Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:05, 29 cze 2016

Do góry
i z poranka trochę ogrodu:

carexy po dzieleniu bardzo wolno się zbierają, więc powojniki nie maja się o co opierać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:43, 29 cze 2016

Do góry
dla Ciebie zawilce latem, po sporej suszy.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:39, 29 cze 2016

Do góry
Bedę edytować posta w miarę czytania
żurawka to chyba Heuchera micrantha 'Palace Purple', wysoka, duża może być na słońcu.

Hosty, paprocie posegregowane w ładne zestawienia pod drewutnie i na okularowej. Na razie gdzieś od tyłu za rodkami możesz posadzić, by pod żywopłotem/siatką utworzyły zieloną masę.

Potrzebuję uczciwego wymierzenia półki z zaznaczeniem buka. Jeśli tam dobrze rośnie to można go zostawić i będzie ładnie komponować się w dywanie lawendowo-żółtym. Tam i trzmieliny (jeśli żółte) można wkomponować. Ale trzeba dobrze wymierzyć i zaplanować nasadzenia. Na oko tu juz się nie da. Koniec kropka

Na półce finalnie ma być żywopłot czy nie? Konkretnej odpowiedzi potrzebuję.

Jaśminowiec, bez forsycja... nie wiem...gdzieś w okolice kojca, brzozowej, sorki, dla mnie to chwilowe krzaczory, czyli tydzień kwiatów, a potem już tylko wiecheć.

Magnolia...no, żesz kurde, szkoda, że dopiero teraz o niej piszesz...
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 06:33, 29 cze 2016

Do góry
Dostałam kiedyś taki krzaczek z informacją że to magnolia. Czy ktoś może to potwierdzić?

Ogród tworzony z pasją 19:59, 28 cze 2016

Do góry
A zakwaszana jest często, bo obok niej rośnie magnolia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:12, 28 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

magnolia parasolowata coś za szeroka się robi, chyba jej cięcie zrobię od dołu

Piękna jest. Moja ma 15 cm po trzech latach - ale muszę przyznać, że trochę ją zaniedbałam i całą zimę przeżyła w małej doniczce, bez przykrycia, nie zakopana i nawet nie podlewana... No nieładnie z mojej strony - ale to przynajmniej wskazuje, że jest mocna... Chociaż u mojej mamy której dałam jedną - niestety wypadła... Całkiem zeschła pomimo że chyba ciut lepiej o nią dbali niż ja... Resztę już rozdałam - miałam 6. Mam nadzieję, że ta moja przeżyje i będzie rosła. Twoja jest cudna.
Irenko czy mogę ciachnąć miłorzęba teraz? Boję się bo to świeżynka - niedawno sadzona...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:29, 28 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

chyba że potrzebujesz 500 szt mini zawilców, wtedy zostaw

Ja bym chciala dlatego po przekwitnieciu pozwolilam a nawet pomoglam sie rozsiac.teraz zetne łodygi jak motylek radzi
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:15, 28 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Gosi zostaw
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:51, 28 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli jak Twoje/moje zawilce przekwitły powinnam je ściąć?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:37, 28 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

pokłada, powala, zgina i zagina.
Dla naturalistów, np na łąkę raczej.
I raczej lepiej mu na uboższym i suchszym- wtedy zgrabniej się trzyma.

Podziękował
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:07, 28 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
zapraszam do polubienia

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1257256284293883&set=gm.620714701418448&type=3&theater

https://www.facebook.com/www.mkinteriordesign/?fref=ts

byłam. nie polubiłam bo nie mam fc.

Dzięki za to co na stronie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:03, 28 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ale ze co? sieje się? czy rozłogi ma?
pokdłada się?
jakie jeszcze z nim problemy?
jak długo kwitnie?
co robic po przekwitnięciu?

pokłada, powala, zgina i zagina.
Dla naturalistów, np na łąkę raczej.
I raczej lepiej mu na uboższym i suchszym- wtedy zgrabniej się trzyma.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 28 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ide Marzenki zapytać pisała ze ma

a Magnolia twoja je ma? ...moze ona sie wypowie? może cos wie ?

ma je.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:23, 27 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
przychodzę od kokoszki zapytałam ja o te zawilce co ich nie umiesz rozmnozyć taki zestaw zadałam ..ale ona nie umie odpowiedzieć moze ty juz masz takie doswiadczenie ze dasz radę?

"a jak one (zawilce) wygladaja teraz i potem we wrzesniu no i wczesna wiosna ? jak szybko liscie sie pojawiają ?

czy jak posadzę pod magnolia to nie będę musieć ich wykopywac i dzielic co kilka lat?"

Zgłupiałam juz, pytasz o jesienne czy wiosenne zawilce? Bo jesienne nie nadaja sie pod magnolie bo sa zbyt duze, osiagają min 1,2 M
Liscie dosyc pozno startują, w maju a kwitna od lipca (pospolite rozowe) i w sieprniu (biale)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:20, 27 cze 2016
Do góry
przychodze od kokoszki a ty chetnie dzielisz się zawilcami to moze ze mną podzielisz się wiedzą na ich temat ?

taki zestaw zadałam u kokoszki ...umiesz odpowiedzieć na moje pytania?

"a jak one (zawilce) wygladaja teraz i potem we wrzesniu no i wczesna wiosna ? jak szybko liscie sie pojawiają ?

czy jak posadzę pod magnolia to nie będę musieć ich wykopywac i dzielic co kilka lat?"
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 27 cze 2016
Do góry
przychodzę od kokoszki zapytałam ja o te zawilce co ich nie umiesz rozmnozyć taki zestaw zadałam ..ale ona nie umie odpowiedzieć moze ty juz masz takie doswiadczenie ze dasz radę?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:10, 27 cze 2016
Do góry
malkul napisał(a)

ja nei wiem ale może ktoś kto ma to się wypowie

ide Marzenki zapytać pisała ze ma

a Magnolia twoja je ma? ...moze ona sie wypowie? może cos wie ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:40, 27 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
kurcze ...a jak one (zawilce) wygladaja teraz i potem we wrzesniu no i wczesna wiosna ? jak szybko liscie sie pojawiają ?

czy jak posadzę pod magnolia to nie będę musieć ich wykopywac i dzielic co kilka lat?

ja nei wiem ale może ktoś kto ma to się wypowie
"W kolorze blue" 15:55, 27 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Nawigatorko Dolomitu
koniecznie lawendom
o dziekuje.dobrze ze doczytalam cztli juz na starcie dam
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:54, 27 cze 2016

Do góry
Novalis
pójdzie do Madżenki
i ukryta pod Bonicą kolejna Nostalgia

magnolia parasolowata coś za szeroka się robi, chyba jej cięcie zrobię od dołu

rano
przed strzyżeniem
a na drugiej 2 kulki już wystrzyżone, od razu lepiej
chyba o 4 trzeba iśc juz do ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies