Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 13:29, 04 lip 2015

rozark napisał(a)
Jankosia,

Pustynnik by się u ciebie czuł dobrze
liatra kłosowa

Mam pustynniki, ale jakoś do nich przekonania nie mam. Raz kwitną, raz nie kwitną..

Prawie biała jest nowa dalia Z tych angielskich... będzie chyba też wysoka Liście dość ciemne.

Mala_Mi 13:32, 04 lip 2015

chelll napisał(a)
Aniu, przypomnij mi proszę, jak nazwyają się te irysy, które u Ciebie tak pieknie kwitły razem z krokusami. Czy je trzeba wykopywać po kwitnieniu? Muszę koniecznie je w tym roku kupić. Są piękne jak cały Twój ogród. POzdrawiam!

Irys żyłkowany reticulata.
Nie trzeba ich wykopywać, jednak po przekwitnięciu dostają wysokie liście i trzeba to uwzględnić, że jakiś czas będą na rabacie. I będą żółknąć.

I moja hortusia

Mala_Mi 13:35, 04 lip 2015

popcorn napisał(a)
Lotosy superowe!! Pewnie pisałaś nieraz, trzeba je w piwnicy przetrzymać? z czystej ciekawości, kałuży nie mam i nie planuję, ale to raczej nie nasza strefa klimatyczna, nie przetrwałyby?

Trzymam w kotłowni.. kastra na kastrze..bo miejsca mam mało.

jankosia 13:54, 04 lip 2015

Spoko Aniu, rozumiem. Cieszę się że jesteś zajęta Czego i sobie życzę Odętki u mnie mikre i więdną - nie do mojego ogródka. Przesadzę je w tygodniu i może inne miejsce im podpasuje. Floksy te wysokie to już w ogóle nie wyrabiają . Miałam parę sztuk w zeszłym roku i padły mimo podlewania. Ja to muszę mieć rośliny preriowe Trawy za to rosną super- trzeba szukać pozytywów nie?
lojalna_ 13:58, 04 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mam pustynniki, ale jakoś do nich przekonania nie mam. Raz kwitną, raz nie kwitną..

Prawie biała jest nowa dalia Z tych angielskich... będzie chyba też wysoka Liście dość ciemne.

Na taka dalie to bym sie skusiła ))
Urszulla 14:08, 04 lip 2015

Wracam do stawu i lotosu, bo upał
anka_ 15:07, 04 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Aniu a przykrywasz je na zimę? Bo u mnie dopóki przykrywałam folią to kwitły jak szalone, po 8-9 kwiatów z jednej ośmiorniczki. Jeden rok nie przykryłam to zgniły.

Co to za piękność i coś ty jej zrobiła, że kwitnie na niebiesko? Bo moja blue bird jest w wersji pink.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Katkak 15:14, 04 lip 2015

Aniu piękne dzięki za gościnę i całą moc wrażeń. Klimat stworzyliście taki, że czułam się u Was jakbym była z wizytą u starych znajomych. Ogród jest przepiękny i robi ogromne wrażenie. Odcinek Mai moim zdaniem nawet w 1/5 nie oddaje jego uroku. Strasznie mi szkoda, że padła mi bateria i nie mogłam zrobić zdjęć wieczorkiem, gdy zapaliły się już lampki.

Rośliny są cudne, dzięki jak nie wiem co . Oczywiście nie zapamiętałam nazw wszystkich, więc pewnie będę później dopytywać . I powiem Ci, że jesteś większy wariat niż się spodziewałam w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a energią to chyba z tuzin osób mogłabyś obdzielić . Zazdroszczę takiego Powera, bo ogrodu - to rzecz oczywista . Pozdrawiam, dziękuję i zapraszamy do Dębicy .
mira 15:56, 04 lip 2015

Dalia biała piękna, już wiem z czym przyjadę .... z metrem i wreszcie będzie wiadomo ile to jest do cycek i powyżej
Ma być upalny tydzień teraz więc błagam lilie coby powoli kwitły i poczekały ciut bo skoro róż Ty tak nie za bardzo to lilie chyba bardzo, bardzo

pozdrawiam
Lukasz2013 16:02, 04 lip 2015

A to tu się podziały dziewczyny. Na chwile mnie nie było a tu kolejne spotkania i to w jakim gronie. Pozdrawiam urocze Panie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies