Czyli może chociaż bluszcz puść na ten płot? Zasłoni go trochę
Mamy więc 3 stare iglaki, 3 hortensje ogrodowe. Jakie żurawki? napisz nazwę lub pokaż? Jutro coś narysuję jakieś roślinne życzenia, coś konkretnie byś chciała, a czegoś na pewno nie?
Donia72 ja bym posadził coś dosyć pospolitego - ale pięknego. Mogła by to być szałwia omszona, rudbekia błyskotliwa, jeżówka purpurowa, czy tojeść kropkowana .
Karolino- dzięki, tak to jest ta trawka.
Wszyscy pytają czy to będzie rosło czy już uschło
W ogóle w szkółce w sobotę była masa cudności - ale się ograniczyłam tylko do danic, turzyc i brabantów na żywopłot w dalszej części ogrodu
Właśnie zastanawiam się czy nie wsadzić jako wypełniacz miodunkę - mam ją w innym miejscu mogłabym rozszadzić, albo trzmielinkę.
Myślisz żeby puścić na altanę powojnika? miałam tam kiedyś w donicy - rodzinie nie bardzo sie podobało.
Marzenko, ponegocjuj z rodzinką, i rób jak uważasz. Mnie bardzo podobają się altanki osadzone w roślinności, zatopione w niej. I na pewno puściłabym powojnika na nią
Jak masz miodunkę, to posadź pod spodem w charakterze roślinki okrywowej.
Mnie też wszystkie ciotki się pytają po co trzymam te uschnięte trawy na rabacie hehe
Trzmielina chyba nie, bo Ci zagłuszy turzyce.
pozdrawiam!
dzięki zastanowię się nad tym powojnikiem , na jrdnym boku altany mam posadzoną wisterię o żółtych kiściach myślę, że ona się bardzo rozrośnie z czasem .
Posadzę miodunkę
Tam w okolicach żółwia, który przykrywa studzienkę z odwodnienia podjazdu planuję posadzić jakąś szczepioną trzmielinę może, a nisko dosadzić chyba jałowce takie rozłożyste niskie- z odzysku.Dalej na tej rabacie rośnie duża już kalina szerokolistna-zimozielona,jako wypełnienie rabaty rośnie niska trzmielina. myślę żeby coś tam dosadzić kolorowego - tylko tam jest cieniowo, bo jeszcze winobluszcz na płocie
Potem dalej będą szmaragdy , hortki i trawki ( to jest ta ściana z budynkiem sąsiada)
O, wisteria będzie wielka! Nie wiedziałam że są żółto kwitnące, mam białą i fioletową. To może daruj sobie już tego powojnika, chyba że posadzisz go tymczasowo, a za parę lat wisteria i tak go zje
Z miodunką będzie fajnie i od wczesnej wiosny ładnie, zanim trawki wystartują
A ja bym tę trawkę zmieniła na żółtą lub białawą, bo się zlewa z altanką. Też mam taki kolor altany. Pod swoją dałam języczkę Garden confetti, mam nadzieje, że mi przezimuje i trzmieliny. Do tego rządek fioletowej niskiej petunii.
Kurcze faktycznie jak spojrzałam na to zdjęcie to mi się zlewa ta trawka z altaną
Ale jaka trawka będzie biała ? może taką blado zieloną jakąś-były w szkółce chyba
Języczkę mam gdzieś w innej części - moja to dużo rośnie i kwitnie na żółto
obok altanki przejeżdżamy samochodem i nie mogę posadzić szeroko- max 60 cm.