Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:40, 06 sie 2014

MonikaH napisał(a)
Ależ się dzieje . Ogród jest fascynujący, nie doczytałam kiedy emisja? I tak mam nastawione stałe nagrywanie to rozpoznam

Zdecydowanie zakochałam się w jeżówkach, w tym roku powoli... w przyszłym bardziej poszaleję na zakupach (jeszcze miejsce trzeba przygotować). Pierwsze moje jeżówki...są od Ciebie, aklimatyzują się powolutku, bo bardzo ciepło mają. Werbena nie odczuła przesiadki w ogóle.
Czy kupujesz jeżówki lokalnie czy w necie? W Poznaniu i okolicach niestety niewielki wybór.

Staram sie kupować jeżówki namacalnie w szkółkach.. u nas jest tak jedna szkółka. I ma dobre ceny bo po 11 zł.
Ale czasami kupuję w necie. Na moja rabatę z cycami posadziłabym Supreme Cantalupe..sztywna i wysoka.. świetny odcień pomarańczu... u nas jej nei ma ..szkoda

Sadzonki jeżówki sie podniosą, nawet jak liście zdechną... urosną nowe... 90% powinno przeżyć .. i mateczka twoich siewek
Tess 15:41, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..

Pojechały, a jakże! Przywiozła mi Wanda - była u Ciebie na I zjeździe.
Cudnie rosną.
Mala_Mi 15:42, 06 sie 2014

ane3ka napisał(a)

Za namową Danusi

I słusznie..... też popieram..

I jakiś jeszcze obrazek..

Mala_Mi 15:45, 06 sie 2014

Tess napisał(a)

Pojechały, a jakże! Przywiozła mi Wanda - była u Ciebie na I zjeździe.
Cudnie rosną.

Ooo.. to taką okrężną drogą...
Wanda nam zniknęła z froum....

Wyrzuciłam krwawnika czerwonego... i posadziłam niska odmianę sadźca... Baby Joe.... liczę na niskość... bo jak nie to pójdzie śladem krwawnika..

leon60 15:46, 06 sie 2014

Lilia prześliczna, namawiałam niedawno teściów na taką u pana bylinowego ale wybrali inne... jak powiększę oczko mus nabyć
Jeżówki masz obłędne ! ! !
Aniu gdzie jest deszcz ? sucho jak diabli.... u Ciebie pewnie to samo
Mala_Mi 15:47, 06 sie 2014

Powolutku do Was pozaglądam... ale teraz muszę mykać z forum..

To sie podobało.... nie kulki bukszpanowe, bonzaje dla ubogich i bogatych.. kulki cisowe.. tylko rabaty kwiatowe.... Przy kwiatkach najwięcej czasu zeszło.. ja sie temu nei dziwię.. bo ogród bez kwiatów????

Mala_Mi 15:50, 06 sie 2014

leon60 napisał(a)
Lilia prześliczna, namawiałam niedawno teściów na taką u pana bylinowego ale wybrali inne... jak powiększę oczko mus nabyć
Jeżówki masz obłędne ! ! !
Aniu gdzie jest deszcz ? sucho jak diabli.... u Ciebie pewnie to samo

To piękniejsze wykupiliście... ale ta mi sie bardzo podoba
Nawet w oczku robię jarmark kolorystyczny
ana_art 15:50, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma

A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai

wzruszające
ale zasłużyłaś sobie jak nikt na te słowa. Rób to co masz robić dalej... wierzę, że może być tylko dobrze!!!
ana_art 15:56, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Powolutku do Was pozaglądam... ale teraz muszę mykać z forum..

To sie podobało.... nie kulki bukszpanowe, bonzaje dla ubogich i bogatych.. kulki cisowe.. tylko rabaty kwiatowe.... Przy kwiatkach najwięcej czasu zeszło.. ja sie temu nei dziwię.. bo ogród bez kwiatów????

bo ta rabata jest urokliwa, nie wiem czemu ale nie zauważyłam kwiatostanów na rozplenicy....
MarekW 17:27, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Maja odkryła u mnie kilka odmian jeżówek .. o których zapomnialam...
Najbardziej podobały się pomarańczowe... i pomarańczowa rabata, chociaż to nei jej kolory ... decyzja o wyrzuceniu juk była słuszna
Chociaż rabata nieskończona i młoda.. to dostałą swoje 5 minut w TV... i mam pomysła co dołożyć do moich "cycków" z tawułami.. by dopasować je do otoczenia bez wyrzucania... pomarańczowe róże.
Specjalistki różane..co polecacie w tym kolorze???

Aniu droga super nagranie i ogród jak najbardziej zasługuje by go upowszechniać a w kwestii róż pomarańczowych proponuję różę Mary Ann, dla mnie rewelacja, piękne pełne kwiaty, kolor to taki przybrudzony pomarańcz.