Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:08, 23 cze 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Poza tym szykuje mi się do opracowania rabata ognista, żółte liliawce mam, a teraz sie okazało że wyrosły mi pomarańczowe lilie. Planuje połączyć je z granatami... w sensie z kolorem granatowym

Reniu, i u mnie jest ognista Ale sporo na niej do poprawki. I więcej pomarańczu tam potrzebuję.
Bardzo podoba mi się połączenie granatowego z pomarańczem. Właśnie teraz kwitną mi kwiaty w takim zestawieniu: za szałwiami nagietki, a przed facelią pomarańczowe pustynniki. Zupełnie nieplanowane to było, a fajnie wygląda.
Granaty, znaczy się granatowce, mam cztery, z nasionek
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:45, 23 cze 2015

Do góry
iwonadm,leon60 ,Kasya - z daleka to może i fajnie wygląda,ale daleko tej rabacie do ideału

Sebek -właśnie,jaka szkoda że tego pięknego zapachu nie można zatrzymać na zdjęciach
Urszulla - pojedyncze kwiatki śliczne,ale nad całymi rabatami trzeba jeszcze popracować długo....
Madzenka - e tam mistrzowska,haha. Lilie przynajmniej nadrabiają tło,które miały robić miskanty i odwracają uwagę od dziury,którą zrobiła róża niewypał

Malgosik - i biała ostróżka,z czarną pszczółką

Kindzia -pytasz jeszcze,u mnie wcale nie było....susza okropna. Dawaj

Przyjazny ogród 08:28, 23 cze 2015

Do góry
U mnie lilie wce dopiero Stalla i Rdzawe.. reszta w pąkach.

Piękna ta ostróżka fioletowa .... może dlatego wyjątkowa bo takiej nie mam
Rododendronowy ogród II. 06:42, 23 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko...jaki różany potwór piękny!!! I piwonia...
Martagony pokazuj w ilościach ogromnych, przynajmniej te mnie nie kuszą, jakoś zupełnie są mi obojętne, w przeciwieństwie do innych lilii.

U nas w Zabrzu żaby z nieba lecą chyba, tak o parapety deszcz wali, spieszyłam się żeby z psem zdążyć wrócić a i tak mi łepetynę zmoczyło. Dobra pogoda do plewienia się szykuje...a u nas w weekend pełna chata znowu...uroczystość zięciusiowa będzie. Nad jakimś urlopikiem "po" się zastanawiam, bo "przed" nie ma sensu. I tak bym nic w ogrodzie nie zrobiła...wnusie, wiesz A chwasty rosną...aż je słyszę jak rosną

U mnie też tydzień wypełniny goscmi i jutro wyjazd do Kapiasów , muszę sie spinac by wszystko dobrze wypadło.Chwasty u mnie - żadna nowosc wiec sie nie przejmuję , kiedys powyrywam . Mnie martagony bardzo kusza choc nie sa tak wielkie piekne i pachnace jak inne lilie ale ten ich lesny i dziki charakter bardzo mnie pociąga, cena juz dużo mniej.Cieszy mnie niesamowicie jak mi się kolekcja powiększa o nowe cebulki choc możliwosci sadzenia prawie juz nie istnieja.Pozdrówka.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 22 cze 2015

Do góry
Aniu Bonice i tak już mają wysoko pączki i jak na pierwszy rok jestem bardzo zadowolony W tej części z kocimiętką chyba jednak wywalę hortensje i rozsunę troszkę byliny dodając jeżówki zasłaniając ostróżki po przekwitnięciu, i jeszcze zgodnie z planem dojdą lilie, z którymi się zagapiłem w tym roku. Hortensje pójdą za środkową Nigre po łuku widoczne z miejsca w którym najwięcej przesiadujemy, będą za bylinami... tak se myślę

Jeszcze się zastanawiam jakie byliny wsadzić między róże, pierwotnie był pomysł na wysokie miskanty, ale musiałbym mieć takie w donicy żeby zobaczyć jak by to wyglądało na żywo Zawsze można iść w standard, posadzić delikatnie różowe jeżówki i wsio.

Wiesz co CI powiem na te tuje... najlepiej spaliłbym je na stosie tak niemiłosiernie mnie irytują, że to się w głowie nie mieście, ale jasna cholercia za przeproszeniem szkoda mi tych lat cięcia, a nie mam miejsca, żeby je gdzieś przenieść, na nową bylinówke wprowadzą bałagan bo tam porządku pilnuje już 9 kul bukszpanowych i pomijam fakt, że rabat już zapełniona całkowicie
Z tymi tujami to sam problem i nie wiem jak go rozwiązać
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:07, 22 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiem jak dalej przebiega linia rabaty, ale ja bym chyba złagodziła ją troszkę po lewej przed drzewkiem i tam posadziła trawki, a za tło będą robić szmaragdy? Bo nie chce mi się po binokle lecieć, żeby dokładniej zobaczyć. Po sobocie to nic mi się nie chce.

Z tyłu są szmaragdy, potem hortensje w sszpalerze. Linie rabaty przy drzewku planuje ciut złagodzić, bo mąż zawsze w tym miejscu niedokasza, co mnie drażni
Chciałam tylko sam przód zmienić, tj żurawki i trawy. Muszę odczekać, bo pośpiech to zły doradca.

Poza tym szykuje mi się do opracowania rabata ognista, żółte liliawce mam, a teraz sie okazało że wyrosły mi pomarańczowe lilie. Planuje połączyć je z granatami... w sensie z kolorem granatowym

Moja codzienność - ogród Oli 22:04, 22 cze 2015

Do góry
Paulaa, lindsay80, noemi, Kasia, Malgosik, mateuszmichn, nawigatorka, ZielonaAnia75, Ola, Donia, Tusiala, malgorzata_s , malkul, Sebek, BaRa, beta, agam, DZIĘKUJĘ

Luki obawiałam się połączenia Danusiowych przodów z tyłami po swojemu ale nieskromnie powiem, że podoba mi się

Juzia zapraszam placyk już jest

nawigatorka to Cabaret który miał być Variegatusem

chojna mam Berry Smoothie i Palace Purple obie na patelni cały dzień

Pawlus limki ciełam po prostu bardzo nisko, nie patrzyłam na oczka zależało mi tylko na wyrównaniu szpaleru. Nie są płaskie tylko tak sztywno sterczą

Tosiu żywopłot tworzą dwudziestoletnie świerki pospolite

Bogda jeżówki posadzone po jednej sztuce pomiędzy ML czyli co metr, straszne potwory wyrosły

Marzenko lilie rosną w donicach w glinie z piaskiem, reszta roślin luzem na półkach na podłożu ziemia+piasek przysypane drobnym żwirkiem

siakowa ciekawa jestem co było jeszcze w tym śnie bo chyba całą noc nie śniłaś o płytach ?

Agawita w tym roku mało nawozów, wiosną troszkę azofoski, niedawno florowitu i gnojówki z wrotyczu

Iggia witaj sąsiadko

jolas z prostokątów jest zebra, placyk z kwadratów 50x50

Joaska corten uwielbiam poproś ładnie mężulka może Ci zrobi

Gosiu wiele nie namodzisz jeśli do dyspozycji są tylko soboty...
powoli, może do zimy coś wybudujemy na razie podbudowa

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:27, 22 cze 2015

Do góry
Ktoś się pytał o rozpław sercowaty.. zaczął kwitnąć w oczku, to moja ulubiona roślina
Wysokość ma ok 50-60cm , kwitnie długo i jest ślicznie niebieski. I karpie koi go nie potrafią zniszczyć Bo lilie niszczą mi na potęgę... straszne szkodniki.

Ogród z łezką II 20:50, 22 cze 2015

Do góry
Obejrzałam lilie , róze i ostrózki , same pieknosci. Pozdrówka.
W kamiennym kręgu od początku 20:37, 22 cze 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu jak ci się podobają te lilie mogę ci parę podesłac .

Boguziu, dziękuję bardzo......może wymienimy się, jak Ci się jakieś moje spodobają.....dopiero zaczynają się rozwijać
W kamiennym kręgu od początku 20:34, 22 cze 2015

Do góry
owoce pęcherznicy

lilie

Rododendronowy ogród II. 20:16, 22 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Zaległości odrobiłam i zaśmiałam sie na te twoje jak piszesz "byle jakie" róże.....sliczne sa, szczególniete pnące imponujaco wygladaja i zdobią ogród

Peonie sliczne, ta bordowa to juz przepiekna

Pokaż lilie ? a liliowce tez juz zaczynaja u ciebie ? bo moje jeszcze nie...w ogóle mało kwitnie bo zimne noce sa...
Lece zobaczyc wpis w blogu u Jankosi
Pozdrawiam!

U mnie pnące widac bo tych innych wypatrzec trudno.Lilii na razie nie pokaze bo nie kwitna tak jak i liliowce, zakwitły tylko te wczesne zółte i teraz Stella a pozostałe jeszcze mają czas. Z lilii tylko martagony kwitna a jedne juz nawet przekwitły.Małgos a dałam Ci te żólte które juz kwitły ???

"W kolorze blue" 19:27, 22 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
O to ja czekam na oczkową.
Mam nadzieje ze jutro z sadzawki przyjadą kosze i worki do moich pałek bo pojechałam specjalnie do centrum ogrodniczego z akcesoriami do oczek i nic nie było!!! Jednka bez netu to ja bym ogrodu nie zalozyła....
Muszę przyznać, że ja bardzo lubię tam zakupy robić. Teraz funkie u nich kupiłam i lotos do oczka i lilie i glinę do sadzenia. Zawsze na czas i ładnie zapakowane.
Rododendronowy ogród II. 13:46, 22 cze 2015

Do góry
Zaległości odrobiłam i zaśmiałam sie na te twoje jak piszesz "byle jakie" róże.....sliczne sa, szczególniete pnące imponujaco wygladaja i zdobią ogród

Peonie sliczne, ta bordowa to juz przepiekna

Pokaż lilie ? a liliowce tez juz zaczynaja u ciebie ? bo moje jeszcze nie...w ogóle mało kwitnie bo zimne noce sa...
Lece zobaczyc wpis w blogu u Jankosi
Pozdrawiam!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:35, 22 cze 2015

Do góry
ładnie sobie ta białą rabatkę urządziłaś
róże, lilie i co jeszcze kwitnie na biało?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:15, 22 cze 2015

Do góry
Cudne lilie Mam nadzieję zdrówko już ok! Ładna pogoda u nas, na zachętę, od poniedziałku

150 krzaczków? WOW
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:15, 22 cze 2015

Do góry
Aga lepiej po weekendzie? Zdrowiejesz?

Mam niedosyt zdjęć Twojego ogrodu- jeszcze dorzuć, co?

Jak Twoje/nasze lilie?
Zbieraja się do kwitnienia?
Pokażę Ci moje na zachętę:

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:02, 22 cze 2015

Do góry
Renatko ach te lilie w rozach, mistrzowska kompozycja. Prosze pokazuja ją codziennie
Moja codzienność - ogród Oli 07:58, 22 cze 2015

Do góry
Przepięknie. Niech jeszcze tylko się ociepli !

Olu jak sadzisz rośliny wodne w oczku? Szczególnie lilie?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:49, 22 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za podpowiedzi. Zrobię tak, jak piszesz.
Ale te róże powalają na kolana!!!

Te potfffroy za szklarnią to powalają nie tylko na kolana.. udowadniają, że jak ja ich nie lubię a one mi pokażą

A teraz mykam do mycia i spania.. budzik dzwoni przed 7 nieubłaganie

Do Coverów dołączyły lilie... mam obok inne (jeszcze nie kwitną), pasuje je oznaczyć i w tym roku wysadzić z rabaty, bo się gryzą..

Fajny taki akcent by nie było za mdło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies