Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 21:54, 24 sie 2014

Ja też chętnie wzięłabym udział w takim skandalu
Tylko mam za daleko
BusyBee 21:59, 24 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Ja też chętnie wzięłabym udział w takim skandalu
Tylko mam za daleko

Powoli poszukasz zimą na pewno i u Ciebie znajdzie się tańsze źródło. Ogrodowisko pomoże

Ja czytałam, jak dziewczyny pisały o tanich buksach gdzieś koło Wrocka, a tu i niedaleko mnie są ( jeśli 140 km to niedaleko )
wiunia 22:00, 24 sie 2014

Kasiu podziwiam zakupy baaardzo udane ile za phntomy płaciłaś, bo ja widziałam takie z kwiatkami już, co prawda tylko dwie lub trzy gałązki miały i po 12 zł były. Pozdrawiam!
BusyBee 22:04, 24 sie 2014

wiunia napisał(a)
Kasiu podziwiam zakupy baaardzo udane drogo za phntomy płaciłaś, bo ja widziałam takie z kwiatkami już, co prawda tylko dwie lub trzy gałązki miały i po 12 zł były. Pozdrawiam!

Moje niedrogie, bo u producenta 5-6 gałązek za 7 zł krzaczek chciałam rozgałęzione, większe kwitnące też były, ale po 15 pożałowałam, bo jeszcze trochę planów zakupowych było....
gierczusia 22:23, 24 sie 2014

Ja pinkolę .. 15 zeta za takie buksy ?????... Noo skandaliczny skandal ... A to różowe , takie sterczące kloseczki..co to ??.. Bo sliczne a ja różowy uwielbiam
BusyBee 09:00, 25 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Ja pinkolę .. 15 zeta za takie buksy ?????... Noo skandaliczny skandal ... A to różowe , takie sterczące kloseczki..co to ??.. Bo sliczne a ja różowy uwielbiam

To przetacznik kłosowy, jest o nim wątek na O.

Dostałam go jako dodatek do zakupów, bo były spore. Marudziłam, że nie mają szałwi różowej, a chciałam kilka sztuk, aby ożywić jasnoróżową larissę. Pani zachęcała mnie do przetacznika, bo też bylina, podobna wysokość itd...Ale był tylko 1....
Teraz muszę się zastanowić, może taki przetacznik zamiast szałwi???
Co myślicie?
Ewa777 09:38, 25 sie 2014

U mnie szałwia słabo rośnie. Mam ją od wiosny i prawie nic nie ruszyła. Widziałam na O. piękne okazy, więc może ja nie umiem jej dobrze pielęgnować.
Przetacznika nie mam, to się nie wypowiem
gierczusia 10:02, 25 sie 2014

BusyBee napisał(a)

To przetacznik kłosowy, jest o nim wątek na O.

Dostałam go jako dodatek do zakupów, bo były spore. Marudziłam, że nie mają szałwi różowej, a chciałam kilka sztuk, aby ożywić jasnoróżową larissę. Pani zachęcała mnie do przetacznika, bo też bylina, podobna wysokość itd...Ale był tylko 1....
Teraz muszę się zastanowić, może taki przetacznik zamiast szałwi???
Co myślicie?

Ze mnie w kwestii przetacznika taki znawca jak z koziej dooopy siodło .. Ale od tej wiosny mam przetacznika christę .. Wprawdzie sie troszkę pochorował ( ale jak wiadomo pogoda bardzo sprzyjała i wiele roslin jest chorych ).. Ale mimo tego kwitnie do tej pory .. Więc u mnie bardzo pozytywnie .. Noo i pikny jest

Pomyśleć ,że miałam go w ręce i zostawiłam....ale to dlatego ,że jeszcze wtedy nie kwitł..

Buziole
BusyBee 12:06, 25 sie 2014

Dzisiaj byłam u siebie w centrum ogrodniczym. Ceny powalają jak zwykle Jeżówki po 19 zł, buksy podobne wielkością do tych, które kupiłam, tylko dawno nie cięte- cena? szkoda gadać Miskanty niestety małe kępy po 14 zł. Z rozplenicą trochę lepiej, bo też 14 zł, ale większa kępa- kupię pewnie, bo nie mam wyjścia i będę dzielić....
BusyBee 12:08, 25 sie 2014

gierczusia napisał(a)

Ze mnie w kwestii przetacznika taki znawca jak z koziej dooopy siodło .. Ale od tej wiosny mam przetacznika christę .. Wprawdzie sie troszkę pochorował ( ale jak wiadomo pogoda bardzo sprzyjała i wiele roslin jest chorych ).. Ale mimo tego kwitnie do tej pory .. Więc u mnie bardzo pozytywnie .. Noo i pikny jest

Pomyśleć ,że miałam go w ręce i zostawiłam....ale to dlatego ,że jeszcze wtedy nie kwitł..

Buziole

Czyli może ten przetacznik nie będzie zły, tyle, że mam tylko 1