Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

W cieniu - zacieniona 21:53, 25 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Szałwia trójbarwna Tricolor jest rośliną jednoroczną.Rozsiewa się sama ale można wysiać nasionka w domu wiosną ,przepikować i w maju wysadzić do gruntu.Rozkrzewia się i długo kwitnie...zdobią ją kolorowe przylistki w kolorze białym,różowym,niebieskim.Nasionka będą jesienią...przypomnij się...
OOO na pewno się Bogusiu przypomnę dzięki
W cieniu - zacieniona 21:33, 25 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Oj dziewczynki ładna ta szałwia czy to jednoroczna czy bylina ?na pare nasionek mozna sie Bogusiu zapisać
Szałwia trójbarwna Tricolor jest rośliną jednoroczną.Rozsiewa się sama ale można wysiać nasionka w domu wiosną ,przepikować i w maju wysadzić do gruntu.Rozkrzewia się i długo kwitnie...zdobią ją kolorowe przylistki w kolorze białym,różowym,niebieskim.Nasionka będą jesienią...przypomnij się...
Ogród prawie romantyczny 21:11, 25 cze 2014

Do góry
Róże , lawenda , szałwia ,ostróżki, wszystko dorodne i piękne.Faktycznie romantycznie. Pozdrówka.
W cieniu - zacieniona 20:46, 25 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...ciekawe jaki kolor pokaże...teraz nasionka już będziesz miała swoje...ona też ładnie sama rozsiewa się..
Oj dziewczynki ładna ta szałwia czy to jednoroczna czy bylina ?na pare nasionek mozna sie Bogusiu zapisać
Ogród prawie romantyczny 20:40, 25 cze 2014

Do góry

Witaj Agnieszko

Wracam po dłuższej nieobecności Twój ogród rośnie w oczach Podoba mi się jak łączysz kolory Ta szałwia z lawendą wyglądają zjawiskowo

Czas na cięcie Hakuro Nożyce w dłoń i do dzieła

Pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 20:39, 25 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Juzia upominała się o szałwię

Szałwia ładna sama w sobie, ale Ty dałaś jej odpowiednie towarzystwo i aż "błyszczy" w donicy.
Murek za berberysami bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że oświetlenie już wkrótce też zobaczymy

P.S.Dawno mnie nie było siedzę i u Ciebie nadrabiam
U mnie też trochę zdjęć gorszych lepszych i z Matyldą też są [od 165 możesz pooglądać z czytania Cię zwalniam ]
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:42, 25 cze 2014

Do góry
Aniu niby zakazy masz w tym swoim ogrodzie, a i tak nic nie umnęło czujnym oczom ogrodomaniaków...szałwia ślicznie wygląda zza tych bukszpanków
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:30, 25 cze 2014

Do góry
Małgosiu, szałwia bomba! Jak to odmiana?
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:34, 25 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Biję się w piersi aż dudni.... faktycznie...

Ale nikt nie sfocił co mi sie wysiało przy ognisku pomiędzy kostką.. .... opowiadałam i pokazywałam ile tam jest gatunków i odmian... szczypior, pomidor, szałwia, dziewanna, kosmos, kleome, koper, naparstnica, werbena..... i nie Pamietam co jeszcze

Jak nie jak tak:

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:57, 25 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

jak nie jak tak ...

Biję się w piersi aż dudni.... faktycznie...

Ale nikt nie sfocił co mi sie wysiało przy ognisku pomiędzy kostką.. .... opowiadałam i pokazywałam ile tam jest gatunków i odmian... szczypior, pomidor, szałwia, dziewanna, kosmos, kleome, koper, naparstnica, werbena..... i nie Pamietam co jeszcze

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:33, 25 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kindzia.. już wyciepałam przywrotnika, i posadziłam szałwie od Finki... Przywrotnik niegrzeczny i się pokładał i dominował.. Dwa przywrotniki posadziłam z odmiany niskiej, a reszta out
Tam gdzie dziury jest szałwia Jeszcze nei kwitnie

To jest przywrotnik w odmianie niskiej ???!

Ta reabatka bardzo mi się podoba, w realu jeszcze piękniejsza
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:27, 25 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Odpocznij trochę...macham

Kindzia.. już wyciepałam przywrotnika, i posadziłam szałwie od Finki... Przywrotnik niegrzeczny i się pokładał i dominował.. Dwa przywrotniki posadziłam z odmiany niskiej, a reszta out
Tam gdzie dziury jest szałwia Jeszcze nei kwitnie

Chciejstwa zakupione przy okazji objazdu szkółek z Pszczółką też już powoli utykam

I piękna hosta którą ktoś mi dał na spotkaniu i nie pamiętam kto... wybaczyć i sie przyznać. Miejscówkę jej znalazłam zajefajna. Dziura mnie drażniłą, a teraz będzie miodzio... wolny plac czekał dosłownie na tę hostę.. żółte liście i bordowe perukowaca.. czad.. jak sie rozrośnie będzie super A miejsc widoczne z tarasu.. chciałam tu klona, ale eMuś nie powala wyciąć akacji.. teraz będzie dobrze

w Oborze też mogą być ogrody 13:17, 25 cze 2014

Do góry
Dawno mnie tu nie było a tu takie zmiany. Piękne rabaty się szykują, jeszcze jak Marta Zielona paluszki w tym maczała to szał będzie .

Warzywka rzeczywiście wybujały, u mnie tylko pomidory rosną i parę ogórasków, reszta nawet nie wzeszła .

A to różowe to może szałwia różowa , nie znam się.
w Oborze też mogą być ogrody 12:42, 25 cze 2014

Do góry
Doniczki z kannami

i jednoroczna szałwia

kolorystycznie do tej czerwieni pasuje rozsada kapusty czerwonej
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:56, 25 cze 2014

Do góry
Piękne rośliny, ale najbardziej teraz mnie ta szałwia zachwyca, ta trójkolorowa, czy ona jest wieloletnia i czy można u ciebie się o nasionka uprosić? z deszczu obie się cieszymy,nawet niech 2 dni pada, chatę ogarnę, rośliny podlane i nowy zapał jest, pozdrawiam Aniu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:21, 25 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Szałwia pięknie wybujała i z lawendy też niezłe ziółko rośnie

Wycieczki po Wiedniu zazdroszczę, byłam kiedyś w Schönbrunn ale tak krótko, że mało co zobaczyłam.

Witaj Mathildis,
no i dzis będe ujarzmiac te wybujałae szałwiska, kupiłam wczoraj w oBI podpory z zielonego plastkiju, takie obrecze zeby ujarzmic te moje szałwie i hortensje...
Najpierw sadzimy rosliny, nawozimy zeby rosły a potem mamy kłopot jak za mocno sie rozszaleja

Wiedeń śliczny, byłam tam wielokrotnie, zkochałam sie w nim prawie 25 lat temu jak tam studiowałam przez jakis czas...dlatego zawsze chetnie go odwiedzam z duzym sentymentem, zawsze też odnajduje w nim cos nowego, jakes nowe miejsca, zaułki, budowle...itd. Polecam !

Roztoczańskie klimaty 11:06, 25 cze 2014

Do góry
Szałwia i funkie

Szałwia i stipa.....piękna ta stipa przebarwia się na czerwono..... szkoda że Jednoroczna...

I ukochane przetaczniki w kuleczkach z cisa ...a za cisem róże będą.....już zamówione hihih w piątek będą

I Madżenkowa ..... ciekawe czy przetrwa zimę...ah będę okrywać wczoraj zakorowana
Ogród prawie romantyczny 11:00, 25 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Szałwia i lawenda - piękny zestaw Jeden z moich ulubionych

Moich również ,śliczny zestaw .Moja lawenda jest bardziej niebieska ale cos mało ma kwiatów a krzaczki nie są tak malutkie ,nie wiem dlaczego .czy lawendę się czymś zasila aby pobudzić kwitnienie?
Roztoczańskie klimaty 10:51, 25 cze 2014

Do góry
Ok nie było mnie sporo czasu no ale ...u Was jestem na bieżąco ...(tak myślę)
Kilka zdjęć na dzień dobry
Lawenda w gabionie szaleje...a siedzi w szczerym piachu hahahah i jak tu jej nie kochać

Szałwia kończy kwitnienie.....trzeba ją ścinać??????

Rabata trawiasto wrzosowa.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:51, 25 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Eden rose

Moja wybujała szałwia..........niestety trzeba było ja powiązac bo sie wykładała na wszystko obok..........

Szałwia pięknie wybujała i z lawendy też niezłe ziółko rośnie

Wycieczki po Wiedniu zazdroszczę, byłam kiedyś w Schönbrunn ale tak krótko, że mało co zobaczyłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies