Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 18:05, 03 paź 2016

amelia_b napisał(a)
Jak tam Iwonka podziałałaś dzisiaj trochę ogrodowo czy dalej się obijasz?
trochę się obijam, trochę działam, ale bez szaleństw doniczki na tulipany zadołowałam i czekam na sadzenie
iwka 18:07, 03 paź 2016

jolka napisał(a)
Iwonka, RB pięknie daje po oczach Kiedyś wsadziłam go u siebie za rozchodnikami, ale został kompletnie zagłuszony. Chyba zaplanuję go na skarpie, bo pięknie wygląda. Miłej niedzieli Iwcia

u Ciebie na skarpie będzie pięknie wyglądał, irgą chyba obsadziłaś i kosodrzewiny, nie pamiętam muszę zerknąć jeszcze raz skleroza
iwka 18:07, 03 paź 2016

ag_zie napisał(a)
RB jest cudny!
też mi się podoba
iwka 18:10, 03 paź 2016

jolka napisał(a)

Ola, jakby coś to ja mogę robić za allegro RB by mi pasował na skarpę.
Mogę się też na coś wymienić, np na rozchodnika, siewki jeżówek, albo co tam innego
trzeba do Oli zapukać ja bym się chętnie podzieliła z Tobą ale po wiosennym cięciu myślałam, że wcale go nie będzie w przyszłym roku już powinien ładnie pójść w masę
iwka 18:10, 03 paź 2016

Kawa napisał(a)
noooo helołłłł
tyle ciszy to już przesada/...
no już jestem, nie krzycz tak
iwka 18:20, 03 paź 2016

ren133 napisał(a)
Iwonko
A mogłabyś mi przypomnieć jak zrobić te kule betonowe? (najlepiej na priv) Bo mam klosze od Ciebie i ... może w końcu nadszedł ten czas żeby coś z nich wyczarować?
Chociaz nie wiem czy nie porywam sie z motyką na słońce bo jeszcze graby muszę posadzić i kostki skończyć i ... cebule posadzić
A propos gorszych dni ... to prawda, że każdy je ma ... mogę Ci jedynie życzyć żeby szybko się skończyły
kule to możesz i później sobie zrobić, jak masz możliwość ja to bym musiała w kuchni albo łazience robić Też mam kulka do zalania i nawet wczoraj myślałam, żeby za nie się zabrać

rozrabiasz dość gęsty beton, zalewasz klosz, trochę trzeba wstrząsnąć czy podziobać czymś, żeby powietrza dużo nie było, odstawiasz aż zwiąże i gotowe lepiej trochę dłużej z rozbijaniem się wstrzymać, moja niecierpliwość zawsze powodowała, że dłużej jak dwa, trzy dni nie wytrzymywałam i tłukłam i zawsze coś mi tam odprysło, ostatnie trzymałam chyba z tydzień i wyszły idealnie
nie wiem czy tak trzeba ale jeszcze jak były w kloszach to polewałam delikatnie wodą. Szklanych kloszy niczym nie smarowałam, plastikowe wiadra przeleciałam olejem, żeby łatwiej było wyjąć

zawsze też mam problem z proporcjami cementu i piasku, na oko robię ale u Ciebie to eM pomoże powodzenia
iwka 18:21, 03 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Do siebie nie chodzisz? Hahah ja tez tak czasami mam )))))
dochodzę, dochodzę i dojść nie mogę hahahahahaha jest ok
nawigatorka 18:23, 03 paź 2016

betonowi woda zawsze dobrze robi nawet w kulkach
anbu 18:24, 03 paź 2016

iwka napisał(a)
trochę się obijam, trochę działam, ale bez szaleństw doniczki na tulipany zadołowałam i czekam na sadzenie

Iwonka wszystkie tulipany sadzisz do donic?
iwka 18:36, 03 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Iwka u Joli przeczytałam o Twoich żółtych rozplenicach. Po przyjeździe z wakacji zobaczyłam pożółkłe moje i nie wiem co im dolega? Czy to jesienne przebarwienie? Sucho nie miały, bo miały dobrą opiekę
ja stawiam niestety na jesień już, u mnie hameln rosną na ciężkiej glebie, ciągle w tym miejscu sucho, korzenie starych świerków w pobliżu i dlatego często podlewałam jesień mamy niestety