Taki mam po prostu ksztalt rabaty koła tam nie uzyskalam ale cześć jak najbardziej ... a ogólnie kształt trawnika w tym miejscu to jakaś pantofelkowa nerka
Od razu zauważyłaś jak Ty dobrze znasz mój ogród!!!
Teraz wydaje mi się, ze jest dużo lepiej przy wglębniku ... na wiosnę zrobimy ławki i stół i myslę, że to doda sporo uroku temu miejscu i nic więcej nie trzeba będzie ... tylko będę czekać na wzrost grabów
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że podoba sie Wam październikowa odsłona mojego ogrodu) Okolice wglębnika wydają mi się teraz o niebo lepsze niż w sierpniu w wersji z rozchodnikami i bez drzew ... chyba to jest to!!! ... czas pokaże
Kochani jesteście, wszyscy dobrze wiemy jak motywujące są takie pochwały
Jeszcze tylko brakuje grabów na różance i ... no muszę się pochwalić bo do jutra nie wytrzymam ... kupiłam graby!!!!! sztuk 5 takie dobre 3m mają ... są trochę inne niż te, które już mam mają dużo dłuższe gałęzie ... nie były przycinane ... i już żołtawe się robią ale wiadomo jesień Jutro postaram się zrobić zdjęcia
kule to możesz i później sobie zrobić, jak masz możliwość ja to bym musiała w kuchni albo łazience robić Też mam kulka do zalania i nawet wczoraj myślałam, żeby za nie się zabrać
rozrabiasz dość gęsty beton, zalewasz klosz, trochę trzeba wstrząsnąć czy podziobać czymś, żeby powietrza dużo nie było, odstawiasz aż zwiąże i gotowe lepiej trochę dłużej z rozbijaniem się wstrzymać, moja niecierpliwość zawsze powodowała, że dłużej jak dwa, trzy dni nie wytrzymywałam i tłukłam i zawsze coś mi tam odprysło, ostatnie trzymałam chyba z tydzień i wyszły idealnie
nie wiem czy tak trzeba ale jeszcze jak były w kloszach to polewałam delikatnie wodą. Szklanych kloszy niczym nie smarowałam, plastikowe wiadra przeleciałam olejem, żeby łatwiej było wyjąć
zawsze też mam problem z proporcjami cementu i piasku, na oko robię ale u Ciebie to eM pomoże powodzenia
Iwonko
A mogłabyś mi przypomnieć jak zrobić te kule betonowe? (najlepiej na priv) Bo mam klosze od Ciebie i ... może w końcu nadszedł ten czas żeby coś z nich wyczarować?
Chociaz nie wiem czy nie porywam sie z motyką na słońce bo jeszcze graby muszę posadzić i kostki skończyć i ... cebule posadzić
A propos gorszych dni ... to prawda, że każdy je ma ... mogę Ci jedynie życzyć żeby szybko się skończyły
Aga
Moją propozycję znasz ciekawa jestem co podpowiedzą inni ...
Mogłabyś podać jeszcze dokładne wymiary rabaty po prawo i po lewo.
Fajnie, że się zdecydowałaś