Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:24, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mówiąc o pięknych ogrodach.. miałam na myśli również Twój
To nie dane było zobaczyć... ale zieleń seledynowa liści i kwitnace storczyki na drzewie... teraz tylko zieleń...

Dziękuję za wizytę.. niedosyt niedosyt, niedosyt..

Aniu zawsze tak jest... nie miałam sumienia na dłużej
za fotkę dziękuję, jak tylko wrócimy do domu będziemy się rozglądać za wysoko szczepioną katalpą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:18, 06 sie 2014

Do góry
dziękuję za wszystkie ochy... przyznam po cichutku, pomimo że tu fajnie to brakuje mi mojego ugoru
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 16:09, 06 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

Czy sformułowanie "energetycznie" nie jest infantylnym określeniem pstrokacizny?
dla mnie energetyczne to nic innego jak dające energię
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 16:08, 06 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Tygrzyki paskowane - tłuste samice rozlokowały się blisko siebie

Kurczę nigdy nie patrzyłam na rabaty z tej strony - muszę częściej

Prawie wszystkie miejscówki zajęte

pięknie kolorowo i energetycznie, czasami warto spojrzeć z innej strony
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:56, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Powolutku do Was pozaglądam... ale teraz muszę mykać z forum..

To sie podobało.... nie kulki bukszpanowe, bonzaje dla ubogich i bogatych.. kulki cisowe.. tylko rabaty kwiatowe.... Przy kwiatkach najwięcej czasu zeszło.. ja sie temu nei dziwię.. bo ogród bez kwiatów????

bo ta rabata jest urokliwa, nie wiem czemu ale nie zauważyłam kwiatostanów na rozplenicy....
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:50, 06 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma

A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai

wzruszające
ale zasłużyłaś sobie jak nikt na te słowa. Rób to co masz robić dalej... wierzę, że może być tylko dobrze!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:27, 05 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

to przerzuć się na wcześniejszą godzinę w tvn 7.55

Wiesz co oglądam Maje zawsze jak na nią wpadnę w tv plus tvn player każdy odcinek nagrywam i oglądam kilka razy tak więc nic mnie nie ominie. Żona się złości czasami, jak można oglądać coś kilka razy w ciągu dnia ale i tak oglądam. Co do 7:55 to śpie wtedy to jedyna szansa na więcej snu po całym tygodniu a często jestem po disco ( moje 2 hobby) wracam koło 3 rano i nie ma szans o tej porze wstać
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:22, 05 sie 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Nie tylko dzieci lgną do Mai

Przyznaje się bez bicia

Aniu gratuluje takiego gościa. Już nie mogę się doczekać tego odcinka. Co niedziela walcze z synkiem o 9:05 kto ogląda tv. Ja chce Maje on bajki i tak się każda niedziela zaczyna u mnie w domku. Pozdrawiam gorąco

to przerzuć się na wcześniejszą godzinę w tvn 7.55
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 05 sie 2014

Do góry
Muminek jest cudnie słodki, na żywo jeszcze bardziej rozkoszny niż na fotkach, ma cudnie zadarty nosek, rozmarzone oczka, świetną czuprynkę,śmieje się na okrągło i nie jest już taki podobny do taty
Aniu super, że lotos zakwitł! przyglądaliśmy się uważnie pąkowi.
Już nie mogę się doczekać tego odcinka. Zawsze w niedziele oglądamy Maję przy kawie teraz na pewno dołączą chłopaki. Dumni są że byli w ogrodzie w którym był kręcony program
Ogród z pompą 19:33, 05 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kurzą stopa, wodze w powiadomieniach ogrod z pompą i sobie myśle CO TO???? A tu zmiana nazwy super

Dzięki Ano.
A Ty czemu nie na wczasach tylko się szwendasz?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:00, 05 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Korzystam z chwili wolnej i nadrabiam zaległości u Ciebie. Nie mogłam nie podpisać się pod tym, bo jakbym czytała o sobie
Doczytalam o spotkaniu i w ciemno sie pisze bo z ochotą obejrzałabym ten cudny ogrod. Nie wiem czy przegapiłem ale nie kojarzę tego miejsca ze schodkami i dwiema kulami...
Dla letniej przesyłam życzenia tymbardziej, że z 1996 mam sentyment...też skończyłam 18-stkę
Idę czytać dalej

Obie jesteśmy charakterne babeczki

Na razie nie robię żadnego wielkiego zjazdu, wolę kameralne spotkania, bo wtedy można każdemu poświęcić chwilkę. Ale nie wcześniej niż w drugiej połowie września. Na razie jestem pochłonięta pracą. Odezwę się do Ciebie, jak już będę w stanie zaproponować konkretny termin, może się uda dopasować czasowo. Zaproszenie otwarte

Miejsce ze schodkami zaraz przy zejściu z tarasu do dolnej części ogrodu. Zwykle pokazuję ujęcia w drugą stronę.
Dziękuję za życzenia dla pełnoletniej.

Pozdrawiam serdecznie
Ogród z pompą 18:15, 05 sie 2014

Do góry
Kurzą stopa, wodze w powiadomieniach ogrod z pompą i sobie myśle CO TO???? A tu zmiana nazwy super
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:10, 05 sie 2014

Do góry
Ostatnio byli cały dzień więc trzeba uzbroić się w cierpliwość
Wiem, ze bedzie pięknie bo inaczej być nie może!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:59, 05 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Zacznę od Ewki

Bardzo Ci dziękuję, ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd jeśli chodzi o mój wizerunek. Ostatnio na ten temat rozmawiałam z inną Ewką, jak internet może wykreować kogoś na inną osobę, niż jest w rzeczywistości. Tak więc wyjaśnię od razu, żeby nikt nie był rozczarowany.... Ja siebie samej nie postrzegam, jako delikatną i subtelną Raczej należę do tych z twardą skórą i d...ą, z tych co nazywają rzeczy po imieniu, co z subtelnością mało ma wspólnego Ponieważ jestem zodiakalnym bliźniakiem, to mam w sobie to drugie ja, które być może czasem dąży w tę delikatniejszą stronę mojej natury i tego wyrazem jest mój ogródCieszę się, że tak właśnie odbierasz mój ogród Pozdrawiam Cię serdecznie

Korzystam z chwili wolnej i nadrabiam zaległości u Ciebie. Nie mogłam nie podpisać się pod tym, bo jakbym czytała o sobie
Doczytalam o spotkaniu i w ciemno sie pisze bo z ochotą obejrzałabym ten cudny ogrod. Nie wiem czy przegapiłem ale nie kojarzę tego miejsca ze schodkami i dwiema kulami...
Dla letniej przesyłam życzenia tymbardziej, że z 1996 mam sentyment...też skończyłam 18-stkę
Idę czytać dalej
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

a po co to? kolejna robota, no musisz pokazac te cudo

No jak to po co? żeby było ładnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:43, 04 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

otóż to robienie kantu pomiędzy kostką brukową a trawnikiem. Jak byłam u Ani to była ot i cały w trakcie robienia.

a po co to? kolejna robota, no musisz pokazac te cudo
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:41, 04 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)

co to za panienka ta głupia?

Aniu- wiem że masz młyn- jak się zluzuje to napisz mi o co chodziło z tym kanckowaniem krawęzników jak u ciebie?

ps. trzymam mocno kciuki aby się poukładało tuliskam pyskulkę

Mogę Ci odpowiedzieć bo widziałam
otóż to robienie kantu pomiędzy kostką brukową a trawnikiem. Jak byłam u Ani to była ot i cały w trakcie robienia.
Uśmiałam się jak mnie Ania oprowadzała po ogrodzie, szłyśmy i Ania mówiła "tu to, tu to, tu tamto ot nic ciekawego" hahhah.
Ania próbowała nas zatrzymać dłużej, a ja mówiłam że tylko na chwilkę... skończyło się na kawie, grilu i ciachu, a chłopaczydła wymoczyły tyłki w basenie.... Piotr mówi do Kazka że się zbieramy by im już głowy nie zawracać bo mają jutro imprezę, a Kazek ze spokojem a cóż to za impreza, nic szczególnego parę osób...
Jeszcze raz wieeelki buziak.
Aniu jechaliśmy ponad 2 godziny bo objazdy były, w pewnym momencie objazd przechodził przez jakieś podwórko
Kosolkowa Pasja 22:54, 03 sie 2014

Do góry
Olu odpowiadając na Twoje pytanie: ja mam głównie hortensje Limelight i Grandiflora oraz Anabelle i co do nich mogę się wypowiadać. Mam też Vanilkę i inne, ale są na tzw. okresie próbnym tzn. oglądam jak rosną, jaki mają pokrój itd... Polar Bear nie mam, kupowałam kiedyś na prezent, to ładna hortensja. Ja mam posadzone swoje hortensje co 1,5-2 m, bo pomiędzy są jeszcze miskanty, które potrzebują miejsca. W tej chwili już jest za ciasno, istny busz. Więc zostaw swoim więcej miejsca, bo może w tym roku szału nie ma, ale za 2-3 lata to już będzie ) oczywiście jak jest za gęsto to można ciąć, ale po co ) Najważniejsze to wiedzieć jak chcesz je prowadzić czu na krzak czy na drzewko, jak szeroko i wysoko, jaki efekt chce się uzyskać
Szpalery ma m.in. Ana_art - podpytaj jak sadziła

Olu, i przede wszystkim nie śpiesz się i nie kupuj wszystkiego co Ci wpadnie w oko pooglądaj i poczytaj dobrze, a potem zaplanuj. Nie mieszaj za dużo gatunków na rabacie, nasadzenia jednego gatunku w większej ilości wskazane, żeby nie powstał misz-masz.

Pozdrawiam
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:25, 03 sie 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Kolejowa wymiata.....ale coraz bardziej mnie kuszą Umbry niestety nie pasują do mojego lasu

Zetusia, jak Cie kusza to nie stawiaj oporu

Marzena2007 napisał(a)
Powtórzę się za Zetką, kolejowa wymiata!
Wielkie dzieki za zdjęcia seslerii, piękniutka . Mam heuflerianę i jesienną.

Ściskam i trzymam kciuki za pszczólki.

Dzieki Madzenko

Stare pszczolki nie przezyly Niedobitki zostaly zaatakowane przez osy Niestety nie ostala sie nawet jedna stara pszczolka. Nie moglam nic zrobic... No coz, natura jest brutalna Serce boli, ale trzeba teraz zaopiekowac sie nowymi pszczolkami

Sebek napisał(a)
Ale wypiękniał Twój ogród - rośliny pod umbrami pięknie się rozrosły - jak i wszystkie inne badylki A kolejowa jak zwykle robi największą furrorę - jest jedyna i nie do podrobienia

Dzieki Seba, chyba pokaze przed i po, musze tylko pogrzebac w zdjeciach
Kolejowa jeszcze przejdzie lifting na wiosne Zeby juz wszystko bylo po Danusiowemu

Mala_Mi napisał(a)
Jeżówki różowe to posadź Pikolino, bo inne ci zdominują rabatę, rosna nawet na ponad metr..

Anek, dzieki Skarbulku W przyszlym roku, bo w tym odpuszzam juz zakupy

Ozz napisał(a)
Mądre księgi powiadają, że przy słabej matce najlepiej ją usunąć i...(tu różne sposoby, łącznie z podrzucaniem innych)

Piszą, że jak pszczoły odczują ,,sieroctwo"(brak matki) to dość szybko wyprowadzają matkę z larw (i tu najlepiej jakby były larwy od początku ,,matkowe", bo jak wyprowadzają ze zwykłych larw to jest słabsza).

Tylko nie mogę doczytać, czy to było gdzieś pisane w kontekście jakieś konkretnej pory roku :/

Pewnie piszę o oczywistościach, ale a nóż/widelec się przydadzą

Dobrze piszesz, ale w moim przypadku nie bylo juz jajeczek, z ktorych pszczoly mogly sobie wyhodowac matke ratunkowa, po drugie bylo ich juz za malo, nie dalyby rady A nowa matka tez nic by tu nie dala. Zginely

ana_art napisał(a)
Bociulek nie będę chwalić kolejowej, ale przypłocie hmmmm cudo...

Anulka, dzieki, jeszcze musze cos hortusiom w nozki posadzic, ale to kiedys. Teraz Zon kce sadzic przedplocie Zaskoczyl mnie

monitka napisał(a)
Bociuś pięknie ogród wygląda sesleria miodzio co to za odmiana? ma takie fajne limonkowe listki.
Czyżby już pierwsze kręcenie miodu było? U nas niezłe zbiory w tym roku
buziaki

Co do seslerii to nie jestem pewna odmiany Miodek zebrany, nie ma duzo, ale zawsze cosik jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:51, 02 sie 2014

Do góry
Aniu DZIĘKUJEMY za ciepłe przyjęcie. Mój Piotr powiedział ze jesteś super babka! I suszyła mi głowę...
Wierzę, że wszystko co aktualnie planujesz napewno wypali.
Madziu ciasto pyszne, chłopaki po drodze chwalili
A wszystkim powiem że ogród cudny i będę szukała wysoko szczepionej katalpy, bedzie aniowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies