
Pokaż też ciemierniki.
. To jest ten z Double Ellen Red, wiosną był bardziej czerwony.

i Niger White January.
Mój ogrodowy pamiętnik 09:37, 05 lis 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Jesienią bardzo doceniam kosiarkę. Grabienie liści za długo trwa. W trakcie roboty.

Przejrzałam ostatnie zdjęcia, troszkę poczytałam o kompoście i dżdżownicach (ja bym go jeszcze do wiosny zostawiła), cudnie masz kochana!
A to zacytowana przeze mnie zdjęcie jest rewelacyjne, taki idealny zielony dywanik! Schodki świetnie w tym miejscu wyglądają
Pozdrawiam!
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:58, 05 lis 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Świdośliwa już łysa ,natomiast trawy jeszcze zdobią

Mamuniu, jak pięknie!!!
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:57, 05 lis 2021

Do góry
Monika83 napisał(a)
Diamantino.

Czy to jest niższa odmiana? Np jak Bobo?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:44, 05 lis 2021

Do góry
Humor sobie poprawiłam ale za to martwię się czy przetrzymają zimę .Okryję je moze dadza rade .

Ogród prawie wymarzony … 08:39, 05 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Justyna, świetne to ostatnie ujęcie, masz ładny krajobraz w tle. A są szanse, że będzie jeszcze ładniej Ambrowce piękne, trzymam kciuki, by trafiły na zaplanowane miejsce, te drzewa są bardzo dobrym wyborem A swoją drogą, nie mogę się nazachwycać kształtami Twojej nieregularnej ścieżki. Ekstra.

Dziękuję Czekam na te ambrowce z niecierpliwością, ale tak sobie myślę czy nie lepiej wyglądałyby tu drzewa o pokroju stożkowatym bądź nieregularnym - np tak jak moje śliwy
Co do ścieżki to alternatywa do płyt betonowych, które chciałam ułożyć właśnie w taki sposób ale cena płyt mnie powaliła więc ścieżka jest z tego samego materiału co podjazd.

tu ścieżka w całej okazałości- zdjęcie sprzed dwóch lat

Metamorfozy ogrodowe 08:35, 05 lis 2021

Do góry
Ala już podpisałem(wyżej)
04.2014

2021

2021
Zieleń, drewno i antracyt 08:34, 05 lis 2021

Do góry
Jestem dobrej myśli. Rudy ma apetyt, oko nie wygląda gorzej, oby tak zostało

Ogrodowo planowałam dzisiaj ogarnąć otoczenie drzewek owocowych, ale pogoda skutecznie mnie powstrzymuje. Wczoraj przez chwilę było pięknie . Za płotem (z jedynej niezabudowanej jeszcze strony) liście świeciły na złoto. Niestety pół godziny później nadeszła wichura z deszczem i tak trzyma się tutaj do teraz Złota na drzewach już brak, ostały się resztki na moich grabach. Plus taki, że wywiało mi sporo liści z trawnika.

Prosty pomysł na aranżację wzdłuż ogrodzenia ale bez thuj, żywopłotu. 08:23, 05 lis 2021

Do góry
Walka z ogrodem trwa, mamy posadzone trochę roślinek, wyrównany teren i posianą trawę dnia 30.10.2021.

Szanowni Państwo, z Waszego doświadczenia, wzejdzie czy nie wzejdzie trawa ?
W ciągu dnia mamy 14-18 stopni, z rana 4-6 , jak na listopad to i tak ciepło..

Gotek który przywoził ziemię doradzić aby przykryć nasionka włókniną.
Oczywiście po posianiu zostały pograbione, lekko przykryte glebą a na końcu śmigane było walcem.

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:59, 05 lis 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszły zakupione parocje
Jestem bardzo zadowolona wys.1-60-1,70 m

Posadzone...
Parocja bez liści,za to berberysy płoną

Takie listki znalazłam w kartonie,śliczne

Parocje są przepiękne, ładne okazy kupiłaś i na tej rabacie fajnie wyglądają, wiosna i jesienią będziemy podziwiać
Ogród Basi 07:53, 05 lis 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Beatko, dzięki za odwiedziny.
Ten bentonit mieszałam z mączką bazaltową, glinką dla wędkarzy i takim kupowanym kompostem bo nie miałam własnego. Rozsypany został na rabacie za ogrodzeniem, przy ulicy gdzie ziemia to po prostu żółty piach. Sadząc tam jałowce zaprawiało się tylko mały dołek a reszta rabaty to piach. Człowiek nie miał wtedy pojęcia jak powinno przygotować się ziemię dla roślin.
Akurat dla jałowców to jest tam OK. Ten bentonit z pozostałymi składnikami na pewno trochę poprawił jakość tamtej ziemi, trzymanie wilgoci i tak w ogóle. Nie wiem jak jest z ph gleby. Nie badałam jej wcześniej i teraz też nie. Ale to na prawdę żółty piach. Tam wiele lat była droga między ogródkami działkowymi. Nikt nigdy tam nic nie dodawał do ziemi.
Negatywnych stron tego dodatku do ziemi nie zauważyłam.
Beatko, ja poszukam tego sprzedawcy, może znajdę. Kupowałam to na Allegr....
Zaraz wstawię zdjęcia tych piaszczystych rabat przy ulicy, dla których to było przygotowywane.

Wspaniale przycinane i formowane.
Żałuję, że za późno moje zaczęłam ciąć, teraz ciut potrwa zanim coś osiągnę sensownego. Jedynie kulki od lat juz mam ok.
Przedziwny Ogród 22:46, 04 lis 2021

Do góry
AgataM napisał(a)

Agatko! Piękna jesień, rabata po prostu płonie kolorami, cudnie.
Podobnie, jak Basia jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu w telewizji.
Sezon 2017 u Hanusi 22:31, 04 lis 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Hanusiu! Chryzantemki pięknie kwitną.
Co do kamyków, to mam na podjeździe przed domem (bo wodę przepuszcza) i nie mam sił do niego. Nie lubię stosować chemii (jak radzą mi znajomi), bo nie chcę się sama truć. Wszystko mi się w tych kamykach sieje, chwasty i kwiaty przeróżne, np.pachnące fiołki i niezapominajki wiosną, potem rudbekie i kosmosy. Nawet malwy przez płot od taty się zasiały. Oczywiście trochę sama jestem sobie winna, bo serce mam miękkie, no i jak tu fiołki wyrwać, niech sobie zakwitną, no to mam za swoje.
Pozdrawiam.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:20, 04 lis 2021

Do góry
Limelight

Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:07, 04 lis 2021

Do góry
Grandiflora

Little Lime
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:51, 04 lis 2021

Do góry
Diamantino.
Przerabianie ogródka pod swój gust 21:41, 04 lis 2021

Do góry
Ta rasa jest cudowna, ich nieufnosc jest dla mnie zaleta a nie wada.
A nad morzem spotkalismy mame ze szczeniakami- owczarka podhalanskiego

Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:34, 04 lis 2021

Do góry
Phantom.
W Kruklandii 21:28, 04 lis 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Trochu fot, ale w tym roku bez szału...

Zielono jest, akcenty kolorowe też są, porządek jest, Juzia jest! wszystko się zgadza
Zachwycam się tym układem rabat. Lubię Twoje kulki.
Sezon 2017 u Hanusi 21:17, 04 lis 2021

Do góry
Ja jestem starego chowu, i u mnie ziemia to grunt.A mieć grunt, to mieć chleb i
do chleba. Każda grudka w cenie, bo daje plon. Kamień plonu nie daje, wyrzucało się go na miedze. Anglicy z tego układania zrobili jednak korzyść, zastosowali jako osłonę od wiatrów.

A dziś u nas jest modne wysypywanie kamieni na drogi i podjazdy. I tu nie mam pretensji i uwag. Ale już na rabatach, to mnie drażni. Chociaż nikomu nie bronię, każdy u siebie panem. I nic mi do tego. Ot takie moje przemyślenie jesienne. Co by mi zostało z ogrodu, jakbym tak sobie wysypała 2 wywrotki kamieni? Pewnie nikt by nie płakał, ale jak ja bym się czuła w takim otoczeniu. Po co mi wtedy taki ogród? Gdzie nawet boso pochodzić po nim nie można? Nie, to nie dla mnie.

Wybaczcie, kończę dyskusję, róbcie jak chcecie i lubicie, i tak żeby Wam pasowało!
Nie patrzcie na mnie.

Niech Wamkwiatki kwitną od stycznia do grudnia!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies