Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:40, 01 maj 2020

Do góry
CD

Ptasi gaj 21:42, 01 maj 2020

Do góry
CD

Jak on się pięknie układa po wierzchu zieloniutki a w środku brązowe pruchno

Ptasi gaj 21:35, 01 maj 2020

Do góry
Wczoraj scielismy tyle towaru. Pan który to ścinał wszedł na kontener i pola spalinowa poprzycinal te konary i zrobiło się równo. Jeszcze tsugi mi zostały do cięcia.

Placyk na przycinki i chwasty później w jesieni do spalenia jeszcze płot z desek eM zrobi. Zawsze wszystko się walało i chwasty przerastały.

Dębowe zakątki 21:33, 01 maj 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu do ciebie prawdopodobnie te ulewy dzisiaj w nocy dojda. Wędrują przez całą Polskę na Wschód.

Opakowanie pomysłowe rośliny się nie niszczą. Takie ciemierniki też bym chętnie zagospodarowała Siedzę przy tablecie i szperam co by tu jeszcze kupić.
Sądziłam dzisiaj dalie.

Pozdrawiam

Już trochę zaczęło wieczorem padać.ale taki spokojny deszczyk.
Dobre i to
Dokładnie tak.Opakowanie na rośliny Basia świetne wymyśliła.
Z ciemierników i hakonek bardzo się cieszę.W końcu mam i ja
O jeszcze nowe roślinki chcesz kupić ??
A jakie ?
Ogród masz już taki perfekcyjny.

Kwitną jabłonie

I rajska

Pamiętajcie o ogrodach 21:22, 01 maj 2020

Do góry
Grzegorz jak derenie przekwitną o ile będą kwitly przytnij je 0,5 m od ziemi ładnie się rozkrzewia. Nie doczytalam teraz je kupiłeś?
Potrafią nawet w ciągu roku ok 1 metra wystrzelic
Młode przyrosty najlepiej się wybarwiają.

Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 21:11, 01 maj 2020

Do góry
Mirka witam

Pokaż co tam robisz w ogrodzie. Też się bardzo cieszę że mi ppdsylasz deszcz jak z twoich stron chmura idzie to zawsze do mnie dojdzie wcześniej czy później.

Sądziłam dzisiaj dalie nie dużo ale zawsze robota wykop dołek wsyp obornika itd. sucho to musiałam najpierw do dołka wody nalać.
Jutro jeszcze mam pielenie i sadzenie borówki kupiłam 5 krzskow, ale najpierw muszę wypielic dobrze miejsce. Wyrzucilam krzaki jagody kamczackiej nie za bardzo miałam z niej pożytek. Nim dojrzała to opadła.

Ciągle jakaś dłubania

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:53, 01 maj 2020

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Pada Pada Pada Wszyscy ogrodnicy się cieszą

Niech pada nawet całą noc. Wystawiłam miednicę jak zaczęło padać rano będzie wiadomo ile napadało. Dzisiaj eM postulował z rynny spustowe że studzienek i deszczówkę puścił na trawnik. Ale woda zasuwala.
Skończyłam sądzić dalie i ulewa sie zaczęła pada cały czas.
Mam jeszcze dużo do sadzenia borówki, klematisy z Lidla i azalie. Przesadzanie mnie czeka może jutro po deszczu.

Dębowe zakątki 20:33, 01 maj 2020

Do góry
Aniu do ciebie prawdopodobnie te ulewy dzisiaj w nocy dojda. Wędrują przez całą Polskę na Wschód.

Opakowanie pomysłowe rośliny się nie niszczą. Takie ciemierniki też bym chętnie zagospodarowała Siedzę przy tablecie i szperam co by tu jeszcze kupić.
Sądziłam dzisiaj dalie.

Pozdrawiam
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:00, 01 maj 2020

Do góry
Janko bardzo dziękuję za odpowiedź.
Ogród z uśmiechem 18:48, 01 maj 2020

Do góry
U nas też tak się ciesze. Jeszcze pada a niech pada. Sądziłam dalie sucho nawet bardzo więc do dziurek wlewalam najpierw wodę aby ziemia nasiąkła.
Po takim deszczu wszystko ruszy z kopyta

Pozdrawiam Jolu
Ptasi gaj 17:58, 01 maj 2020

Do góry
U nas duża ulewa od godziny. Tak się cieszę na teraz 3cm w miednicy.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:03, 01 maj 2020

Do góry
Bardzo ładne Zawitka mam panów do obcinania Tui. Później napiszę.

One stoją w bajzelku czosnkowym ale to słoneczne i ciepłe miejsce.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 04:49, 01 maj 2020

Do góry
Witam Waldek

Powodzenia w rekonstrukcji. Zimno oglądałam fotki z dwóch ostatnich lat najładniej o tej porze było w 2018 r.
Dzisiaj w nocy trochę popadało w wiadrze 1 cm wody to.mslo, ale rośliny odżyły.
Moje trawki rosi przezimowały wypuszczają młode źdźbła cieszę się. Inne ledwo ledwo. Jak oglądam ogrody z południa Polski to przepaść w rozwoju roślin. Jednak na Mazowszu to zimnica.

Pozdrawiam i zdrowia zycze

Elu.
Mój Rosi i Memory też już kły wystawiają. Będzie ze 12-cie kwiatostanów. Myślę, że jeszcze 2-3 lata i będę z nich dumny. Lubię te miskanty, bo one tak jakby jesienią rozmawiały z wiatrem.
Bawarka 20:49, 30 kwi 2020

Do góry
Witam Kasiu

Jak nspisalas, że chorujesz to i się martwiłam
Dobrze, że jesteś i mineło mam nadzieję.

Zaglądałam dosyć często bo chciałam zobaczyć klematisa Montana. Jestem na str ,804 i nie widzę w całej okazałości.
Tyle fot i tak pięknych ty to potrafisz nawet z mysiej wyżerki zrobić dobrą fotę. Nie mam takiego oka artystycznego najlepiej wychodzą mi panoramiczne.
Wczoraj i dzisiaj się natyralam ale już bliżej niż dalej.
Dzisiaj miałam do pomocy pana Adama bo eM mówi woli zapłacić niż latać przy moich głupich pomysłach ogrodowych.
Trochę u nas popadało. Jutro sądzę dalie a po niedzieli robię wysiewy
Nakupiłam nasion i trzeba to wszystko wysiać.
U nas zimne noce to ziemia tym bardziej nienagrzana więc tydzień później jak wysieje nic się nie stanie.

Kasiu pozdrawiam i zdrowia zycze

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 12:38, 30 kwi 2020

Do góry
Bardzo ładne Zawitka mam panów do obcinania Tui. Później napiszę.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:03, 30 kwi 2020

Do góry
Witam Janka

Chciałam się zapytać jak się chowa najmłodsza dziewczyna,ale czytam na poprzedniej stronie, że już przesadza rosliny. Ja nikogo nie widzę do objęcia mojej schedy ogrodowej. Ucz od maleństwa bo to duża pomoc.

Na powyższych fotka między tulipanami są rośliny zielone co to za roślina taka piękna nawet bez kwiatów.
Janko u mnie też przymrozki ruinę w tulipanach zrobiły i to duży mróz -8 w dzień słońce w nocy znowu mróz a pąki tulipanów już na wierzchu i zmroziło zrobiły się suche.
Wiśnia kiku też u mnie przymrozona pąki kwiatowe odpadają. Więc wcześnie kwitnące drzewa to u mnie loteria raz tylko widziałam piękno moich krzaków wiosna 2018 roku nie było przymrozków.
Ciągle się boje o bzy które mają dużo pąków ale jeden przymrozek i wszystko stracone. Tak miałam w zeszłym roku polibiny przymrozki 15 maja w ogrodników.
O magnoli to nawet nie piszę bo ciągle przymarza.
Róże też przymarzły nie wszystkie np pnące dobrze się trzymają.

Czekamy na deszcz chyba wszyscy. U nas od początku marca nic nie padało. U ciebie chociaż śniegu trochę było.

W tych nie ciekawych czasach trzeba się zadowolić tym co jest.

Pozdrawiam Janka i zdrowia życzę

Na zdjęciach zazieleniona po zimie szalwia omszona. Słabo w tym sezonie przyrasta, bo dosyć sucho jest, ale już niedługo będzie cieszyć swoim niebiesko-fioletowym kolorem.
Moje bzy już zaczęły kwitnąc, przymrozków chyba na razie nie zapowiadają, a i deszczyk upragniony nas nawiedził, więc kwiatów za chwilę będzie coraz więcej.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 08:00, 30 kwi 2020

Do góry
Witam Waldek

Powodzenia w rekonstrukcji. Zimno oglądałam fotki z dwóch ostatnich lat najładniej o tej porze było w 2018 r.
Dzisiaj w nocy trochę popadało w wiadrze 1 cm wody to.mslo, ale rośliny odżyły.
Moje trawki rosi przezimowały wypuszczają młode źdźbła cieszę się. Inne ledwo ledwo. Jak oglądam ogrody z południa Polski to przepaść w rozwoju roślin. Jednak na Mazowszu to zimnica.

Ptasi gaj 23:57, 29 kwi 2020

Do góry
gobasia napisał(a)
witaj Elu
U ciebie wiosna bardziej zaawansowana jak u mnie.U nas wczorajszy bardzo cieply dzień pobudził przyrodę do zycia

Ogród masz przecudny.Siedzisz więcej Tu czy w Wa-wie?

Witam Basiu

Różnie to bywa. Mam teraz dużo chętnych aby przyjechać na wieś..więc się dzielimy. Jak dzieci się zjeżdżają to ja wyjeżdżam, aby z nimi nie zwariować a po drugie zaraza.

Raczej stosują się do zasad maseczka i daleko szeroko od babci.
U nas teraz pada jak to dobrze niech pada całą noc.

Basiu nie za bardzo jak patrzę na poprzednie lata szczególnie rok 2018 to już wszystko było bardziej rozwinięte. U mnie rośliny zostały podmrozona. Temperatura w nocy -8 przez 2 dni a w dzień ostre słońce i +15.

Wiśnia kiku podmarzla paczki brązowe nie rozwiniete odpadaja

A w 18 kwietnia 2018 wyglądała tak oczywiście mniejsza.

A to 2019 rok też podmarzla

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:50, 29 kwi 2020

Do góry

Bardzo słabe tulipany nie mają wzrostu pąki kwiatowe zasychają liście też.
Wina częstych przymrozków i to -8 to mocny mróz w dzień słońce odżyły ale wieczór mróz i rośliny osłabione.
Te wrzosowe tulipany ładne.

Elu dziękuję za zyczenia i wzajemnie

Tego deszczu to się chyba nie doczekam.Wczoraj bylo bardzo ciepło zazieleniło się wszystko a wieczorem unosił sie zapach czeremchy aż w nosie kręciło
Dziś już zimno
drzewka owocowe ruszyły z kwitnieniem bardzo duzo kwiecia ,ale w ogóle nie widać pracujących pszczól

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:51, 28 kwi 2020

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Witam Janka

Chciałam się zapytać jak się chowa najmłodsza dziewczyna,ale czytam na poprzedniej stronie, że już przesadza rosliny. Ja nikogo nie widzę do objęcia mojej schedy ogrodowej. Ucz od maleństwa bo to duża pomoc.

Na powyższych fotka między tulipanami są rośliny zielone co to za roślina taka piękna nawet bez kwiatów.
Janko u mnie też przymrozki ruinę w tulipanach zrobiły i to duży mróz -8 w dzień słońce w nocy znowu mróz a pąki tulipanów już na wierzchu i zmroziło zrobiły się suche.
Wiśnia kiku też u mnie przymrozona pąki kwiatowe odpadają. Więc wcześnie kwitnące drzewa to u mnie loteria raz tylko widziałam piękno moich krzaków wiosna 2018 roku nie było przymrozków.
Ciągle się boje o bzy które mają dużo pąków ale jeden przymrozek i wszystko stracone. Tak miałam w zeszłym roku polibiny przymrozki 15 maja w ogrodników.
O magnoli to nawet nie piszę bo ciągle przymarza.
Róże też przymarzły nie wszystkie np pnące dobrze się trzymają.

Czekamy na deszcz chyba wszyscy. U nas od początku marca nic nie padało. U ciebie chociaż śniegu trochę było.

W tych nie ciekawych czasach trzeba się zadowolić tym co jest.

Pozdrawiam Janka i zdrowia życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies