Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:14, 23 kwi 2022

Do góry
Narcyzy miniaturowe
Ogród prawie wymarzony … 10:09, 23 kwi 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Mam i ja

Piękne!

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:07, 23 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Kolejny plan na tez sezon: spory kompostownik
W domu mamy 3 nowych lokatorów produkujących obornik bardzo dobrej jakości i tyle go produkują, że aż musimy znaleźć nowe, większe miejsce na kompost

Powiem Wam że te bobki, to nam wrażenie że nawet można by dać bez kompostowania gdzieniegdzie
Ash

Rychu

Leila

O Matko !! . Śliczne futra❤️
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:58, 23 kwi 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Asia mam, ale nie bardzo mam jak przywieźć trochę się obawiam ładować do mojego auta żeby sobie smrodku nie zostawić, a przyczepki nie mam. Ze stadniny to ile chcę mogę wziąć bo córka ma na konikach śmiga.

Moja droga! Ja kupiłam sobie takie zwykle wiaderka malarskie z pokrywkami w markecie budowlanym i w nich wożę moim luksusowym peugeotem.
Nic nie wali.

O takie jak tu stoją na obrazku w prawym górnym.

No weź oszczędź na tym chociaż
Wiaderka później używam do gnojówki z pokrzyw.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:46, 23 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Kolejny plan na tez sezon: spory kompostownik
W domu mamy 3 nowych lokatorów produkujących obornik bardzo dobrej jakości i tyle go produkują, że aż musimy znaleźć nowe, większe miejsce na kompost

Powiem Wam że te bobki, to nam wrażenie że nawet można by dać bez kompostowania gdzieniegdzie
Ash

Rychu

Leila

Jejuniuuu!! Jakie miśki śliczne!
A ten ich bobek nie pali?

Ja mam kompostownik od lat i ani razu nie uzyskałam z niego kompostu. Nie ma kto przewracać
Ale tobie kibicuję

Za to w tym roku robię warzywnik mały. Ceny w sklepach mnie porażają
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 09:42, 23 kwi 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Empororowanie jest boskie

U mnie jeszcze daleko…

Wiolka5_7 napisał(a)
Emperorkowe łany zachwycające moim brak słońca,eh

Asiu, Wiolu, nic straconego.
I Was będą gwiazdorzyć, gdy u mnie już przekwitną

W tym roku posadziłam też pomarańczowe tulipany. Orange Lion i Blushing Appledorn.
Są piękne wysokie i bardzo efektowne

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 09:30, 23 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Jest słoneczko, sa Emperorki .
U mnie, do diaska, słońca brak i rzeczone EE nie mogą się rozwinąć. A od tygodnia wyglądają, że już, już witaja się z gąską... I nic...

U nas dziś na szczęście też słoneczko. A Emperorki na carexowisku też dają czadu.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 09:29, 23 kwi 2022

Do góry
Anna_I napisał(a)
I bliższe i dalsze po prostu piękne. Napatrzeć się nie mogę. Nawet niekwitnąca lawenda mi się podoba

Bardzo mi miło.
Zatem tulipanki NN dla Ciebie

Glina i zielsko 09:27, 23 kwi 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dostałam takie wrzosy w 2 donicach.
One żyją.
Czy mam je obciąć?

Ten ryży to już chyba na kompost. Ten drugi zielony wiec będzie żył. Podlewaj go.
Glina i zielsko 09:20, 23 kwi 2022

Do góry
Dostałam takie wrzosy w 2 donicach.
One żyją.
Czy mam je obciąć?

Edit:

Już ciachnełam. Ten rudy chyba żywy bo sie nie sypie. Na razie zostawiłam.
Glina i zielsko 09:17, 23 kwi 2022

Do góry
Na te jeszcze czekam
Glina i zielsko 09:14, 23 kwi 2022

Do góry

Candy prince

Salonon prince

Happy generation- tych jestem szczególnie ciekawa.

Exotic emperor

Glina i zielsko 09:08, 23 kwi 2022

Do góry
Klon ceimson

Kalina w pączkach.

Ogród prawie wymarzony … 08:33, 23 kwi 2022

Do góry
Mam i ja

Ogród prawie wymarzony … 08:17, 23 kwi 2022

Do góry
Chyba jeżówki się budzą ufff
W ogródku Martki 07:26, 23 kwi 2022

Do góry
Johanko, bardzo chciałabym takiego wyżeracza szpilek i znaczników mieć u siebie, niestety nie mogę. Patent odgapiony z Ogrodowiska, ale bardzo eko.

Lidko, u mnie trawnik zmniejszył się niemal o połowę, o takich relacjach mówimy uśmiałam się z tego poszerzania, mąż się zdziwi ja zdecydowanie oddycham z ulgą, że trawnika mniej. Oj nie przypisuj już tak za bardzo mężowi tego ogrodu, bez Twoich dążeń i wizji byłyby - jak przypuszczam - małe szanse, że cokolwiek by powstało

Wiaan, chciałabym się z tej linijki trochę wyzwolić, nie udaje się. Choć ta rabata miała być z założenia bardziej formalna, po drugiej stronie oranżerii będzie - eksperymentalnie - nieco inaczej. ŚŚ kupiłam stacjonarnie. Priv.

Tulucy, być może krążymy po tej samej orbicie a Twój wątek rozpędzony, nie jest łatwo się wstrzelić  Fajnie, że nowe idzie

Dario, 8 sztuk to już materiał na ładną różankę, ale dokupić oczywiście można, wręcz trzeba

Roociko, niedawno byłam w Wielkopolsce, tam to dopiero zielono, u nas bardzo słabo. Kozę już uwielbiam, czas przy kozie odczuwa się inaczej niż bez kozy, szczególniej, jakoś tak jest Życzę wiosennego przyspieszenia. W Warszawie już nastąpiło, ale poza miastem jeszcze nie czuć tego zupełnie.

Haniu, dziś będzie operacja na ŚŚ. BARDZO! dziękuję za słowa otuchy i wskazówki. Tak mi szkoda pozbywać się tej gęstwiny, ale trzeba dla późniejszego efektu.

Alicjo, zimne i wilgotne wieczory za sprawą kozy nabrały innego wymiaru. To jest obecnie hit

Elu, już to odkryłam, że trzeba po jednym polanku dokładać, by nie mieć sauny Róże przy oranżerii już posadzone w listopadzie, teraz robiłam tylko drobne korekty i chcę dosadzić trawy i byliny. Komin wychodzi pionowo do góry, w górnej części jest ocieplony oczywiście, to istotne. Przy okazji zrobię zdjęcie. Od dołu przez posadzkę jest wyprowadzony dolot powietrza. Kozę oczywiście polecam

Iwona, super wiadomość, zapowiada się dereniowy spektakl, a czy mogłabyś zrobić zdjęcie i wrzucić tu czy u siebie w wizytówce? Jestem tych pąków bardzo ciekawa.

Ewo, koza natychmiast otrzymała należytą troskę i atencję  Wiem, że u Ciebie znacznie cieplej, zielono i kolorowo, w stosunku do zeszłego roku wegetacja jest znacznie opóźniona, zimny marzec i kwiecień zrobiły swoje, nie pracowałam jeszcze w ogrodzie bez czapki. No powiedz sama, czy nie skandal? !

Tymczasem moja hakonechloowa odyseja trwa, chucham i dmucham na sadzonki otrzymane od Reni, a one pięknie puściły listki Radość wielka!

Miłego weekendu, pędzę do ogrodu, dziś wreszcie pogrzebię, mam na to cały dzień, sama sobie zazdroszczę

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 06:45, 23 kwi 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Judith, przecież to jest duża hakone! Rok temu otrzymałam coś, co przypominało maksymalnie połowę Twojej sadzonki. Prawie bez korzenia. Nie miały nawet szans się przyjąć. W kwestii rabaty - widziałabym tam jeszcze trawy typu proso lub molinia do stworzenia zwiewności.
Magary Dramaty z Rabaty 00:37, 23 kwi 2022

Do góry
I jeszcze taka wiosna:

i taka:

i klonik orange dream, w najbardziej nasłonecznionym u mnie miejscu, już taki:
Magary Dramaty z Rabaty 00:33, 23 kwi 2022

Do góry
I wiosna, w końcu

Magary Dramaty z Rabaty 00:27, 23 kwi 2022

Do góry
Mój sukces - rogal ogarnięty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies