Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:50, 03 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Byłam, oczy i zmysły nacieszyłam, ogrom Twojego ogrodu zobaczyłam
Reniu niesamowity ten Twój ogród! Czy świerkowa jest koliszczem? Tzn. czy dobrze widzę, że jakieś koło lub część koła przed świerkową masz?

Taki mam po prostu ksztalt rabaty koła tam nie uzyskalam ale cześć jak najbardziej ... a ogólnie kształt trawnika w tym miejscu to jakaś pantofelkowa nerka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:46, 03 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Myślałam, ze przy wgłebniku posadziłaś grujeczniki, dopiero doczytałam ze to graby
Pieknei Ci wszystko wyszło, wreszcie jesień moze nadejść!

MArzenko jeszcze tylko graby + 3 skarpety i może przyjść
Cebule posadzę już w scenerii jesiennej zresztą w tym roku nie szaleję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 03 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czyli wielopniowe graby?
To są pojedyncze drzewa wsadzone w jedną dziurę? Zdradzisz na priw ile Ci kosztowały bo też coś plan je i graby biorę pod uwagę

Czyli dobrze wybrałam?
Calą resztę mamy już obgadaną
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:41, 03 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu, ogród niemal gotowy, właściwie to zostało tylko rabatę przy ściance dokończyć, ale nawet bez tego jest cudnie!

Te nowości to graby przy wgłebniku, prawda?

Wg mnie teraz wgłebnik prezentuje się rewelacyjnie, chyba w końcu osiągnęłaś to czego poszukiwałaś, jeśli chodzi o to miejsce!

Zachwycam się

Od razu zauważyłaś jak Ty dobrze znasz mój ogród!!!
Teraz wydaje mi się, ze jest dużo lepiej przy wglębniku ... na wiosnę zrobimy ławki i stół i myslę, że to doda sporo uroku temu miejscu i nic więcej nie trzeba będzie ... tylko będę czekać na wzrost grabów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:38, 03 paź 2016

Do góry
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że podoba sie Wam październikowa odsłona mojego ogrodu) Okolice wglębnika wydają mi się teraz o niebo lepsze niż w sierpniu w wersji z rozchodnikami i bez drzew ... chyba to jest to!!! ... czas pokaże
Kochani jesteście, wszyscy dobrze wiemy jak motywujące są takie pochwały
Jeszcze tylko brakuje grabów na różance i ... no muszę się pochwalić bo do jutra nie wytrzymam ... kupiłam graby!!!!! sztuk 5 takie dobre 3m mają ... są trochę inne niż te, które już mam mają dużo dłuższe gałęzie ... nie były przycinane ... i już żołtawe się robią ale wiadomo jesień Jutro postaram się zrobić zdjęcia
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:42, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mega zdjęcie)))))

Mega prześwietlone ale dziękuję
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:20, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Iwonko
A mogłabyś mi przypomnieć jak zrobić te kule betonowe? (najlepiej na priv) Bo mam klosze od Ciebie i ... może w końcu nadszedł ten czas żeby coś z nich wyczarować?
Chociaz nie wiem czy nie porywam sie z motyką na słońce bo jeszcze graby muszę posadzić i kostki skończyć i ... cebule posadzić
A propos gorszych dni ... to prawda, że każdy je ma ... mogę Ci jedynie życzyć żeby szybko się skończyły
kule to możesz i później sobie zrobić, jak masz możliwość ja to bym musiała w kuchni albo łazience robić Też mam kulka do zalania i nawet wczoraj myślałam, żeby za nie się zabrać

rozrabiasz dość gęsty beton, zalewasz klosz, trochę trzeba wstrząsnąć czy podziobać czymś, żeby powietrza dużo nie było, odstawiasz aż zwiąże i gotowe lepiej trochę dłużej z rozbijaniem się wstrzymać, moja niecierpliwość zawsze powodowała, że dłużej jak dwa, trzy dni nie wytrzymywałam i tłukłam i zawsze coś mi tam odprysło, ostatnie trzymałam chyba z tydzień i wyszły idealnie
nie wiem czy tak trzeba ale jeszcze jak były w kloszach to polewałam delikatnie wodą. Szklanych kloszy niczym nie smarowałam, plastikowe wiadra przeleciałam olejem, żeby łatwiej było wyjąć

zawsze też mam problem z proporcjami cementu i piasku, na oko robię ale u Ciebie to eM pomoże powodzenia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:23, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie Martuś się robi u Ciebie))))) Kulki, trawki, werbena i ten trawniczek miodzio!!!!!!!

No, hyhy, trawniczek przy Twoim niczym wyliniała stara wykładzina
Ale od dwóch dni pada, więc znów będzie ładny
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:28, 03 paź 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Mega zdjęcie)))))
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:37, 03 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
stożki bukszpanowe sobie kupiłam i brunerę jack frost

ja też mam jednego stożka i ... morze buksików))))))
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:12, 03 paź 2016

Do góry
Iwonko
A mogłabyś mi przypomnieć jak zrobić te kule betonowe? (najlepiej na priv) Bo mam klosze od Ciebie i ... może w końcu nadszedł ten czas żeby coś z nich wyczarować?
Chociaz nie wiem czy nie porywam sie z motyką na słońce bo jeszcze graby muszę posadzić i kostki skończyć i ... cebule posadzić
A propos gorszych dni ... to prawda, że każdy je ma ... mogę Ci jedynie życzyć żeby szybko się skończyły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:36, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję
Skoro jesteśmy w okolicy wgłębnika voila

I z innej perspektywy

Ren, pięknie. I to i reszta.
Okolice ścianki nie mniej zachwycające.
Ukłony pracusiu!
Malutki pod lasem 11:58, 03 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Monika, szczerze... to ja nie wiem czy Ci potrzebna glebogryzarka, musisz sama wyczuć Monia, mi się wydaje, że łatwiej nam pójdzie przeglebogryzować teren, niż ręcznie kopać

Justyna, ja u Ciebie tez bywam, czytam, mało piszę, bo się nie znam
Cisy jeżeli byłyby w doniczkach, to oczywiście zadołowane na zimę, dużo roślin już tak mam, bo nie wiem gdzie je jeszcze posadzić, albo czasu mi brakuje na zrobienie rabaty.
Na razie pracuję nad M, żeby jednak może jakimś cudem ten plac zabaw przenieść, bardziej pod garaż, tak jakby przed tą stertę desek obecnie leżącą, umożliwiłoby mi to zrobienie na rogu tarasu murowanej okrągłej donicy Nie wiem tylko jak, może jakby wszyscy mężczyźni z najbliższej rodziny się zjechali plus sąsiedzi, to daliby radę

Aniu
Masz teraz idealną pogodę na kopanie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:41, 03 paź 2016

Do góry
Ślicznie Martuś się robi u Ciebie))))) Kulki, trawki, werbena i ten trawniczek miodzio!!!!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:25, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Buksy ma jeszcze Karola
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5376-balaganu-ogrodowego-karoliny-ciag-dalszy-czyli-o-moim-gumowym-ogrodku?page=822#post_4

dzięki lecę...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:13, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Do tego źródła to już ja się dorwałam ale ... chyba jeszcze coś zostanie? bo jest tego sporo
stożki bukszpanowe sobie kupiłam i brunerę jack frost
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:21, 03 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
widziałyście to ogłoszenie? to wasze okolice...prawie

Do tego źródła to już ja się dorwałam ale ... chyba jeszcze coś zostanie? bo jest tego sporo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:17, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Rewelacja!
Uwielbiam!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 02 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja chluba

Noooo, ja się kurde nie dziwię, że to Twoja chluba! Kurcze, jak pięknie!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:31, 02 paź 2016

Do góry
Agga napisał(a)

Witam serdecznie

od bardzo dawna Was obserwuję, podglądam, szukam inspiracji, zapisuję ciekawe zdjęcia z nadzieją, że uda mi się skomponować własne rabaty. Niestety nie potrafię przełożyć tego na swój ogród. W końcu się odważyłam i jestem .
Może na początek kilka słów o działce. Ogród mieści się pod samym lasem, ma ok 1800 mkw i co najważniejsze mamy w nim kilkanaście sztuk moich ukochanych brzóz.
Od początku takie było założenie, aby zachować spójność z otaczającym nas lasem i zachować wszystkie możliwe duże zdrowe drzewa i zachować nieco leśny charakter ogrodu.
Długa droga przed nami, mam tego świadomość , ale cóż od czegoś trzeba zacząć
Chcemy zacząć od rabaty przy tarasie. Rabata znajduje się od południa i zachodu, wiec słońce operuje tu bardzo intensywnie. Szerokość rabaty 1 m.
Co do tej rabaty mam pewne pomysły, ale nie potrafię spiąć tego w całość. Uwielbiam trawy i turzyce. Zakochałam się w połączeniu rozplenicy z rozchodnikami i niskich trawek z szałwią. Chciałam utrzymać w ogrodzie kolorystykę biel, niebieski i fiolet. Póki co bardzo nie lubię czerwonego i bordowego koloru w ogrodzie. Myślałam też o lawendzie, aby korzystać z jej zapachu latem, ale chyba dla lawendy znajdę inne miejsce.

Będę wdzięczna za pomoc i wszelkie wskazówki. Zamieszczę jeszcze zdjęcie z dalszej perspektywy.

Aga
Moją propozycję znasz ciekawa jestem co podpowiedzą inni ...
Mogłabyś podać jeszcze dokładne wymiary rabaty po prawo i po lewo.
Fajnie, że się zdecydowałaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies